RKDEO geflatteerd onderuit bij DVV Delft

zondag, 28 februari, 2016 - 21:56

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Vandaag stond voor RKDEO 1 het inhaalduel bij DVV Delft op het programma, een wedstrijd die een week geleden afgelast werd. Een week later had trainer Koegler nog steeds te maken met personele problemen want in de defensie ontbraken Jaimy de Koning(blessure), Jordy Pronk (ziek geweest) en Maikel Lorsheijd (geschorst). Rick de Bruijn was afwezig i.v.m. met studieverplichtingen en Twan Greeve had nauwelijks getraind en nam plaats op de bank, samen met de dus weinig fitte Jordy Pronk.  Richard de Koning, Chris Nieuwpoort en Jerome Alderding namen nu samen met Izzy Rosini de defensie voor hun rekening. In de aanval was er nu plek ingeruimd voor A-junior Luuk Goedbloed (18) die mocht debuteren in de basis. Er was gekozen voor een 4-4-2 formatie.

 

Vanaf de aftrap was duidelijk dat het grasveld van de thuisploeg goed voetbal zeer lastig zou maken. Daar kwam ook een stevige wind bij die schuin over het veld stond. Waar RKDEO het voetballend probeerde te doen, hanteerde Delft vooral de lange bal. De eerste echte kans voor RKDEO kwam na 10 minuten op naam van Eloy Brook, die na een 1-2 met Tommy Simonis door het centrum op Delft doelman Van Balen af mocht. Brook kwam net te kort om goed in te schieten en botste ook op de doelman, die de inzet nog tot corner kon verwerken. Vijf minuten later werd een schot van Rob van Hagen door een DVV Delft verdediger met de hand geblokt, maar scheidsrechter Van der Spoel zag er, vreemd genoeg, niets in. Delft liet zich vooral gelden door gegil en geschreeuw na duels. In de 23e minuut gingen Jerome Alderding en zijn Delftse tegenspeler beiden met een sliding naar de bal, maar Alderding raakte zijn opponent. Het geschreeuw en de Delftse protesten leverden Alderding een gele kaart op. Erger was het dat de directe vrije trap van zo’n 20 meter door Delft speler Rick den Toom over de muur heen in de hoek werd gedraaid, waar de wind ook wel een handje meehielp. Doelman Dennis Hendriks kreeg er in ieder geval geen hand achter en zo was het 1-0.

RKDEO nam het heft in handen en zocht via middenveldcombinaties de aanval. Daarin was vanaf de 23e minuut ook Dion van Duijn betrokken die Eloy Brook was komen aflossen, toch geblesseerd na de botsing met Van Balen. Veel Delfts geschreeuw na een duelletje met Tommy Simonis leverde Simonis ook geel op. Arbiter Van der Spoel trapte opzichtig in het theater van de Delftse routiniers maar RKDEO liet zich niet ontmoedigen. In de 35e minuut zette Dion van Duijn met een passje door het centrum debutant Luuk Goedbloed aan het werk die de bal over zijn verdediger heen wipte en daarna snoeihard langs Van Balen inschoot: een fraaie 1-1 en een terechte beloning voor het betere spel van RKDEO.

Een paar minuten later weer een goed lopende aanval en Rob van Hagen kon afdrukken vanaf 18 meter maar zijn schot ging een halve meter over de lat. Van de zijde van Delft leek weinig te duchten, maar dat veranderde toch nog kort voor rust. Vincent Romeijn leek op de rand van de 16 meter met iets onmogelijks bezig, schoot wel, maar werd geholpen door een RKDEO been dat het houdbare schot van richting veranderde en weer achter Hendriks liet hobbelen: 2-1 voor Delft. Een tegenvaller waarmee de Koegler-elf de kleedkamer opzocht.

Zonder wijzigingen startte RKDEO aan de 2e helft. Vanaf het begin werd de aanval gezocht, maar heel dreigend was het over het algemeen niet. De passing was vaak onzuiver en er werd soms te lang met de bal gelopen. Linksback Izzy Rosini greep regelmatig goed in en trok mee naar voren en Luuk Goedbloed was soms dreigend vanaf de linkerkant van het 16 meter gebied met een dribbel of een voorzet. Een fraaie solo van Rosini werd door de laatste verdediger van Delft onderbroken door hem onderuit te schoffelen voordat hij oog-in-oog met keeper Van Balen zou staan. Een typisch gevalletje rood, maar Van der Spoel bleek vandaag alleen geel op zak te hebben.

Ook werden er op mooie plekken net buiten het strafschopgebied nog wat vrije trappen verdiend, maar schoten van Rob van Hagen en de ingevallen Jordy Pronk (70e minuut) leverden niets op. Ook Twan Greeve kwam er in de 70e minuut in de aanval nog bij maar kon weinig uitrichten. Druk bleef er wel, echte kansen waren er niet. Delft had nauwelijks iets aanvallends in te brengen, maar kwam in de 78e minuut toch op 3-1. Rechterverdediger Richard de Koning werd verrast door het veld en zag Omar Ouled Haddou uit zijn rug namens Delft richting de 16 meter vertrekken. De eerste inzet van de Delft aanvaller werd nog geblokt maar de tweede volley sloeg fraai bij de 2e paal binnen. Dat was de genadeklap voor RKDEO dat bleef proberen maar tot niets meer kwam.

In de 93e minuut trok doelman Hendriks, het zag er wat onnodig uit, een Delft aanvaller naar de grond en de terecht toegekende penalty werd door Anthony Sintniklaas tot de 4-1 eindstand gepromoveerd. Hendriks ontving ook nog geel, de 4e al dit seizoen, en mag rekenen op een schorsing. Qua veldverhoudingen een zeer geflatteerde overwinning voor Delft dat vandaag net zo pover was als RKDEO, maar wel 4x het net vond. En daar gaat het tenslotte om in het spelletje. Hopelijk heeft coach Koegler volgende week tegen koploper BMT wat meer manschappen tot zijn beschikking want het wordt hoog tijd om weer wat punten te gaan verzamelen om echt weg te komen uit de gevarenzone.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken

DVV Delft – RKDEO 4-1 (2-1)

Scoreverloop:
23. Rick den Toom 1-0, 35. Luuk Goedbloed 1-1, 41. Vincent Romeijn 2-1, 78. Omar Ouled Haddou 3-1, 93. Anthony Sint Niklaas 4-1

 

De opstellingen
DVV Delft: van Balen, Cataldi (86. K. Ouled-Haddou), Bos, R. van Hek, Schut (46. Rida), M. van Hek, Romeijn (64. El Fassi), den Toom, Sintniklaas, Steenks, O. Ouled-Haddou

RKDEO: Hendriks, R. de Koning, Nieuwpoort (70. Pronk), Alderding, Rosini, Brook(24. Van Duijn), Ruinard(70. Greeve), van Hagen, Lugtigheid, Simonis, Goedbloed

 

Scheidsrechter: Van der Spoel

Gele kaarten: Bos (Delft), Alderding, Simonis, Hendriks (RKDEO)

Toeschouwers: 250

 

Bij nader inzien van het wedstrijdformulier heeft scheidsrechter van der Spoel gele kaarten genoteerd voor de volgende spelers: Bos (Delft), Brook, van Hagen, Simonis, Hendriks (RKDEO.

 

 

De uitslagen van 28 februari (inhaalweekend)

Delft – RKDEO                 4-1

ROAC – Voorschoten’97   2-2

 

De stand na 28 februari

BMT                               17-41

Laakkwartier                   17-40

Hillegom                         17-38

Foreholte                        17-30

DOSR                             17-28

Delft                               17-21

VUC                                17-21

Wilhelmus                       17-20

ROAC                              17-20

RKDEO                            17-17

FC Lisse                          17-17

Voorschoten’97                17-15

HVV                                17-12

GSC ESDO                       17- 6

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.