RKDEO moet genoegen nemen met een punt

zondag, 27 september, 2015 - 23:29

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Lang leek de wedstrijd uit te draaien op een doelpuntloos gelijk spelletje. Een kwartier voor tijd kreeg RKDEO een penalty die door Rob van Hagen werd benut. Helaas veranderde binnen vijf minuten al de stand op het scorebord wegens een doelpunt van DOSR en verder werd er niet meer gescoord. RKDEO moet genoegen nemen met een punt terwijl het op basis van de tweede helft op meer aanspraak maakte.

 

 

Eigenlijk had de wedstrijd heel anders kunnen lopen als in de derde minuut Tom Simonis al het net had weten te vinden. Maar ja, dat gebeurde dus niet en dan weet je dat het een heel moeilijke wedstrijd kan worden.

De eerste helft waren er amper kansen te noteren geweest. Veel onzuivere passes waardoor veel balverlies. Gelukkig maakte niet alleen RKDEO zich daaraan schuldig maar ook de precessie bij DOSR ontbrak. Een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft was een vrije trap voor RKDEO wegens een overtreding op Richard de Koning ca 20m recht voor het doel. Rob van Hagen liep over de bal en Ryan Lugtigheid krulde de bal over de muur maar ook over het doel.

Aan de andere kant was keeper Dennis Hendriks de situatie meester door op de juiste plaats in de weg te liggen voor een schot van DOSR aanvaller Jordi van Klink.

 

 

In de eerste helft was er nog eenmaal een ohhh te horen nadat een inzet van Ryan Lugtigheid in de korte hoek nog net door DOSR keeper Mike van der Poel (15 jaar) met zijn voet werd gekeerd, in de rebound schiet Lars van Noppen de bal over het doel.

In de tweede helft zat er van RKDEO zijde wat meer passie in de wedstrijd. De mannen van trainer Stefan Koegler roken bloed en werden wat feller in de duels die meer gewonnen werden. Voorop in de duels liep RKDEO aanvoerder Rob van Hagen waarbij af en toe een vermanend gesprek met arbiter Lingen noodzakelijk was, maar de man in het zwart hield de kaarten op zak.

 

 

In de 75e minuut trok Eloy Brook een sprintje richting achterlijn maar deze werd binnen de beruchte lijnen aangetikt door DOSR Roel van der Geest en arbiter Lingen kon niets anders doen dan naar de spreekwoordelijke “kalk-stip” te wijzen. Rob van Hagen verzilverde de gegeven penalty, 1-0.

Vlak voor de openingstreffer had trainer Koegler wat vers bloed binnen de lijnen gebracht, Sam Ruinard en Bill Duah kwamen Ryan Lugtigheid en Lars van Noppen aflossen. Door de nieuwe krachten was er nog meer druk naar voren richting het DOSR doel.

Helaas werd vijf minuten later de stand alweer gelijk getrokken. Een voorzet van DOSR werd door keeper Dennis Hendriks verkeerd ingeschat en DOSR aanvaller Jordi van Klink kon van dichtbij de gelijkmaker binnen tikken.

 

 

RKDEO probeerde nog wel wederom op voorsprong te komen maar was niet bij machte de verdediging van DOSR voor de tweede maal te slechten en bleef dus steken op een 1-1 gelijkspel.

Komende zondag wederom een thuiswedstrijd, DVV Delft komt dan op bezoek, aanvang 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

RKDEO – DOSR 1-1 ( 0-0)

Scoreverloop: 75. Van Hagen (penalty) 1-0, 80. Van Klink 1-1

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Koning, Lorsheijd, Pronk, R. Rosini, Greeve, Brook, Lugtigheid (67. Ruinard), Simonis, van Hagen, van Noppen (67. Duah).

DOSR: van der Poel, S. van der Meer, van Diemen, Wesselman, van Klink, G. van der Meer, Jonkman (66. M. van der Geest), Dobbe, Alagie, R. van der Geest (78. Van der Lem), L. van der Meer.

Scheidsrechter: Dhr. A. Lingen

Toeschouwers: 250

Kaarten: geen

 

De uitslagen van 27 september:

RKDEO – DOSR                           1-1

Laakkwartier – HVV                     3-1

FC Lisse – Hillegom                     1-2

ROAC – Wilhelmus                      2-6

Foreholte – Voorschoten’97         2-1

DVV Delft – GSC ESDO               UITG

BMT – VUC                                 3-1

 

De stand na 27 september

Foreholte                        4-12

Laakkwartier                   4-10

Hillegom                         4-10

Wilhelmus                       4- 9

BMT                                4- 9

RKDEO                            4- 8

DVV Delft                        3- 4

DOSR                              4- 4

FC Lisse                           4- 4

ROAC                               4- 2

VUC                                 4- 1

Voorschoten’97                 4- 1

HVV                                 4- 1

GSC ESDO                        3- 0

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.