RKDEO houdt stand tegen Wilhelmus

zondag, 22 maart, 2015 - 21:52

 

Meer foto’s kijk hier

Nu ook op Facebook kijk hier

 

Een zwaarbevochten punt, dat na negentig minuten als een overwinning mocht worden gevierd. Zo luidde over het algemeen de conclusie na de wedstrijd van RKDEO tegen Wilhelmus. Logisch; een door blessures en schorsingen gehavend team, een bankbezetting van drie A-junioren en een ‘gespeelde’ wissel en dan ook nog eens ruim een half uur met een man minder tegen een ploeg, die absoluut bij de besten van de tweede klasse C hoort. Dan mag je natuurlijk tevreden zijn met 2-2. En toch knaagde bij trainer Stefan Koegler een wat wrang gevoel. In het uur dat de veldverhoudingen nog keurig elf tegen elf waren, deed RKDEO voor Wilhelmus niet veel onder en speelde geruime tijd een goede wedstrijd. Het wegsturen van Rick de Bruijn deed het goede spel de das om, maar toen vertoonde het overgebleven tiental een enorme werklust en onverzettelijkheid, die uiteindelijk met een punt beloond werden.

 

 

RKDEO moest het al doen zonder Rob van Hagen, Quincy Tjaden en Richard de Koning en zag bovendien al na elf minuten Brian Esmeijer uitvallen. Zijn plaats werd ingenomen door Bill Duah, die onlangs tegen Concordia zijn debuut maakte en nu voor de tweede keer inviel. Kort na die wissel werd de situatie nog wat problematischer, toen Marcley Manuela Wilhelmus op 0-1 zette. Ondanks al die tegenslag wist RKDEO zich te herpakken en halverwege de eerste helft tekende Bart van de Sande op fraaie wijze voor de gelijkmaker. Hij knalde met links een afgeslagen bal vanaf een meter of twintig met een mooie volley in de kruising, 1-1.

Minstens zo mooi was tien minuten later de goal waarmee RKDEO op 2-1 kwam. Een dieptepass van Maikel Lorsheijd lanceerde Bill Duah, die zijn voorzet precies op maat bij Twan Greeve zag komen. RKDEO’s  topscorer legde met een knappe voetbeweging de 2-1 in de rechterbovenhoek.

 

 

 

Een paar minuten eerder was Duah ook al onderdeel van een goede aanval waarin ook Wesley Epskamp en Marcel van der Spek betrokken waren, maar toen niet meer dan een hoekschop opleverde. Natuurlijk kreeg ook Wilhelmus enkele kansen. Zo reageerde Hendriks goed op een vrije trap van Gino van der Kleij en punterde Kevin Langeveld net naast. En al had Wessel van Vliet op korte afstand van het doel zijn hoofd wel tegen de bal kunnen krijgen, dan had de 2-2 waarschijnlijk al voor de rust gevallen.

 

 

Toch was de voorsprong van RKDEO niet onverdiend te noemen en dat beloofde veel goeds voor de tweede helft. Rondom het uur was RKDEO in enkele minuten alle voordeel echter kwijt. Eerst verraste Manuela met een schot in de korte hoek Dennis Hendriks (2-2) en vrijwel direct daarna incasseerde Rick de Bruijn zijn tweede gele kaart en moest voortijdig naar de kant. Het werd daardoor ruim een half uur tegenhouden voor RKDEO, dat nauwelijks meer voor de goal van Wilhelmus wist te komen.

 

 

 

Na ruim tachtig minuten kreeg alleen Jasper Schilperoort een goede kans, maar stuiterde de bal net te ongelukkig om tot een goede afronding te komen.

Met hoofdrollen van Jordy Pronk en Maikel Lorsheijd, die het surplus aan lengte van Wilhelmus-spelers telkens ongedaan wisten te maken, bleef RKDEO op de been. Daarbij had het wel wat onzorgvuldigheid van Wilhelmus (of de voorzet of de afronding was nooit nauwkeurig genoeg) en een redding van Hendriks op een schot van Manuela voor nodig. Bovendien maakten Eloy Brook, Marcel van der Spek en Twan Greeve zoveel meters, dat ‘het mannetje minder’ prima gecompenseerd werd. En dus mocht de remise toch als een beetje overwinning gevierd worden.

 

 

In veiligheid is RKDEO echter nog lang niet. Met nog zes duels te gaan, spelen nog altijd negen clubs tegen degradatie. Voor RKDEO is de marge met de elfde plaats slechts drie punten en dat maakt het duel aanstaande zondag tegen Den Hoorn weer van groot belang.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De Statistieken:

RKDEO-Wilhelmus      (1-2)     2-2

14. Marcley Manuela 0-1, 22. Bart van de Sande 1-1, 32. Twan Greeve 2-1, 57. Marcley Manuela 2-2.

 

Scheidsrechter: Van den Berg.

Gele kaarten: Marcel van der Spek (RKDEO), Gino van der Kleij (Wilhelmus).

Rode kaart (2x geel): Rick de Bruijn (RKDEO).

Toeschouwers: 300.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Lorsheijd, Pronk, Van de Sande, Brook, De Bruijn, Van der Spek, Esmeijer, (11. Duah, 77. Lars van Noppen), Greeve, Schilperoort.

Wilhelmus: Augustinus, Wartna, Van Vliet, Janssen, Bovet, Van der Kleij, Hennep, (56. Delfos), Van Munster, Langeveld, Besamusca, (22. Sietsma), Manuela.

 

De overige uitslagen:

ROAC-TAC ’90                                3-0

Den Hoorn-Delft                             2-3

BMT-Concordia                               4-0

Foreholte-FC Lisse                          1-1

GSC ESDO-Schipluiden                   2-0

VUC-HVV                                       1-0

 

De stand:

VUC                                            20-40

Wilhelmus                                    20-38

Foreholte                                     20-37

TAC ’90                                       20-36

GSC ESDO                                   20-30

FC Lisse                                       20-27

ROAC                                          20-25

RKDEO                                        20-25

BMT                                            20-23

Schipluiden                                  20-23

Delft                                           20-22

HVV                                            20-20

Den Hoorn                                   20-18

Concordia                                    20-17

 

             

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.