RKDEO hard onderuit tegen TAC '90

zondag, 1 maart, 2015 - 22:19

 

Meer foto's kijk hier

 

Vandaag kwam gedeeld koploper TAC ’90 op bezoek. De ploeg van trainer Faizel Soekhai geldt al sinds de eerste competitieronde als de grote titelfavoriet, maar was voor en na de winterstop nog niet overtuigend op dreef. Dat kan zeker ook gezegd worden over RKDEO na de winterstop, alhoewel de uitoverwinning van vorige week bij Concordia wat hoop gaf op een stijgende lijn. Met de 1-5 overwinning die TAC ’90 vanmiddag uit Nootdorp meenam, toonden de Hagenaars aan dat de vormcrisis voorbij lijkt. Helaas kan dat in dit geval niet gezegd worden van de formatie van trainer Stefan Koegler.

 

 

Vanaf de aftrap was duidelijk dat TAC ’90 de betere voetballers in haar ploeg had. Niet zo vreemd want er stonden bij TAC zeker wel 5 spelers in de basis met ervaring in de hoofd- en of topklasse van het amateurvoetbal. Dankzij een surplus aan technische bagage, snelheid en inzicht nam TAC de wedstrijd in handen. Maar daarbij kreeg het ook nogal wat hulp aangeboden van onze rood-witte elf die in balbezit onrustig en slordig was. Dat de openingstreffer van het duel voor TAC was, mocht dan ook geen verrassing genoemd worden. In de 16e minuut wist Chadion Melfor de bal vanaf de achterlijn laag over de grond in de 5 meter te brengen en daar kon Jergo Leijdekkers simpel binnentikken.

 

 

Het duurde nog eens een kwartier voordat RKDEO tot enig serieus aanvallend werk wist te komen en in het laatste kwartier voor rust resulteerde dat in wat kansjes. Rick de Bruijn kwam in de 31e minuut dreigend door vanaf links in de 16 meter, maar had beter kunnen schieten dan de bal afleggen, want dat tikje breed werd onderschept. Ook wat schoten uit de 2e lijn waren niet zuiver genoeg. De grootste kans kwam in de 40e minuut toen Eloy Brook over de rechterflank doorkwam en de bal goed laag voorgaf op de instormende Brian Esmeijer, die net niet kon afronden. Met een 0-1 stand werd daarom de rust bereikt.

 

 

In de rust wisselde trainer Koegler aanvaller Brian Esmeijer voor A-junior Tom Simonis. Het spel in het laatste kwartier had de ploeg en de fans wellicht wat hoop gegeven op een betere 2e helft, maar een diagonaal kogelschot van TAC speler Umit Bektas in de 49e minuut eindigde in de verre kruising en de 0-2 stond al op het bord. Die tegenslag kwam RKDEO mentaal niet meer te boven in die 2e helft, alhoewel het met Simonis nu echt een aanspeelpunt voorin had. Het veldspel was echter te onsamenhangend om echt druk op TAC uit te kunnen oefenen, dat makkelijk speelde en veel dreiging over de flanken had. Gelukkig eindigde een rush op pure snelheid van Chadion Melfor net naast in plaats van in het RKDEO doel anders was de wedstrijd na 57 minuten al beslist.

 

 

Bij RKDEO kwamen in de 60e minuut 2 verse krachten tegelijk in het veld: Quincy Tjaden, terug na een schorsing en blessure verving Eloy Brook en Marcel van der Spek nam de plaats van Wesley Epskamp over. Het leverde geen ander wedstrijdbeeld op en in de 65e minuut gooide sterspeler Mo El Osrouti de wedstrijd in het slot, na een uitbraak door het centrum. Doelman Dennis Hendriks kreeg nog wel een hand tegen het schot, maar de bal viel toch in de hoek: 0-3. Het moet gezegd dat RKDEO bleef proberen om wat terug te doen, maar de dreiging moest voornamelijk van de linkerflank komen. En dan was veelal de voorzet of pass niet zuiver.

 

 

Een vrije trap van Jordy Pronk vanaf 18 meter en een schot van Rob van Hagen werden goed verwerkt door TAC doelman Ludsley. Centrumspits Simonis werkte hard en dat werd in de 87e minuut nog beloond, toen hij een weggewerkte bal in de TAC verdediging blokte en op kon stomen naar Ludsley. Het tikje breed op de meegelopen Jasper Schilperoort, stelde de laatste in staat om de 1-3 nog te scoren. Een gefrustreerde TAC speler vond het nodig om Jasper, liggend in het doel, te blesseren en werd door de arbiter beloond met een gele kaart.

 

 

RKDEO zette nog een keer aan, en al in de volgende aanval werd Tom Simonis in schietpositie aangetikt in het 5 meter gebied. Scheidsrechter Oskam wuifde de glaszuivere penalty weg en uit de snelle tegenaanval wist TAC invaller Rafik El Ousrouti randje buitenspel door te breken en ook nog eens de 1-4 aan te tekenen. In de slotseconden strooide Jergo Leijdekkers nog wat extra zout in de RKDEO-wond met de 1-5.

 

 

Wedstrijden van een betere tegenstander verliezen is niet zo erg, maar hopelijk vinden de mannen van Koegler snel de vorm om tegen gelijkwaardige tegenstanders punten te gaan verzamelen in de komende weken. De eerste kans daarop is in de uitwedstrijd bij Delft volgende week zondag.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:

RKDEO – TAC ’90   1-5 (0-1)
Scoreverloop: 16. Jergo Leijdekkers 0-1, 49. Umit Bektas 0-2, 67. Mohomed el Osrouti 0-3, 87. Jasper Schilperoort  1-3, 90. Rafik el Ousrouti 1-4, 92. Jergo Leijdekkers 1-5.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Lorsheijd, Pronk, Van de Sande, Epskamp (60. Van der Spek), van Hagen, De Bruijn, Brook (60. Tjaden), Esmeijer (45. Simonis), Schilperoort

TAC ’90: Ludsley, Ozdemir, Malaha, Smees, Nadkoemarsing, Martina, Bektas (78. R. el Ousrouti), Labordus, El Osrouti (72. Moti), Leijdekkers, Melfor (88. Nandkoemarsing).

 

Scheidsrechter: Dhr P. Oskam

Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 1 maart:

RKDEO – TAC’90             1-5

Den Hoorn-Schipluiden    1-1

Foreholte – HVV              1-1

Delft – Wilhelmus            AFG

ROAC – FC Lisse              3-0

BMT – VUC                      1-2

GSC ESDO – Concordia     3-3

 

De stand na 1 maart:

TAC’90                            18-36

VUC                                18-34

Wilhelmus                       17-33

Foreholte                         18-33

GSC ESDO                       18-27

FC Lisse                          18-23

ROAC                              18-22

RKDEO                            18-21

Schipluiden                      18-20

BMT                                18-19

HVV                                18-19

Delft                               17-18

Den Hoorn                       18-18

Concordia                        18-17

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.