RKDEO wint van HVV

zondag, 8 november, 2015 - 22:33

 

Meer foto’s kijk via Facebook  (met dank aan John van de Sande)

 

Het duel tussen de nummer 7 en 9 op de ranglijst met alle twee 9 punten uit 8 wedstrijden gaf van tevoren al een gevoel dat één van de twee ploegen dit duel moest winnen.

Na het eerste fluitsignaal wilde HVV de Nootdorpse formatie snel vast zetten. Maar onze ploeg had daar heel vlug een antwoord op. Voetballend konden we  makkelijk onder de druk zettende spelers van HVV uitkomen en de aanval zoeken. Dit resulteerde dat er na zes minuten al 2 corners weg gegeven moesten worden door de bezoekers en ze een serieuze doelpoging hadden moeten incasseren. Deze konden echter niet voor veel gevaar zorgen.

 

 

In de 8e minuut was Rob van Hagen nog het dichtst bij de openingstreffer door een inzet van 16 meter net over het doel van de iets voor zijn doel staande HVV keeper Daniel Voskamp. Een paar minuten later zorgde balverlies bij het te nonchalant opbouwen van achteruit voor de eerste kans voor HVV. Onze oud RKDEO speler Quincy Tjaden stoorde goed en zijn inzet kon gelukkig geblokkeerd worden door Jordy Pronk.

RKDEO speelde goed in de eerste  helft maar verder dan een aantal inzetten van afstand van onder andere Tommy Simonis en Rob van Hagen en een paar steekballen van Sam Ruinard die helaas hun eindbestemming niet vonden, kwamen we niet. Het naar achter leunende HVV dat stug en compact bleef verdedigen, weerstond de Nootdorpse storm uitstekend.

 

 

In de 2e helft kon RKDEO de lijn van  de eerste helft gelijk weer oppakken en de druk verder opvoeren. Het sterk spelende middenveld zag steeds meer kans om de spitsen te bereiken of een doorgelopen collega middenvelder alleen voor de keeper van HVV te zetten. Het lukte alleen nog niet om deze kansen om te zetten in doelpunten.  Doordat HVV met veel mensen de achterste lijn hield was het lastig om de laatste pass tot een goed einde te brengen. Het lijkt de laatste weken wel of onze mannen van tevoren al te veel nadenken over hoe ze het doelpunt willen gaan maken.

Heel fijn was het dan ook dat de voorzet van Jaimy de Koning vanaf rechts op de rand van de 16 terecht kwam en het enig dat Rob van Hagen er mee kon doen is de bal koppend breed leggen op Lars van Noppen die dan weer niet anders kon dan de bal hard en zuiver in de verre linker hoek knallen. Een bevrijdende 1-0 voorsprong.

 

Tommy Simonis liet zich vaak uit de spits positie zakken, enerzijds om ruimte te maken voor de opkomende mensen en anderzijds om zichzelf weer in het spel te betrekken. Dit bracht hem in de 58ste minuut aan de bal en hij lepelde deze over de HVV verdediging om Ryan Lugtigheid vrij voor de het doel van HVV te zetten. Helaas raakte de inzet van Lugtigheid de reclameborden in plaats van het doelnet. Het viel wel op dat HVV meer naar voren ging voetballen, gelukkig voor RKDEO was de formatie uit Den Haag slordig in de passing zodat onze verdedigers redelijk makkelijk de bal weer richting het middenveld konden verwerken.

In de 65ste minuut verving Rick de Bruijn de leeg gespeelde Lars van Noppen om via de zijkanten toch druk en dreiging te houden op de 2-0. Dit had bijna een gouden wissel geweest omdat De Bruijn met zijn eerste balcontact vrij voor de keeper inderdaad de 2-0 had kunnen maken. Helaas stond de sluitpost wederom in de weg.nVanaf de 67ste minuut was het een op en neer gaande wedstrijd aan het worden. HVV wilde graag de 1-1 maken en RKDEO dat met de betere kansen de verlossende 2-0 wilde maken, het gaf een spannend spelbeeld. Helaas waren het de bezoekers die het eerst in hun opzet slaagden. Een toegekende vrije trap vanaf links in de 86ste minuut bleek een hele dure. De bal werd ingebracht en er stonden ineens 3 man vrij voor Dennis Hendriks. Het was de nummer 3 van HVV Ernst Janssen die de bal verlengde en hem in de verre hoek achter onze sluitpost kon werken.

Met de laatste 4 wedstrijden in het geheugen gaf dit geen fijn gevoel. Gelukkig toonde ons vlaggenschip veerkracht en bleef het het tweede doelpunt zoeken. Dat dit al na 2 minuten resultaat had voelde wel heel lekker. Een diep gestuurde Rick de Bruijn ging over de linkerflank goed door naar de achterlijn en trok de bal terug naar de rand 16. Een inkomende Ryan Lugtigheid kon met een schuiver droog in de linker hoek de 2-1 maken. Daar kon een protesterend HVV voor een gemaakte overtreding niets meer aan doen. Na een aantal minuten blessuretijd te hebben gespeeld zonder een tegen treffer te incassere,  floot een goed leidende scheidsrechter Van Sprang af en konden de handen na 6 weken zonder overwinning weer omhoog. 3 mooie punten mannen. Dat smaakt naar meer.

Tot volgende week uit bij VUC!

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.