RKDEO op eigen kracht in veiligheid

zondag, 10 mei, 2015 - 22:23

 

Meer foto’s via Facebook

 

 

Eerbetoon aan Jo van Heijningen

 

De wedstrijd tussen RKDEO en Foreholte werd omlijst door enkele eerbetuigingen aan Jo van Heijningen, die op zondag 3 mei op 84-jarige leeftijd overleed. De vlaggen hingen halfstok, er was geen muziek voor en tijdens de wedstrijd, de spelers van RKDEO 1 en 4 speelden met rouwbanden en er werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen. 

 

 

Uiteindelijk heeft de eindsprint van het eerste elftal het gewenste succes opgeleverd. Met zeven punten uit de laatste drie duels speelde RKDEO zich in veiligheid. De 1-0 zege op Foreholte volstond om in de eindstand een keurige achtste plaats in te nemen.

 

 

Vorige week was de 2-1 overwinning bij GSC ESDO al cruciaal om het lot in eigen handen te houden. Nu wist RKDEO dat een zege op Foreholte genoeg was om minstens vier clubs onder zich te houden. En hoewel de tussenstanden van de concurrenten Schipluiden en HVV geen moment tot paniek of onrust hoefden te leiden, voelde de treffer van Ryan Lugtigheid in de 64e minuut als een bevrijding.

 

 

Want ook al stond er voor Foreholte niets meer op het spel en werden spelers die op scherp stonden of niet helemaal fit waren met het oog op de komende nacompetitie langs de kant gehouden; toch voldeden de Voorhouters aan hun sportieve plicht. En met name doelman Niels van Schie, in het verleden nog goed voor 51 competitiewedstrijden in RKDEO 1, toonde zich voor rust een ware sta-in-de-weg. Hij hield Eloy Brook, Tommy Simonis en Marcel van der Spek van scoren af. Toen Marcel van der Spek rond de 37e minuut tot tweemaal toe Van Schie wel wist te omzeilen, stonden de verdedigers Mink Schinkelshoek en Mike van Leeuwen een doelpunt in de weg. In de laatste minuut voor rust was de hoofdrol van Dennis Hendriks, die met een prachtige save een inzet van Rick Grondel uit de kruising tikte.

 

 

Dat bleek meteen de inleiding voor een van RKDEO-zijde veel mindere tweede helft. In de eerste twintig minuten kwam Dennis Hendriks in actie tegen Ralph Schiebroek, Ton Arroyo en Grondel, terwijl Schiebroek in kansrijke positie net naast het RKDEO-doel mikte. Juist vanwege die kansen voelde de 1-0 als een bevrijding. Aan de rechterkant ging Eloy Brook goed door en zijn lage voorzet werd eerst gemist door Tommy Simonis (of was het een bewust overstapje?), maar daardoor kwam Ryan Lugtigheid vrij voor het doel te staan. Van dichtbij schoot hij de 1-0 binnen en tekende daarmee voor zijn eerste competitiedoelpunt voor RKDEO 1.

 

 

Voor Foreholte was de 1-0 een reden om nog eens extra aan te zetten en opnieuw hield Dennis Hendriks zijn ploeg met een prima reflex op een schot van Schiebroek op de been. Toen tien minuten voor tijd Arroyo nog eens via de lat over kopte, bleek het geluk ook eens een keer aan RKDEO-zijde te staan en na een minuutje of drie blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Timimi als een verlossing.

 

 

RKDEO is dus ook volgend seizoen tweede klasser en dat is, na een soms wat moeizame voetbaljaargang, absoluut een felicitatie waard!       

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

 

RKDEO-Foreholte        (0-0)     1-0

64. Ryan Lugtigheid 1-0

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Pronk, Lorsheijd, De Koning, Van Hagen, Van der Spek, Tjaden, (65. De Bruijn), Brook, Lugtigheid, Simonis.

Foreholte: Van Schie, Schinkelshoek, Kraakman, Schiebroek, Bleijswijk, Spreeuw, Arroyo, Van Leeuwen, (46. Van der Salm), Bloemendaal, (77. Van der Post), Grondel, Lemmers, (62. Geerlings).

 

Scheidsrechter: A.M. Timimi

Gele kaart: Pronk (RKDEO).

Toeschouwers: 250.

 

De overige uitslagen van 10 mei:

TAC ’90-HVV                                              6-1

Wilhelmus-VUC                                          2-2

Delft-ROAC                                                4-3

Schipluiden-BMT                                        1-1

FC Lisse-Concordia                                     2-1

Den Hoorn-GSC ESDO                                6-2

 

De eindstand in de 2e klasse C:

 

TAC ’90                                          26-50  (kampioen)

Wilhelmus                                      26-48  (verv. per. kampioen)

VUC                                               26-45

Foreholte                                       26-43  (2e per. kampioen)

FC Lisse                                         26-41

Delft                                              26-37  (3e per. kampioen)

GSC ESDO                                     26-33

RKDEO                                           26-33

ROAC                                             26-32

BMT                                               26-32

Schipluiden                                     26-30  (p/d wedstrijden)

HVV                                               26-29  (p/d wedstrijden)

Den Hoorn                                      26-24  (gedegradeerd)

Concordia                                       26-21  (gedegradeerd)        

 

 

 

 

 

 

 

                   

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.