RKDEO loopt tegen flinke nederlaag

zondag, 11 oktober, 2015 - 23:38

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO is zondag tegen een flinke nederlaag aangelopen. Na 4 minuten ging de verdediging al de fout in en was de 1-0 al een feit. In een periode dat RKDEO aandrong op de gelijkmaker maakte BMT in een tijdbestek van 6 minuten 3 doelpunten wat tevens de eindstand was, 4-0.

 

 

Trainer Stefan Koegler moest op het laatst nog even puzzelen voor de opstelling. Keeper Dennis Hendriks bleek teveel last te hebben van zijn rugblessure na de lelijke valpartij vorige week in de wedstrijd tegen Delft. De plek onder de lat werd ingenomen door keeper trainer Maikel van der Kooij. Centraal verdediger Jordy Pronk meldde zich ziek af.

 

 

Na vier minuten ging de RKDEO verdediging al de fout in. Maikel Lorsheijd speelde de bal richting keeper van der Kooij die niets anders kon doen dan wegtrappen maar de bal kwam voor de voeten van Jaouad el Khayari die de blunder genadeloos afstrafte, 1-0.

Daarna waren er een aantal kansjes voor beide ploegen waarbij BMT de meeste gevaarlijkste acties had die niet werden benut. RKDEO kwam enkele keren voor het vijandige doel maar telkens zat er een voetje van de tegenstander tussen of BMT keeper Dogukan Boyla was de situatie meester.

 

 

Na de rust bleef Lars van Noppen in de kleedkamer achter en zijn plaats werd ingenomen door Eloy Brook. RKDEO ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en was een periode sterker dan BMT maar kwam niet tot scoren. Voorzetten van Tom Simonis, Dion van Duijn en Ryan Lugtigheid werden telkens gepareerd door de BMT verdediging of keeper Boyla plukte de bal uit de lucht. En juist in deze periode waarin RKDEO vol op de aanval ging en achterin wat ruimte moest prijsgeven sloeg BMT toe.

Binnen een tijdsbestek van 6 minuten moest keeper Maikel van der Kooij 3 keer de bal uit het net vissen en liep BMT uit naar een flinke overwinning van 4-0 wat tevens de eindstand was.

 

 

Na deze overwinning van BMT en de gelijke spelen van Hillegom en Foreholte staat BMT nu aan kop van de ranglijst. De wedstrijd tussen Laakkwartier en GSC ESDO werd na een klein half uur gestaakt nadat Laakkwartier een penalty toegewezen kreeg hetgeen protesten van GSC ESDO opleverde en de leidsman niet verder wilde spelen.

Komend weekend speelt RKDEO thuis tegen ROAC, aanvang 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

BMT – RKDEO 4-0 (1-0)

4. El Khayari 1-0, 72. Yilmaz 2-0, 74. Sari 3-0, 78. Alkac 4-0.

De opstellingen:

BMT: Boyla, el Khayari, Genc (10. Yilmaz), Celik, Genc, Kuru (46. Omri), Eroglu, Sari (75. Alkac), Koksal, Bayhan, Sarilkan.

RKDEO: van der Kooij, R. de Koning, Lorsheijd (23. J. de Koning), van Hagen, Rosini, Greeve, Duah (58. Van Duijn), Lugtigheid, Simonis, Ruinard, van Noppen (46. Brook).

Gele kaarten: Kuru (BMT), Lorsheijd (RKDEO)

Scheidrechter: Dhr Lagerwey

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 11 oktober:

BMT – RKDEO                               4-0

Hillegom – HVV                            1-1

FC Lisse – VUC                             2-1

ROAC – DOSR                              2-3

Foreholte – Wilhelmus                  1-1

DVV Delft – Voorschoten’97           5-3

Laakkwartier – GSC ESDO             GEST

 

De stand na 11 oktober

BMT                                  6-13

Foreholte                          6-13

Hillegom                           6-12

Laakkwartier                     5-11

Wilhelmus                         6-11

DVV Delft                          5-10

DOSR                                6- 8

FC Lisse                             6- 8

RKDEO                              6- 8

ROAC                                6- 5

GSC ESDO                         4- 3

HVV                                   6- 3

VUC                                   6- 2

Voorschoten’97                    6- 1

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.