Late treffer zorgt voor vervelende nederlaag voor RKDEO

zondag, 1 november, 2015 - 22:15

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Wie de stand op de ranglijst ziet, zal niet opkijken van de uitslag van Foreholte-RKDEO: 1-0. Tot diep in de blessuretijd had RKDEO echter zicht op een punt, totdat een zondagsschot van Joost van Dam alsnog de 1-0 nederlaag betekende.

 

 

Natuurlijk had Foreholte de beste kansen en hield doelman Dennis Hendriks RKDEO een aantal keer in de wedstrijd. Maar zolang het doelpunt uitbleef, had RKDEO met wat meer geluk toch een punt uit Voorhout mee kunnen nemen.

Na een stormachtige openingsfase, waarin Rik Grondel, Ralph Schiebroek en Bas Jongbloed de eerste kansen voor Foreholte misten, kwam het duel steeds meer in evenwicht. Ook RKDEO kreeg in de loop van de eerste helft wat mogelijkheden, via Sam Ruinard en Eloy Brook. De beste kans was voor Tommy Simonis, die voor eigen succes ging op een moment dat hij ook de geheel vrijstaande Eloy Brook had kunnen aanspelen. De slotminuten waren weer voor Foreholte, maar opnieuw redde Hendriks op een schot van Grondel en kopte Sam Lemmers over.

 

 

Ook na de rust begon Foreholte wat sterker. Izzy Rossini liet zich in het eigen strafschopgebied verrassen door Christian Guijt, wiens inzet in het zijnet belandde. Een paar minuten later liet dezelfde Rossini een prima voorzet los, waar achtereenvolgens Tommy Simonis, Lars van Noppen en Sam Ruinard geen doeltreffend vervolg aan konden geven. Ook een vrije trap van Rob van Hagen ging, na een handig overstapje van Simonis, rakelings naast het doel. Kort daarvoor had Guijt de lat in de weg zien staan bij een bijna geslaagde kopbal.

 

Rossini moest halverwege de tweede helft geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Richard de Koning. Omdat Dennis Hendriks ook adequaat reageerde op een schot van Bas Jongbloed, kwam een doelpuntloos gelijkspel steeds dichterbij.

In de slotfase waren beide teams met een kopbal nog gevaarlijk. Christian Guijt mikte bij de tweede paal echter precies in de handen van Hendriks en invaller Dion van Duijn kopte een voorzet van Tommy Simonis van dichtbij net over de lat.

 

Op het moment dat de extra tijd al de vijf minuten gepasseerd was en de 0-0 een feit leek te gaan worden, verdedigde RKDEO de bal na een hoekschop uit en kreeg Joost van Dam vanaf een meter of twintig de kans om uit te halen. Tussen alle drukte in het Nootdorpse strafschopgebied door verdween de bal in de touwen en kreeg RKDEO nauwelijks nog de tijd om af te trappen.

Aanstaande zondag komt RKDEO weer op eigen veld in actie. Dan komt HVV, dat ook op negen punten staat, op bezoek.

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander  

 

De statistieken:

Foreholte-RKDEO        (0-0)     1-0

90 + 6. Joost van Dam 1-0

 

Opstellingen:

Foreholte: Van Schie, Van Dam, Dickhoff, Spreeuw, Vlasveld, (71. Schinkelshoek), Jongbloed, Guijt, Brabander, (63. Bleijswijk),  Schiebroek, Lemmers, Grondel.

RKDEO: Hendriks, Jaimy de Koning, Pronk, Alderding, Rossini, (67. Richard de Koning),  Ruinard, Brook, Van Hagen, Simonis, Lugtigheid, Van Noppen, (83. Van Duijn).

 

Scheidsrechter: Van Genderen.

Gele kaarten: Brabander (Foreholte).

Toeschouwers: 250.

 

Overige uitslagen:

Delft-DOSR                                             3-3

FC Lisse-Wilhelmus                                  0-2

Hillegom-GSC ESDO                                 5-0

HVV-VUC                                                3-1

Laakkwartier-Voorschoten ’97                  4-0

ROAC-BMT                                             3-4

 

De stand in 2C:

BMT                                               8-19

Hillegom                                        8-18

Laakkwartier                                  7-17

Foreholte                                       8-16

Wilhelmus                                      8-14

Delft                                              8-12

RKDEO                                           8-  9

DOSR                                             8-  9

HVV                                               8-  9

FC Lisse                                         8-  8

ROAC                                             8-  6

VUC                                               8-  5

GSC ESDO                                      7-  4

Voorschoten ’97                              8-  4

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.