RKDEO staat weer op een p/d plek

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Ondanks een 0-0 gelijkspel bij ROAC zakte RKDEO afgelopen zondag tot onder de denkbeeldige streep. Door de overwinningen van BMT en Schipluiden staan nu vier teams op de gedeelde achtste tot en met elfde plaats. Op grond van het doelsaldo is RKDEO als laatste van dat kwartet genoteerd en juist die elfde plek geeft aan het einde van het seizoen ‘recht’ op het spelen van p/d wedstrijden. En als het niet om rechtstreekse degradatie gaat, telt het doelsaldo wel degelijk mee.

 

 

ROAC-RKDEO was een wedstrijd die alle kanten op kon. Waarschijnlijk waren beide trainers ontevreden met het resultaat of hadden in ieder geval hun team kansen op de overwinning zien missen. Dat klopte ook wel, maar wie het duel door een wit-rode bril bekijkt, zal toch met enige spijt op de eerste drie kwartier terugkijken. In die fase had RKDEO een overwicht, terwijl het na rust vrijwel gelijk op ging.

 

 

Twan Greeve en Eloy Brook kregen in het eerste half uur de beste mogelijkheden, maar konden de bal niet de goede richting meegeven. Datzelfde gold voor ROAC-speler Thijs van Seggelen, die vrij voor Dennis Hendriks een metertje naast schoot. Trainer Stefan Koegler moest bovendien al in de dertigste minuut zijn improvisatievermogen aanspreken, toen Richard de Koning geblesseerd raakte bij het terugbrengen van de bal. Jordy Pronk en Twan Greeve schoven een linie terug, Bart van de Sande werd linksback en invaller Tommy Simonis nam de spitspositie in.

 

 

In het laatste kwartier kopte Twan Greeve een hoekschop net niet goed genoeg in en kreeg ook Rob van Hagen twee goede mogelijkheden. Hij miste echter een scherpe voorzet van Wesley Epskamp en kreeg de bal na een geweldige pass van Bart van de Sande niet goed mee. De mooiste kans was voor Martijn van Trigt van ROAC, die op aangeven van Loek van der Star op enkele meters van het doel langs de bal heen maaide.

 

 

Ook in de tweede helft bleef het een ‘net niet wedstrijd’. Weer was er een goed schot van Van Seggelen, waarna de bal via allerlei benen naast hobbelde en Tommy Simonis was met een harde kopbal na een hoekschop ook dichtbij de 0-1. De bal ging net een metertje over. Het spelpeil werd er niet veel beter op en vooral het balverlies van beide kanten was opvallend hoog. Bij RKDEO bleef vooral Tommy Simonis dreigend, bij bijvoorbeeld een goede voorzet van invaller Bill Duah, en werd een schot van Quincy Tjaden bijtijds door een verdediger geblokt. In de slotfase was ROAC weer gevaarlijk met schoten van Pascal de Jong en Martijn van Trigt, maar het bleef hoe dan ook allemaal ‘net niet’. En dat bleek ook bij de laatste scrimmage voor het RKDEO-doel, waar  Dennis Hendriks uiteindelijk de bal toch gewoon in zijn handen had.

 

 

Toch verloor RKDEO een beetje, want de gele kaarten na een opstootje voor Jordy Pronk (scheidsrechter Voogt gaf de kaart eerst aan Wesley Epskamp, maar herstelde later zijn fout) en Rob van Hagen kunnen op de personele bezetting de komende weken van invloed zijn. En RKDEO wacht juist twee duels waarin het directe concurrenten bij het ontlopen van de laatste vier plaatsen treft: aanstaande zondag thuis tegen HVV en op 26 april op bezoek bij BMT. Met een uitwedstrijd tegen GSC ESDO en een thuisbeurt tegen Foreholte wordt het seizoen afgesloten. Of wacht ons toch nog een ongewenst toetje?         

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

ROAC-RKDEO    (0-0)      0-0

 

Opstellingen:

ROAC: Brugman, Boere, Den Dekker, De Haas, Heemskerk, Van der Star (74. Den Hollander), Van Seggelen, Van Trigt (88. Van der Geest), De Jong, Hupkes, Heemskerk.

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Lorsheijd, Van de Sande, De Koning (29. Simonis), Pronk, Tjaden, Van Hagen, Brook (65. Lugtigheid), Greeve, Schilperoort (68. Duah).

 

Scheidsrechter: Voogt.

Gele kaarten: Jordy Pronk en Rob van Hagen (beiden RKDEO).

Toeschouwers: 250.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-Wilhelmus                    0-2

HVV-Schipluiden                          0-1

BMT-Den Hoorn                           1-0

VUC-FC Lisse                               0-3

GSC ESDO-Delft                           0-3

Concordia-TAC ’90                       0-5

 

De stand:

Wilhelmus                                     22-44

TAC ’90                                         22-42

VUC                                              22-40

Foreholte                                       22-40

FC Lisse                                         22-33

GSC ESDO                                     22-30

Delft                                              22-28

ROAC                                             22-26

BMT                                               22-26

Schipluiden                                     22-26

RKDEO                                           22-26

HVV                                               22-23

Den Hoorn                                      22-21

Concordia                                       22-17

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.