RKDEO laat de punten in stormachtig Den Hoorn

zondag, 29 maart, 2015 - 22:44

 

Meer foto’s via Facebook kijk hier

 

Normaal gesproken stuur je met dit weer geen hond naar buiten maar er werd wel onder erbarmelijke omstandigheden met regen en storm de wedstrijd op natuurgras gevoetbald. Den Hoorn had aan 1 doelpunt voldoende om de punten in eigen huis te houden.

 

De wedstrijd begon een kwartiertje later omdat in de doelgebieden eerst nog even geprikt moest worden om de plassen te laten verdwijnen. Veel nut had dat niet want de regen kwam met dezelfde snelheid naar beneden. De stormachtige wind stond recht op het veld en RKDEO speelde de eerste helft met de wind in de rug waardoor vele ballen te hard naar voren gespeeld werden.

 

 

In de openingsfase bleek al snel dat het lastig voetballen was met deze stevige wind en tussendoor de slagregens. Den Hoorn kreeg de eerste kans maar schoot de bal te hoog. RKDEO kreeg een corner te nemen en voor het doel kopte Twan Greeve over. Hoe verder de wedstrijd vorderde werden de omstandigheden er niet beter op. Het veld natter en zwaarder en langzaam kleurde het groene gras in een zwarte veld.

 

 

Op bijna een half uur spelen kreeg Den Hoorn een vrije trap die door verdediger Richard de Koning totaal verkeerd geraakt werd en maar goed dat keeper Dennis Hendriks de bal pakte anders was deze onbedoeld het goal in gegaan, gelukkig zag arbiter Henneveld er ook geen terugspeelbal in. Bijna vlak daarna kan RKDEO nog een voorzet onschadelijk maken ten koste van een corner voor Den Hoorn maar deze leverde ook niets op.

 

 

Aan de andere kant had Rob van Hagen bijna de openingstreffer op zijn pantoffel. Een vrije trap op ca 25m links voor de goal van van Hagen kon ternauwernood met de vingertoppen van Den Hoorn keeper Mauro Bos tot corner verwerkt worden.

Het aanwezige publiek heeft tijdens de theepauze even een droge en warme plek gezocht en waren benieuwd of de wedstrijd voor de tweede helft aangevangen zou gaan worden.

 

 

Arbiter Henneveld en de thuisploeg hadden droge shirts aangetrokken en stonden weer klaar om verder te gaan. Het leek ook iets minder te gaan regenen maar de wind zwelt nog verder aan tot stormachtig.

RKDEO mag een vrije trap nemen vanaf hoek 16m maar wordt door Rob van Hagen slecht genomen en in de tweede kans schiet Bart van de Sande de bal over.

 

 

Daarna lijkt een klein offensiefje van Den Hoorn te beginnen. Den Hoorn krijgt twee corners achter elkaar te nemen maar de ballen gingen naast en over. Dan, met nog een kwartiertje te spelen, krijgt RKDEO de bal in eigen 16m niet weggewerkt en bleef voor het doel in de modder plakken en Donny van den Bos kon zijn schoen ertegen krijgen en scoort in de linker onderhoek.

RKDEO trainer Stefan Koegler wacht verder niet af en brengt A-junior Bill Duah als extra aanvaller maar het veld is steeds zwaarder geworden en Den Hoorn tracht met alle mogelijkheden tijd te rekken en het spel van RKDEO te ontregelen.  Op de momenten dat er gespeeld wordt probeert RKDEO het wel maar ondanks dat arbiter Henneveld ruim 6 minuten blessure tijd laat doorspelen wegens de vele onderbrekingen in het laatste kwartier mocht niet baten voor RKDEO om langszij te komen.

 

 

Den Hoorn doet met deze overwinning goede zaken en RKDEO ziet de concurrentie dichterbij komen en moet zich gaan opmaken voor nog vijf finale’s.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Den Hoorn – RKDEO 1-0 (0-0)

73. Donny van den Bos 1-0.

 

De opstellingen:

Den Hoorn: Bos, Plichta, Janmaat, Lassner, Boy (23. Achalhi), Kuipers, Dijksman, Remmerswaal, van den Bos, Slot (90. Huijnen), da Cruz verissimo (90+2. Bentvelsen).

RKDEO: Hendriks, de Koning, Lorsheijd (66. Nieuwpoort), Pronk, van de Sande, van der Spek, Tjaden, van Hagen, Greeve, Brook (75. Duah), Schilperoort.

 

Gele kaarten: Dijksman en van den Bos (beide Den Hoorn), Pronk (RKDEO).

 

Scheidsrechter:  Dhr Henneveld

Toeschouwers: 100

Temperatuur: 7°C , Neerslag: 15mm, Wind: kracht 8.

 

De uitslagen van 29 maart:

Den Hoorn – RKDEO        1-0

Wilhelmus – ROAC           1-0

Schipluiden – Foreholte    0-1

Delft – BMT                     AFG

HVV – Concordia             AFG

FC Lisse – GSC ESDO      2-1

TAC’90 – VUC                 3-2

 

De stand na 29 maart:

Wilhelmus                       21-41

VUC                                21-40

Foreholte                         21-40

TAC’90                            21-39

GSC ESDO                       21-30

FC Lisse                           21-30

ROAC                               21-25

RKDEO                             21-25

BMT                                 20-23

Schipluiden                       21-23

Delft                                 20-22

Den Hoorn                        21-21

HVV                                  20-20

Concordia                         20-17

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.