RKDEO blijft in de gevarenzone

zondag, 26 april, 2015 - 22:20

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Afgelopen zondag trok de RKDEO selectie richting het Haagse BMT. RKDEO zit flink in zwaar weer en vecht voor de punten om rechtstreekse degradatie te voorkomen en mogelijk onder de P/D-plaatsen uit te komen. BMT (Biedt Moedig Tegenstand) daarentegen is ook nog niet veilig en staat met slechts 3 punten meer 4 plaatsen hoger op de ranglijst, dus voor beide ploegen staat er nog heel wat op het spel.

 

 

In de openingsfase ging het spel snel heen en weer. BMT kwam als eerste gevaarlijk voor een van de doelen maar de inzet van Burak Sari werd gekeerd door keeper Hendriks. Aan de andere kant zorgde de RKDEO voorwaartsen voor het nodige gevaar en Tom Simonis opende binnen het kwartier de score. Een voorzet van Jasper Schilperoort vanaf de linker flank werd voor doel perfect ingekopt door Simonis, 0-1.

 

 

De spitsen van BMT kwamen enkele keren gevaarlijk voor het doel van Hendriks maar hield zijn doel schoon. Bij hoge voorzetten of corners plukte Hendriks meerdere malen de bal uit de lucht voordat deze op het hoofd van een BMT’er zou belanden.

Binnen het eerste half uur werd BMT doelman Stefan Hilgeman verschillende keren onder vuur genomen. Een flinke botsing met Simonis en op een gegeven moment werd 3x achter elkaar het doel onder vuur genomen. Een eerste schot van Jasper Schilperoort werd nog door Hilgeman gekeerd waarbij de bal voor de voeten van Tom Simonis kwam en zijn inzet werd gekeerd door een ander BMT voet en de derde keer schoot Ryan Lugtigheid op doel maar zijn schot ging naast en leverde niet meer dan een corner op.

 

 

Op bijna een half uur spelen viel dan toch de gelijkmaker. Twee man van BMT braken uit, assistent scheidsrechter Vermeij stak zijn vlag omhoog wegens buitenspel, maar arbiter Toonen liet doorspelen, en Furkan Kaya kon de gelijkmaker aantekenen, 1-1.

De tweede helft werd gekenmerkt door veel strijd en soms onbegrijpelijke beslissingen van arbiter Toonen wat tot grote ergernis leidde langs de kant in beide kampen.

 

 

Vijf minuten voor tijd kwam RKDEO nog goed weg. Een inzet van Riza Arslan werd met een uiterste krachtinspanning nog met de knie van keeper Hendriks gekeerd. De laatste kansen waren toch voor RKDEO. Rob van Hagen werd op randje 16m neergehaald maar de toegekende vrije trap belande in de tijdelijk opgebouwde BMT muur. In de dying seconds legt Marcel van der Spek de bal nog een keer panklaar voor Tom Simonis maar zijn schot raakt geen doel.

 

 

RKDEO is met dit gelijkspel eigenlijk niet veel opgeschoten, directe degradatie ligt nog steeds op de loer, maar direct handhaven is ook nog steeds binnen bereik. Nog 2 finale’s te gaan.

Aanstaande zondag weer een uitbeurt, wederom in Den Haag bij GSC ESDO, aanvang 14.00uur. De week daarop de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Foreholte.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

BMT – RKDEO 1-1 ( 1-1 )

14. Tom Simonis 0-1, 26. Furkan Kaya 1-1.

 

De opstellingen:

BMT: Hilgeman, Celik, Sarlikan, A. Genc, Khayari, Eroglu, Sari (80. Yauli), Koksal, I. Genc, Kaya, Omri (82. Arslan).

RKDEO: Hendriks, Epskamp (46. De Koning), Lorsheijd, Pronk, van de Sande, van Hagen, Brook, Lugtigheid (60. Tjaden), Simonis, van der Spek, Schilperoort (67. Duah).

 

Gele kaarten:  Sarlikan (BMT), Lugtigheid, Schilperoort, Duah (allen RKDEO)

 

Scheidsrechter: Dhr E.M. Toonen

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 26 april:

BMT – RKDEO                 1-1

Foreholte – GSC ESDO     2-3

HVV – Den Hoorn            2-1

FC Lisse – Schipluiden     5-5

VUC – ROAC                   2-1

Concordia – Delft            1-0

TAC’90 – Wilhelmus        3-2

 

De stand na 26 april:

TAC’90                            24-46

Wilhelmus                       24-44

VUC                                24-43

Foreholte                         24-43

FC Lisse                           24-35

GSC ESDO                       24-33

Delft                                24-31

BMT                                 24-30

ROAC                               24-29

HVV                                 24-29

Schipluiden                       24-28

RKDEO                             24-27

Concordia                         24-21

Den Hoorn                        24-21

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.