RKDEO pakt 3 broodnodige punten bij GSC ESDO

zondag, 3 mei, 2015 - 23:24

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de jaarlijks brunch genuttigd bij – en aangeboden door – Eetcafe 1837. De voltallige wedstrijd selectie met staf nuttigde een voortreffelijke brunch en feliciteerde eigenaresse Kim natuurlijk met de geboorte van haar dochtertje. De brunch heeft zijn uitwerking later op de dag goed gedaan, want de drie brood-nodige punten konden worden bijgeschreven.

 

 

Beste supporters van RKDEO.

Vandaag stonden de mannen van het 1ste elftal voor weer een zware taak.

Winst in de uitwedstrijd tegen GSC ESDO was de enige opdracht die van te voren meegegeven was vanuit Nootdorp. Ondanks het besef dat winst het enige goede resultaat was begonnen de mannen niet lekker. Een hoge bal, waar geen goede communicatie was bij onze verdedigers, werd simpel opgepikt door ESDO aanvaller Soufiane Bouali en na 2 minuten stond het 1-0. Een stand die het strijdplan even een deukje gaf.

 

 

Maar RKDEO herpakte zich bijzonder snel met het besef dat de wedstrijd 90 minuten duurt. Het spel vond meer en meer plaats op de helft van de tegenstander en dat resulteerde in een aantal kansen. Jasper Schilperoort kwam in de 25ste minuut in aanvaring met de ESDO keeper Cuneyt Atalar en dit resulteerde in een blessure behandeling voor de keeper en pijn in het hoofd voor Jasper.

In de 30ste minuut uit de 2e lijn gaf RKDEO de hoop dat de 1-1 eraan zat te komen. In de 35ste minuut kopte ESDO net naast het doel van RKDEO en in de tegen aanval kopte Jasper Schilperoort een meter over het doel van keeper Atalar. Zo had RKDEO het betere van het spel maar werden de kansen verdeeld.

 

Het was in de 40ste  minuut dat Ryan Lugtigheid de aanval vanaf links opende met een bal naar de rechterkant van het 16 meter gebied. Daar kon Schilperoort de bal goed aannemen en terug kappen. Daarbij werd hij aangetikt door ESDO verdediger Rachid Fadiaoui. Scheidsrechter van Sprang wees resoluut naar de penaltystip. Rob van Hagen deed wat er gevraagd werd en trok de stand weer gelijk.

 

 

RKDEO wilde graag voor de rust nog de stand naar zich toe trekken en kreeg bijna loon naar werken.

In de 44ste minuut had Marcel van der Spek de lob van zijn leven in gedachte toen hij de bal op de rand van de 16 kreeg en keeper Atalar een meter of 7 voor zijn goal zag staan, helaas ging zijn inzet over het goal.

 

 

Zelfs in de 45ste minuut kreeg Tom Simonis nog een kans om de score op 1-2 te brengen maar eenmaal vrij voor doelman Atalar werd hij terug gefloten voor buitenspel. Een ruststand van 1-1 en het betere van het spel zal de thee goed doen smaken.

 

In de 2e helft kwam ESDO beter uit de kleedkamer als dat het er ingegaan was. Het spel vond vooral plaats op het middenveld en het was zoeken naar de juiste posities om weer tot een overwicht te komen. Doordat de strijd fysiek niet uit de weg gegaan werd op het middenveld leidde dit tot kansjes van Tom Simonis en Ryan Lugtigheid in de 50ste en 55ste minuut. Nadat Jasper Schilperoort een bal van dichtbij hard op het achterhoofd had gekregen moest hij zich laten vervangen door Eloy Brook.

 

 

Na weer een diepe bal vanaf links, en het goed reageren hierop door Quincy Tjaden was de doelman van ESDO niet gelukkig met het verdedigend reageren hierop. Hij speelde in plaats van de bal de benen van de aanvaller. Scheidsrechter van Sprang had geen moeite met het toewijzen van de sanctie die de juiste was. Een 2e pingel voor RKDEO. Wederom wist Rob van Hagen het net in de zelfde hoek als de eerste helft te vinden.

Een voorsprong 1-2 in de 72ste minuut. Dit mochten we niet meer weggeven. Trainer Stefan Koegler reageerde op stand met een wissel. Marcel van der Spek werd vervangen door Bart van de Sande. Helaas was het ESDO die de hoofdrol opeiste na het 2e doelpunt van RKDEO. Het was de nr 13 van ESDO die zijn 2e gele kaart incasseerde na een forse overtreding en dus kon Abdul Demir vroegtijdig naar de kant.

Bij de hevige protesten bij het wegzenden van Demir ontging het arbiter van Sprang niet dat Tom Simonis een slaande beweging kreeg te verwerken door ESDO aanvoerder Mohamed Amhayi. Een 2e rode kaart voor GSC dus.

Hierdoor ging de commotie zover omhoog bij ESDO dat scheidsrechter van Sprang zich genoodzaakt voelde de wedstrijd tijdelijk te staken in de 80ste minuut.

 

 

Na een afkoelperiode van 14 minuten en een goed gesprek tussen de scheidsrechter en beide aanvoerders werd de wedstrijd weer hervat. Met 9 tegen 11 wilde RKDEO graag de punten veilig stellen. Met 3 kansen op rij slaagde we er niet in het gewenste 3e doelpunt te maken. Zelfs de laatste wissel van trainer Koegler, Luuk Goedbloed voor Ryan Lugtigheid en een 3 tal kansen voor RKDEO bracht daar geen verandering in.

 

 

Drie brood-nodige punten voor een langer verblijf in de 2e klasse zijn binnen. We hebben het volgende week in de laatste wedstrijd thuis tegen Foreholte in eigen hand. Dus kom allen onze club aanmoedigen! We hebben nog punten nodig om ons veilig te spelen.

 

Tot volgende week.

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

 

De statistieken:

GSC ESDO – RKDEO 1-2 (1-1)

 

Scoreverloop: 2. Soufiane Bouali 1-0, 40. Rob van Hagen (penalty) 1-1, 72. Rob van Hagen (penalty) 1-2.

 

De opstellingen:

GSC ESDO: Atalar, Angelista, Cali, Amhayi, Fadiaoui, Irzi (64. Elfourqui), Karadag, Demir, Amheye, Marfouk (76. Nr 19), Bouali (58.Hayoun).

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Lorsheijd, Pronk, de Koning, van Hagen, Tjaden, Lugtigheid ( Goedbloed), Simonis, van der Spek (76. van de Sande), Schilperoort (49. Brook).

 

Gele kaarten: Fadiaoui, Atalar (beide GSC ESDO)

Rode kaarten: Demir (2x geel), Amhayi (beide GSC ESDO)

 

Scheidsrechter: Dhr G.H. van Sprang

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 3 mei:

GSC ESDO – RKDEO        1-3

Foreholte – Delft            1-3

HVV – FC Lisse                3-5

ROAC – Den Hoorn        3-2

BMT – TAC’90                 3-3

Concordia – Wilhelmus 3-4

VUC – Schipluiden          1-1

 

De stand na 3 mei:

TAC’90                              25-47

Wilhelmus                       25-47

VUC                                   25-44

Foreholte                         25-43

FC Lisse                                           25-38

Delft                                  25-34

GSC ESDO                        25-33

ROAC                                25-32

BMT                                  25-31

RKDEO                              25-30

Schipluiden                      25-29

HVV                                   25-29

Concordia                        25-21

Den Hoorn                       25-21

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.