RKDEO lijdt onnodig puntenverlies

zondag, 20 september, 2015 - 23:45

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO wilde de goede reeks voorzetten maar stuitte op een stug Voorschoten’97. RKDEO was negentig minuten heer en meester op het veld, Voorschoten stond met 11 man achter de bal te loeren op de counter wat twee keer lukte en één keer bij een corner werd niet goed gedekt. Het rendement van Voorschoten was 100% bij de aanvallen, bij RKDEO stond het vizier van de spitsen niet scherp. Talloze kansen werden om zeep geholpen en in blessure tijd werd toch nog het punt gered.

 

 

RKDEO begon de wedstrijd goed, al binnen de minuut had Tom Simonis de kans de score te openen nadat Bill Duah van rechts de bal had voorgegeven en Voorschoten keeper Abdel Kader Lamrabette niet klemvast was en Simonis in de buurt was. Het eerste half uur was Voorschoten sporadisch op de helft van RKDEO te vinden maar wist toch de openingstreffer te maken. Een corner van RKDEO werd bij de eerste paal weggekopt en Voorschoten ging direct in de aanval. De RKDEO verdedigers Maikel Lorsheijd en Richard de Koning konden niet voorkomen dat Voorschoten Radanko Nikic alleen op keeper Dennis Hendriks af kon gaan en scoren, 1-0.

 

 

Gelukkig viel de gelijkmaker al vrij snel. Na een overtreding op Ryan Lugtigheid net buiten de zestien bij de achterlijn ging de vrije trap van Rob van Hagen in eerste instantie richting Rick de Bruijn die op de lat kopte maar het fluitje van arbiter Karagantcheff had reeds geklonken en dus moest de vrije trap over genomen worden. De tweede keer ging de bal richting eerste paal waar Richard de Koning hard binnen kopte, 1-1.

 

 

Vier minuten later kwam Voorschoten wederom geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong. Bij een corner werd de opkomende Voorschoten verdediger Vincent van Veen (37 jaar) niet gedekt en kon de bal hard langs keeper Dennis Hendriks koppen, 2-1. Op slag van rust kwam RKDEO voor de tweede maal langszij. Richard de Koning gaf de bal richting achterlijn waar Bill Duah de voorzet gaf en Lars van Noppen bij de tweede paal kon inkoppen, 2-2.

Bij een forse overtreding op Maikel Lorsheijd liepen de gemoederen hoog op en bij het opstootje waarbij Dennis Hendriks verhaal ging halen kreeg deze de gele kaart voorgehouden.

 

 

De tweede helft was wederom een stormvloed van RKDEO aanvallen maar de doelpunten vielen maar niet. De verdedigers van Voorschoten stonden telkens tactisch goed opgesteld. Een kwartier voor tijd kwam Voorschoten voor de derde maal tegen de verhoudingen in op voorsprong. RKDEO speelde vol op de aanval en in de counter wist Voorschoten via invaller Michael Kers te scoren, 3-2.

 

 

Drie minuten voor tijd was er een counter van Voorschoten waarbij keeper Dennis Hendriks de hoge bal in het 16meter gebied uit de lucht plukt maar met zijn been een trappende beweging maakt richting Voorschoten Wout Adriaanse. Arbiter Karagantcheff toonde Hendriks zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig gaan douchen. Karagantcheff wilde Voorschoten ook een penalty laten nemen maar na overleg met assistent scheidsrechter Vermeij werd dit besluit terug gedraaid in een vrije trap voor RKDEO wegens buitenspel van dezelfde Adriaans. De tweede gele kaart voor Hendriks bleef helaas wel gehandhaafd.

 

 

In blessure tijd wist RKDEO voor de derde keer deze wedstrijd op gelijke hoogte te komen. Tom Simonis kon met een uiterste krachtsinspanning de bal met de punt van zijn schoen beroeren en langs Voorschoten keeper Lamrabette tikken voor de gelijkmaker, eindstand 3-3.

RKDEO lijdt onnodig puntenverlies. Voorschoten is amper in de aanval geweest en de keren dat Voorschoten in de buurt van het RKDEO doel kwam wisten ze wel te scoren. RKDEO was gedurende de wedstrijd niet in staat het veld-overwicht uit te drukken in een doelpunten-overwicht.

Aanstaande zondag speelt RKDEO weer thuis tegen DOSR.  Aanvang 14.00uur. Komt allen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Voorschoten’97 – RKDEO 3-3 (2-2)

30. 1-0 Nikic, 35. 1-1 de Koning, 39. 2-1 van Veen, 43. 2-2 van Noppen, 77. 3-2 Kers, 90+2. 3-3 Simonis.

De opstellingen:

Voorschoten’97: Lamrabette, Toret (82. Van Wattum), v.d. Wijngaard, van Veen, Adriaanse, Elligens (80. Conradi), Nikic, Kloeke, v.d. Veldt (64. Kers), Hogewoning, v.d. Berg.

RKDEO: Hendriks, de Koning, Lorsheijd, Pronk, R. de Bruijn, Greeve (61. Brook), Duah (82. Schilperoort), Lugtigheid (74. Van Duijn), Simonis, van Hagen, van Noppen.

Gele kaarten: Nikic, Elligens, v.d. Wijngaard (allen Voorschoten’97) , Pronk, Hendriks  (2x geel), (beide RKDEO)

Scheidsrechter Dhr. V.V. Karagantcheff

Toeschouwers: 75

De uitslagen van 20 september:

Voorschoten’97 – RKDEO            3-3

Hillegom sv – DVV Delft              3-2

VUC – Laakkwartier                    0-2

Wilhelmus – BMT                        3-0

DOSR – Foreholte                       1-3

HVV – ROAC                               1-1

GSC ESDO – FC Lisse                  1-3

 

De stand na 20 september:

Foreholte                        3-9

RKDEO                           3-7

Laakkwartier                   3-7

Hillegom sv                     3-7

Wilhelmus                       3-6

BMT                                3-6

DVV Delft                        3-4

FC Lisse                          3-4

DOSR                              3-3

ROAC                              3-2

VUC                                3-1

Voorschoten’97                3-1

HVV                                3-1

GSC ESDO                       3-0

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.