RKDEO in de gevarenzone

zondag, 19 april, 2015 - 23:05

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

In de 2e klasse C blijft het waarschijnlijk tot de laatste speelronde bloedstollend spannend als het gaat om de titel, maar zeker ook om de degradatie. RKDEO was na het gelijke spel bij ROAC van vorige week op de 11e (P/D) plaats terecht gekomen, die overigens met 3 andere ploegen gedeeld werd, en tegenstander HVV volgde op 3 punten op een 12e plaats. Het belang van het duel van vanmiddag was dus vooraf duidelijk. Na 90 minuten moest helaas vastgesteld worden dat HVV zich beter in de klus had vastgebeten dan ons vlaggenschip, want de ‘Kroonleeuwen’ gingen met 0-2 winst naar huis.

 

In de opstelling ontbrak vandaag Twan Greeve in verband met studieverplichtingen en trainer Koegler posteerde daarom Quincy Tjaden als een wat zwervende spits. Rechts in de aanval was plaats gemaakt voor Nawin Ramlal.

De eerste 10 minuten waren voor RKDEO waarbij via aanvallen over de linkerflank Jasper Schilperoort op snelheid bereikt werd. Twee keer leverde zijn voorbereidend werk een scoringskans op waarvan die voor Eloy Brook na 4 minuten zeker de mooiste was. Brook raakte de bal echter niet goed en hij draaide van het doel af in plaats van erin. Daarna ontwikkelde zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, zonder al te veel goed voetbal overigens. HVV incasseerde in de eerste 45 minuten al 3x geel van scheidsrechter Verduijn. Zeker over de eerste gele kaart in de 15e minuut mochten de gasten niet klagen want de overtreding op Jasper Schilperoort die op snelheid richting de HVV doelman kon gaan, was er een die ook met rood bestraft had kunnen worden. De vrije trap van net buiten het 16 meter gebied werd door Rob van Hagen net over de lat gekruld.

 

 

Dat was voorlopig het laatste aanvallende wapenfeit voor RKDEO. In de 26e minuut wilde Bart van de Sande op randje 16 meter een bal wegwerken maar hij miste de bal en raakte wel een HVV speler. Dat leverde hem een gele kaart op. Nu probeerde Midas Walhain het voor HVV en doelman Dennis Hendriks moest de behoorlijk ingeschoten bal over de lat tikken. In de 35e minuut was HVV op een uitval over de linkerflank nog eens gevaarlijk. Nu kon Hendriks redden op een schot in de korte hoek van Job Gerretzen. Vlak voor rust liet RKDEO nog een aardige combinatie tussen Quincy Tjaden, Nawin Ramlal en Eloy Brook zien, maar nu vloog het schot van de laatste net over. Er werd dus gerust met 0-0.

 

 

Coach Koegler was over het aanvallende werk kennelijk niet tevreden want bij de start van de 2e helft kwamen Ryan Lugtigheid en Tommy Simonis in de ploeg voor Quincy Tjaden en Nawin Ramlal. Lugtigheid die voorzichtig terugkomt van een slepende blessure bracht wel wat nieuw elan op het middenveld en Simonis, met al een kampioenswedstrijd bij A1 in de benen, bleek in ieder geval een aanspeelpunt voorin. Het leverde wel wat meer dreiging op dan in de 1e helft.

 

 

In de 55e minuut goochelde Lugtigheid zich langs wat HVV spelers en besloot vanaf de hoek 16 meter met een goed indraaiend schot dat net naast de verre paal vloog. In de 6oe minuut viel de bal na een combinatie voor de voeten van Rob van Hagen die goed inschoot. Alhoewel de bal ogenschijnlijk zelfs met handen geblokt werd in de 16 meter door een HVV speler, vond arbiter Verduijn dat er niets aan de hand was. 2 minuten later riep heel HVV aan de andere kant om een vermeende handsbal bij RKDEO maar daar was Verduijn het ook niet mee eens. Halverwege de 2e helft begon HVV nog wat meer energie in haar aanvallen te steken, alhoewel het meer op wilskracht dan op goede combinaties gebaseerd was. Toch had RKDEO het daar af en toe wat lastig mee. HVV maakte een hoop theater in het veld en de aanhang deed mee.

 

 

Martijn de Bruijn werd in het veld gebracht en Marcel van der Spek mocht naar de kant. Ook onze mannen probeerden steeds weer aanvallen op te zetten en als dat over de flanken gebeurde zag het er regelmatig dreigend uit. Tot veel uitgespeelde kansen leidde het echter niet meer. Het werd een spannend slot waarin beide partijen nog gingen voor een goal. Die viel uiteindelijk wel in de 85e minuut: HVV invaller Derick Mekking draaide weg bij een verdediger en legde de bal opzij waar Clemens Levert de 0-1 vanaf 12 meter langs Dennis Hendriks kon schuiven. Dat was een tegenvaller die RKDEO niet meer recht kon zetten.

 

 

En in de 89e minuut was het nog een keer raak. Volgens arbiter Verduijn raakte Wesley Epskamp een HVV speler net licht genoeg om de valpartij met een strafschop te belonen. Vanaf 11 meter maakte Rawaz Rashid geen fout en kwam daarmee ook de 0-2 eindstand op het scorebord. Epskamp die al eerder geel had ontvangen, kreeg er voor deze overtreding nog een en mocht iets eerder gaan douchen dan zijn medespelers.

Een bittere pil voor ons vlaggenschip dat HVV in de stand langszij zag komen en ook concurrent BMT verrassend zag winnen bij koploper Wilhelmus. Datzelfde BMT is volgende week de tegenstander in weer een wedstrijd waar veel op het spel staat. Hopelijk krijgt coach Koegler de koppies de komende week weer fris, want dat zal nodig zijn de komende weken van de waarheid.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:

RKDEO – HVV 0-2  ( 0-0 )

85. Clemens Levert 0-1, 89. Rawaz Rashid 0-2 (penalty).

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Lorsheijd, Pronk, van de Sande, van der Spek (69. M. De Bruijn), Brook, van Hagen, Ramlal (45. Lugtigheid), Tjaden (45. Simonis) , Schilperoort

HVV: Voskamp, Walhain, Noordhoek Hegt, Mansell, Youngman, van der Donk, Akerboom, van Rossem (82. Mekking), Levert, Steens (67. Rashid), Gerretzen (90+2. Renshof).

 

Gele kaarten: van de Sande, Epskamp (2x geel) (beide RKDEO), van der Donk, Mansell, Walhain, Akerboom, Gerretzen (allen HVV).

Scheidsrechter: de heer Verduijn

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 19 april:

RKDEO – HVV                  0-2

Wilhelmus – BMT             0-1

Den Hoorn – Foreholte     0-1

Schipluiden- Concordia     1-1

Delft – VUC                     2-1

ROAC – GSC ESDO          5-0

FC Lisse – TAC’90            2-2

 

De stand na 19 april:

Wilhelmus                         23-44

TAC’90                              23-43

Foreholte                           23-43

VUC                                  23-40

FC Lisse                            23-34

Delft                                 23-31

GSC ESDO                        23-30

ROAC                                23-29

BMT                                  23-29

Schipluiden                        23-27

HVV                                  23-26

RKDEO                              23-26

Den Hoorn                         23-21

Concordia                          23-18

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.