RKDEO loopt tegen fikse nederlaag aan

zondag, 6 december, 2015 - 22:43

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO ging in Den Haag bij Laakkwartier op bezoek en kwam in een doelpuntrijke wedstrijd met een flinke nederlaag en 2 vervelende blessures terug. Op een zwaar veld leed RKDEO een 6-3 nederlaag.

De wedstrijd begon eigenlijk nog geeneens zo slecht. Direct vanaf de aftrap ging RKDEO in de aanval en bij een schot op het doel kwam de bal tegen een arm van een Laakkwartier verdediger maar scheidsrechter Smit wuift alle RKDEO protesten van de hand en laat doorspelen.

Even later een nieuwe tegenvaller voor RKDEO. Bij een sprint naar de bal verstapt Jerome Alderding zich en moet noodzakelijk gewisseld worden. Zijn plaats wordt ingenomen door Bill Duah waardoor de tactische opstelling binnen de lijnen ook een aanpassing nodig heeft. Na een kwartiertje spelen krijgt RKDEO een vrije trap te nemen op ca 20m voor het Laakkwartier doel die door Rob van Hagen langs de tijdelijk opgebouwde Laakkwartier muur geschoten wordt maar Rick de Bruijn weet de bal net niet te beroeren zodat deze in het doel verdwijnt. Enkele tellen later ligt de bal wel achter RKDEO keeper Hendriks. Een steekpass op Salaheddine el Mhamdi wordt keurig in de korte hoek langs keeper Hendriks geschoten.

Lang duurt de voorsprong van Laakkwartier niet want 4 minuten later staat de stand alweer gelijk. Rob van Hagen stuurt Bill Duah diep richting achterlijn die voorgeeft en Twan Greeve kan voor het doel eenvoudig inknikken, 1-1. Een minuut later staat RKDEO zelfs op voorsprong. Vanaf de aftrap verovert RKDEO de bal en Rob van Hagen lepelt deze over de Laakkwartier verdediging en deze keer weet Bill Duah zelf het net te vinden, 1-2.

Twee minuten voor tijd wordt door scheidsrechter Smit hands binnen de beruchte lijnen geconstateerd van Maikel Lorsheijd, en terwijl de leidsman in de eerste minuut de bal op de stip had moeten leggen deed hij dat deze keer wel. Michael Verschoor weet het buitenkansje te benutten, 2-2.

Na een uur spelen bracht trainer Stefan Koegler na Chris Nieuwpoort zijn derde wissel aanvaller Tom Simonis binnen de lijnen. In de tijd dat Simonis binnen de lijnen was kreeg hij enkele flinke duels te verwerken en moest na 11 minuten geblesseerd naar de kant waardoor RKDEO met 10 man de rest van de wedstrijd moest uitspelen.

In de tweede helft wist Laakkwartier uit te lopen naar een 6-2 voorsprong door twee doelpunten van el Mhamdi en eentje van Joel Paas. Dat Lars van Noppen nog in de laatste minuut een voorzet van Rob van Hagen bij de tweede paal in het doel kopte is alleen nog van belang voor de statistieken.

Aanstaande zondag speelt RKDEO de laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen Hillegom die op de tweede plaats staat. Om niet voor de winterstop in gevaar te komen zijn 3 punten zeer welkom. Met steun van onze supporters moet dat vast gaan lukken. Aftrap 14.00uur. Tot aanstaande zondag.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

 

Laakkwartier – RKDEO 6-3 (2-2)

Scoreverloop: 30. El Mhamdi 1-0, 36. Greeve 1-1, 37. Duah 1-2, 43. Verschoor (penalty) 2-2, 50. El Mhamdi 3-2, 64. El Mhamdi 4-2, 75. Paas 5-2, 84. Daoudi 6-2, 90. Van Noppen 6-3.

 

De opstellingen:

Laakkwartier: Storm, Lejewaan, Sloof, Linnenbank, de Haas (46. Minta), Tetteroo (79. Staallekker), Alparslan (65. Daoudi), el Mousaoui, Paas, Verschoor, el Mhamdi.

RKDEO: Hendriks, de Koning (57. Nieuwpoort), Lorsheijd, de Bruijn, Alderding (9. Duah), Ruinard, van Noppen, van Hagen, Greeve, Lugtigheid (61. Simonis), Rosini.

 

Scheidsrechter: Dhr M. Smit

Gele kaarten: Minta en Lejewaan, beide Laakkwartier

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 6 december:

Laakkwartier – RKDEO                6-3

Hillegom – Foreholte                   2-0

VUC – Voorschoten’97                3-0

FC Lisse – BMT                           1-3

HVV – DOSR                               0-2

Delft – ROAC                              1-3

GSC ESDO – Wilhelmus               0-8

 

De stand na 6 december:

BMT                                              11-28

Hillegom                                        12-27

Laakkwartier                                  10-23

Foreholte                                        12-22

Wilhelmus                                      12-19

DOSR                                             11-15

VUC                                               12-14

FC Lisse                                         12-14

Delft                                              11-13

RKDEO                                           12-12

HVV                                               11-10

ROAC                                              11- 9

GSC ESDO                                       10- 7

Voorschoten’97                                 11- 7

 

 

    

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.