Geen loon naar werken

zondag, 15 november, 2015 - 22:55

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Na de winst van vorige week hadden we goede moed om uit bij VUC het punten totaal op 15 te brengen. In het grauwe Den Haag begonnen we dan ook met het gevoel dat dit moest lukken tegen de nummer voorlaatst uit de poule. Zoals bijna gebruikelijk start de tegenstander feller maar weet onze ploeg redelijk vlug het betere van het spel te krijgen. Met het voetbal vermogen in onze ploeg konden we van achteruit opbouwen naar de helft van de tegenstander. VUC probeerde met vlugge uitbraken via de flanken het doel van RKDEO te vinden. In de 8ste minuut leek dit vruchten af te werpen maar de bal die na breed leggen ingeschoten werd, miste precisie en snelheid.

Het eerste serieuze gevaar van RKDEO kwam in de 10e minuut van de voet van onze spits. Vanaf 25 meter schoot Tom Simonis hard in de korte hoek. Iets waar de keeper van VUC alle moeite mee had. Door een blessure van Jordy Pronk en een zieke Jerome Aldering stond de ploeg vandaag met een ander centraal duo. Maikel Lorsheijd en Rick de Bruijn moesten de aanvals driften van VUC ontkrachten en de opbouw van onze ploeg opzetten.

De rest van de eerste helft gingen de kansen op en neer al had RKDEO geluk dat de grensrechter de vlag voor buitenspel omhoog had gestoken bij een steekpass van VUC die vervolgens binnen getikt werd.

In de 42ste minuut was het onze aanvoerder Rob van Hagen die een schot van 25 meter met een lastige stuit op VUC keeper van der Hoeven afvuurde. De lastige stuit dwong de keeper een corner weg te geven. Deze kwam in de doelmond alwaar de verdediging van de thuisploeg de bal niet weg kreeg. Helaas schrok Sam Ruinard zo erg dat hij ineens oog in oog met de keeper stond dat hij de geboden kans niet om kon zetten in een doelpunt.

Waar de grotere kansen voor de thuisploeg waren hield RKDEO wel het betere van het spel maar kon dit niet omzetten in een voorsprong. Mede door een goed keepende Dennis Hendriks werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

Daar in de eerste helft een discutabele gele kaart getrokken werd voor fors inglijden van een VUC verdediger was het in de tweede helft één van onze centrale verdedigers die dit lot onderging.

De vrije trap die toegekend was stuiterde gevaarlijk voor langs maar geen enkele speler zag kans om er een schoen tegenaan te zetten. In de 50ste minuut kwam Ryan Lugtigheid vrij voor het doel van de tegenstander na goed inspelen van Rob van Hagen. Doordat er geen hoek gekozen was kon deze inzet gepareerd worden. In deze fase was het lastig voor onze ploeg en lukte er veel niet. De bal afspelen aan een teamgenoot was lastig. Dit was ook de verdienste van de Haagse club die goed naar de bal bleef kijken. In de 63ste minuut verving Eloy Brook Bill Duah die zich vandaag niet in de wedstrijd kon vechten. In de 65ste minuut was het dan wel raak. Maar niet in ons voordeel. Een vrije trap vanaf rechts werd in het doel gebied gebracht en Baris Sahin kon de bal vrij tegendraads inkoppen, 1-0.

In de 70ste minuut kon de goed keepende Dennis Hendriks nog pareren maar een minuut later kreeg de op zich goed spelende Izzy Rosini de inkomende bal niet weg en legde het leer panklaar voor wederom Baris Sahin van VUC die dit cadeautje graag verzilverde en de 2-0 aantekende.

Als reactie daarop ging RKDEO wel weer fanatieker op de aanval spelen. Dit resulteerde in de 87ste minuut in een niet te missen vrije kans voor Lars van Noppen. Helaas wist hij de bal toch ver over te schieten. In deze fase lukte er heel veel niet bij de bezoekers maar kwamen er ook wel een aantal kansen. Na een geblokkeerde inzet door een VUC verdediger kreeg Tom Simonis de bal ver aan de rechterkant van de 16. Onze spits, die vandaag niet veel speelbare ballen bij het doel van de tegenstander kreeg, dacht niet na en haalde hard uit. VUC verdediger Guy Muller schatte de snelheid niet goed in en kon een eigen doelpunt niet voorkomen, 2-1.

Omdat onze ploeg op zoek ging naar de 2-2 hadden we onze sluitpost een paar keer nodig om de 3-1 te voorkomen. Het was dan ook bijna verdiend te noemen als Tom Simonis een van richting veranderde voorzet van Ryan Lugtigheid beter op zijn schoen gekregen zou hebben. Nu kreeg hij alleen zijn grote teen er tegenaan in een ultieme poging de bal tegen het net te krijgen.

De laatste kans was ook voor RKDEO. Een vrije trap genomen door Rob van Hagen werd breed gelegd op de inlopende Lorsheijd die goed afdrukte. Ik weet niet of de VUC verdediger nog een keer in de baan van het schot gaat staan als Lorsheijd afdrukt maar op dat moment stond hij er wel. Bij de spel hervatting vond scheidsrechter de Groot het genoeg geweest en maakte een eind aan de wedstrijd.

We kunnen niet zeggen dat we de kansen niet hebben gehad om de punten mee naar Nootdorp te nemen, maar als we de doelpunten niet maken gaat dit niet gebeuren.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De statistieken:

VUC – RKDEO 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 66. Sahin 1-0, 72. Sahin 2-0, 90. Muller (e.d.) 2-1.

 

De opstellingen:

VUC: van der Hoeven, Richardson, Terlemis, van der Ende, Guzelmansur, Muller, Moen (81. Raaff), Achterberg, Martina, Sahin (86. Lordanidis), Oulhani (67. Nr 13 naam niet op wedstrijdformulier).

RKDEO: Hendriks, J. de Koning, Lorsheijd, de Bruijn, Rosini, Ruinard, Duah (65. Brook), van Hagen, Simonis, Lugtigheid, van Noppen

 

Gele kaarten: Terlemis (VUC), Lorsheijd (RKDEO)

 

Scheidsrechter: Dhr S.R. de Groot

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 15 november:

Laakkwartier – Foreholte               3-2

Hillegom – DOSR                          3-0

VUC – RKDEO                               2-1

FC Lisse – ROAC                           3-1

HVV – Wilhelmus                          0-0

DVV Delft – BMT                          AFG

GSC ESDO – Voorschoten’97        1-2

 

De stand na 15 november:

Hillegom                           10-24

BMT                                  9-22

Laakkwartier                      9-20

Foreholte                          10-19

Wilhelmus                         10-16

DVV Delft                           9-13

RKDEO                              10-12

DOSR                                10-12

FC Lisse                             10-11

HVV                                   10-10

VUC                                   10- 8

GSC ESDO                          9-7

Voorschoten’97                   10-7

ROAC                                10- 6

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.