RKDEO de kansen, DOSR de punten

zondag, 14 februari, 2016 - 22:23

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het was een gure Valentijnsdag, de natte sneeuw en de lage temperatuur maakte het een onaangename zondag. Tel daar nog bij op dat de punten in Roelofarendsveen bleven dan zal je beseffen dat de stemming in de kleedkamer na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter tot een dieptepunt zakte.

Twee graden boven nul, natte sneeuw uit de lucht. Dat was mijn Valentijnsdag. Liever had ik bij een knisperend openhaard vuurtje met mijn geliefde de zondagmiddag doorgebracht, maar plicht roept.

Rond de klok van twee floot scheidsrechter Ed Toonen voor het beginsignaal van de wedstrijd. RKDEO begon goed aan de wedstrijd met een aantal kansen voor onder andere Rick de Bruijn die vanaf de linkerflank veelvuldig richting vijandig doel trok. In de eerste twintig minuten kreeg de Bruijn al twee opgelegde kansen maar zijn vizier stond nog niet op scherp en verprutste de kansen. Groot was dus ook de schrik dat na deze kansen DOSR in een counter aanval wel de score kon openen. Maarten van der Geest vanaf de linkerkant, die alle RKDEO verdedigers naar zich toe had getrokken, gaf een voorzet richting doel en Guido van der Meer kon frank en vrij een hoek kiezen en liet keeper Dennis Hendriks kansloos, 1-0.

RKDEO ging verder met het proberen de DOSR verdediging uit elkaar te spelen maar kwam vooralsnog niet tot scoren. Een overtreding op Chris Nieuwpoort op randje 16m leverde een vrije trap op een mooie plaats op. Jordy Pronk legde de bal goed maar schoot het lederen speeltuig over de muur maar ook over het doel. Amper tien minuten na de openingstreffer verdubbelde DOSR de marge. Een vrije trap vanaf de rechterkant ging richting 2e paal en met een soort drop-kick scoorde Jordi van Klink de tweede treffer van DOSR, 2-0.

RKDEO bleef het proberen maar kansen van Sam Ruinard, Izzy Rosini en Rick de Bruijn gingen er niet in, telkenmale werd het doel te hoog gezocht of lag DOSR keeper Patrick van der Zwet in de weg.

Na de theepauze bleef Jaimy de Koning achter in de kleedkamer en had Tom Simonis zijn trainingspak uit getrokken. Izzy Rosini nam de rechtsback plaats in van De Koning en Simonis ging rechtsbuiten staan. RKDEO grossierde in kansen maar de bal wilde er niet in. Met nog een kwartier te spelen maakte RKDEO dan toch de aansluitingstreffer. Een vrije trap van halverwege de helft van DOSR ging richting 2e paal waar Rick de Bruijn kon scoren, 2-1.

RKDEO ging achterin risico nemen en probeerde vol op de aanval te spelen om nog een punt uit de strijd te halen. Kans op kans voor RKDEO maar ook de RKDEO verdedigers moesten alle zeilen bij zetten om niet tegen een counter van DOSR aan te lopen. Met nog 5 minuten spelen kwam ook aanvaller Lars van Noppen binnen de lijnen. Met nog 3 minuten te spelen vuurde Tom Simonis nog een kanonskogel af op het DOSR doel maar keeper van der Zwet wist deze wel te keren. RKDEO dus vol in de aanval en in de derde minuut van de blessuretijd een counter van DOSR en scoorde Jeroen Kluivers de 3-1. Scheidsrechter Ed Toonen vond het vlak na de spelhervatting wel voldoende en floot voor het einde zodat iedereen een warm heenkomen kon opzoeken.

Volgende week gaan we het opnieuw proberen. Dan spelen we uit tegen Delft die tot nu toe slechts 1 punt meer heeft weten te verzamelen. Aanvang 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken

DOSR –RKDEO 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 22. Van der Meer 1-0, 31. Van Klink 2-0, 74. De Bruijn 2-1, 90+3. Kluivers 3-1.

De opstellingen:

DOSR: van der Zwet, M. van der Geest, S. van der Meer, Wesselman, van Klink, G. van der Meer, Loos (75. Kluivers), van Heijningen, Dobbe, R. van der Geest, W. van der Meer.

RKDEO: Hendriks, de Koning (46. Simonis), Lorsheijd, Pronk, Alderding, van Hagen, Rosini (85. Van Noppen), Lugtigheid (63. Greeve), Nieuwpoort, Ruinard, de Bruijn.

Scheidsrechter: Dhr E.M. Toonen.

Kaarten: M. van der Geest (DOSR), van Hagen, Lorsheijd (beide RKDEO).

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 14 februari

DOSR – RKDEO                   3-1

Hillegom – FC Lisse             5-0

VUC – BMT                         3-1

Wilhelmus – ROAC              2-3

HVV – Laakkwartier            2-4

Voorschoten’97 – Foreholte 4-4

GSC ESDO – Delft              0-4

 

De stand na 14 februari

BMT                                  16-40

Laakkwartier                      16-37

Hillegom                            16-37

DOSR                                16-27

Foreholte                           16-27

Wilhelmus                         16-20

VUC                                  16-20

ROAC                                16-19

Delft                                 16-18

RKDEO                              16-17

FC Lisse                            16-16

Voorschoten’97                 16-14

HVV                                 16-11

GSC ESDO                        16-6

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.