Grootse overwinning voor RKDEO

zondag, 6 september, 2015 - 22:52

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Een beter begin van de competitie kon RKDEO zich niet wensen. In de voorbereiding en beker wedstrijden liep RKDEO nogal wat averij op maar met de brede selectie die hoofdtrainer Stefan Koegler op dit moment ter beschikking heeft kan hij dat prima opvangen. Op de één na laatste speeldag vorig seizoen kon ternauwernood met 1-2 gewonnen worden bij GSC ESDO, de eerste competitie wedstrijd werd met 3-6 gewonnen met een glaszuivere hattrick in de eerste helft van Tom Simonis.

 

 

De voorbereiding en de bekerwedstrijden werden met wisselende gevoelens afgesloten. In de bekerserie was het wel 9 punten uit 3 wedstrijden, maar er werd in personele zin wel wat averij opgelopen, uit bij Quick Boys-2 keeper Dennis Hendriks (hersenschudding), uit bij Unio aanvoerder Rob van Hagen (hamstring). Drie overvliegers van de jeugd naar de senioren (Simonis, Duah en L. van Noppen) werden ingepast alsmede twee nieuwe instromers (Ruinard en R. Rosini) kregen een basisplaats in het eerste. RKDEO is in de breedte dus wel sterker geworden.

 

 

GSC ESDO begon goed aan de wedstrijd. In de openingsfase kreeg het een paar kleine kansjes en na 11 minuten kon keepertrainer Maikel van der Kooij(44jaar), die onder de lat plaats had genomen, de gang naar het net maken. Binnen het kwartier kwam RKDEO op gelijke hoogte door een doelpunt van Tom Simonis. Een razendsnelle aanval van RKDEO waarbij Lars van Noppen de bal breed legde op de meegekomen Simonis die kon scoren. Daarna kreeg ESDO nog wel twee kansjes maar telkens stond van der Kooij op de juiste plaats om handelend op te treden.

 

 

Vlak na een half uur spelen kwam RKDEO op voorsprong door wederom een doelpunt van Tom Simonis. Bill Duah trekt door tot de achterlijn, legt terug op Eloy Brook die voorgeeft richting Simonis die kan inkoppen. Twee minuten later kon de meegereisde RKDEO aanhang wederom juichen voor Simonis. Deze ziet ESDO keeper wat ver voor zijn doel staan en schiet vanuit de middencirkel richting doel, ESDO keeper Cuneyt Atalar kan de bal nog wel met de vingertoppen toucheren maar kan niet voorkomen dat de bal onder de lat gaat. Dat is drie op een rij, zuivere hattrick voor Tom “The Bomber” Simonis.

Vlak voor rust valt aan beide zijde nog een doelpunt. ESDO komt terug in de wedstrijd door een doelpunt van ESDO aanvoerder Omer Karadag en op slag van rust schiet Maikel Lorsheijd een vrije trap langs de muur in het uiterst rechtse hoekje van het doel, ruststand 2-4.

 

 

Na de doelwisseling ging RKDEO verder met waar het voor de thee gebleven was, doelpunten maken. Degene die na de rust nog niet op tijd terug langs het veld waren hadden alweer een doelpunt gemist. Een ingooi vanaf de zijlijn werd wat vreemd door Simonis met de hak meegenomen, speelt de bal naar Twan Greeve die doorgeeft naar links op Lars van Noppen die kan inschieten, 2-5.

Na een kwartier spelen krijgt ESDO een penalty toegewezen nadat Chris Nieuwpoort binnen de beruchte lijnen de bal met de hand speelde. ESDO pakte het kadotje aan en uit, 3-5. Amper een minuut later kon Nieuwpoort vervroegd de doucheruimte opzoeken. Nadat er door arbiter van Sprang gefloten was voor een overtreding trapte Nieuwpoort de bal weg en kreeg zijn tweede gele prent voorgehouden en kon dus inrukken. Trainer Koegler greep enkele tellen later in en haalde spits van Noppen naar de kant en bracht Wesley Epskamp in ter versterking van de achterhoede.

 

 

Als toetje in de tweede helft maakte Simonis nog maar een keer een doelpunt. Een lange bal van achteren, waarbij de ESDO verdedigers dachten aan buitenspel maar vlag- en fluitsignaal bleven uit, op Twan Greeve werd breed gelegd op de opgekomen Simonis die zijn vierde doelpunt van de dag scoorde, 3-6.

Het restant van de wedstrijd werd door RKDEO vakkundig uitgespeeld en behalve een keer een bal op de lat kreeg ESDO geen kansen meer en was de eindstand 3-6 en de eerste punten een feit.

Aanstaande zondag speelt RKDEO de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Wilhelmus, aanvang 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

 

De statistieken:

GSC ESDO – RKDEO 3-6 (2-4)

Scoreverloop: 11. 1-0 B. Amheye, 15. 1-2 T. Simonis, 31. 1-2 T. Simonis, 33. 1-3 T. Simonis, 39. 2-3 O. Karadag, 45. 2-4 M. Lorsheijd, 46. 2-5 L. van Noppen, 59. 3-5 O. Karadag (penalty), 3-6 T. Simonis.

 

De opstellingen:

GSC ESDO: C. Atalar,R. Clarinda (69. M. Faloun), H. Yildirim, A. Fadlaoui, Y. Labari (50. N. Zambib), S. Bildirici, L. Nirk ( 50. A. Paykan), O. Karadag, H. Turkoz, B. Haouach, B. Amheye.

RKDEO: M. van der Kooij, C. Nieuwpoort, M. Lorsheijd, J. Pronk, R. Rosini, S. Ruinard, B. Duah (73. Q. Richardson), T. Greeve (83. D. van Duijn), T. Simonis, E. Brook, L. van Noppen (66. W. Epskamp)

Scheidsrechter: Dhr. G.H. van Sprang

Toeschouwers: 100

Gele kaarten: A. Paykan (GSC ESDO), C. Nieuwpoort (2x geel, RKDEO)

 

De uitslagen van 6 september:

GSC ESDO – RKDEO                  3-6

Hillegom SV – Laakkwartier        0-0

FC Lisse – DVV Delft                  2-2

VUC – ROAC                             1-1

Wilhelmus – DOSR                    3-1

HVV – Foreholte                        2-3

Voorschoten’97 – BMT               3-5

 

De stand na 6 september:

RKDEO                           1-3

BMT                               1-3

Wilhelmus                      1-3

Foreholte                        1-3

DVV Delft                        1-1

FC Lisse                          1-1

ROAC                              1-1

VUC                                1-1

Hillegom SV                     1-1

Laakkwartier                    1-1

HVV                                1-0

Voorschoten’97                1-0

DOSR                              1-0

GSC ESDO                       1-0

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.