RKDEO wint van koploper BMT

zondag, 6 maart, 2016 - 22:45

 

RKDEO – BMT, na de rust speelt BMT zichzelf volkomen onnodig uit de wedstrijd.

 

Meer foto’s via Facebook

 

BMT kwam na de aftrap fanatiek uit de startblokken, in de tweede minuut eerst een afgeslagen bal gevolgd door een snelle aanval 0 – 1, RKDEO was duidelijk nog niet bij de les. In de zesde minuut opnieuw een doelpoging van BMT, uiteindelijk nog ruim naast. BMT hield er en hoog tempo op na met een felle en snelle balbehandeling, maar vaak onzorgvuldig. 

Halverwege de eerste helft schreeuwde alles wat BMT was om een strafschop na een vermeende overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter die er bovenop stond wees direct alle protesten weg. Tegelijkertijd kreeg RKDEO meer vat op het spel van BMT, wat echter niet direct in kansen resulteerde. In minuut 36 een snelle uitval van BMT wat leidde tot de 0 – 2 van Deniz Alkaç, tevens maker van het eerste doelpunt. Invaller doelman Joeri van der Sande tastte in de verre hoek net mis. Aan het slot van de eerste helft krijgt RKDEO drie mooie kansen. Eerst na een goed uitgespeelde aanval gaat een schot van Tommy Simonis net naast. Bijna direct daarna een kans voor Twan Greeve, een bal die met kunst- en vliegwerk uit het doel werd gewerkt. Daarna op slag van rust een vlammend schot van Ryan Lugtigheid uit de tweede lijn.

Bij de start van de tweede helft is Ryan Lugtigheid gewisseld voor Rick de Bruijn. BMT komt aanvankelijk alerter uit de kleedkamer als RKDEO. Maar na een zestal minuten een schot van Tommy Simonis op het doel dat knap door de keeper wordt gekeerd. Uit de daarop volgende corner springt de bal vanaf de lat op miraculeuze uit het doel. Na een aan RKDEO toegekende vrije trap geeft Ceyhun Eroglu op een dusdanige manier verbaal te kennen het daar niet mee eens te zijn dat scheidsrechter De Groot hem de rode kaart voor houdt.

In minuut 57 wordt door de scheidsrechter hands geconstateerd door een speler van BMT, wat een gele kaart en een strafschop oplevert. De assistent scheidsrechter blijft met zijn vlag omhoog staan waarop de scheidsrechter naar hem toeloopt, de assistent geeft te kennen het niet eens te zijn met de toegekende strafschop vanwege eerder geconstateerd vermeend buitenspel. Hij doet dat op een zodanige wijze dat de scheidsrechter hem weg zendt. De penalty wordt feilloos door Rob van Hagen ingeschoten. De onrust bij BMT neemt hierdoor hand over hand toe.

BMT beperkt zich vervolgens tot het massaal verdedigen met het loeren op een snelle uitval. RKDEO kan hier aanvankelijk weinig tegen inbrengen. Het is niet de eerste keer dat voetballen tegen tien man moeilijker lijkt als het spelen tegen een compleet team. In minuut 80 verkijkt de uitgelopen keeper van BMT zich op een bal die over hem heen gaat waarop Tommy Simonis doorloopt en de bal netjes in schiet 2 – 2. Vijf minuten later een schot op het doel van RKDEO dat net naast gaat, de daarop volgende corner wordt afgeslagen. Drie minuten voor tijd krijgt invaller Chris Nieuwpoort met een mooi uitgespeelde kans zijn doelpunt, dat wordt afgekeurd vanwege buiten spel. Twee minuten later brengt Nieuwpoort de stand op 3 – 2. Hierna zijn de rapen bij BMT (helemaal) gaar, wat leidt tot het wegzenden met direct rood van Fikret Koksal en een gele kaart voor keeper Dogukan Boyla. Allemaal onnodig en voor BMT heeft dat tot gevolg dat zij de kampioenaspiraties voorlopig koud kunnen zetten.   

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg

 

De statistieken:

RKDEO – BMT 3-2 (0-2)

Scoreverloop: 2. Alkaç 0-1, 36. Alkaç 0-2, 57. Van Hagen 1-2 (penalty), 80. Simonis 2-2, 89. Nieuwpoort 3-2.

De opstellingen:

RKDEO: Van der Sande, Rosini, Lorsheijd, Pronk, Alderding, Ruinard, R. De Koning, Van Hagen, Greeve (79. Nieuwpoort), Simonis,Lugtigheid (46. De Bruijn).

 

BMT: Boyla, Khayari, Celik, Genc A., Sarilkan, Kuru (59. Omri), Eroglu, Sari (59. Genc I.), Bayhan, Alkaç (76 Koksal), Yilmaz.

 

Gele kaarten: De Bruijn – RKDEO en Genc A., Khayari en Boyla – BMT.

Rode kaarten: Eroglu, Koksal en Gok (assistent scheidsrechter) – BMT

Scheidsrechter: Dhr S.R. de Groot

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 6 maart:

RKDEO – BMT                  3-2

VUC – FC Lisse                 1-2

Wilhelmus – Foreholte       4-1

DOSR – ROAC                  0-0

HVV – Hillegom                0-1

Voorschoten’97 – Delft      3-3

GSC ESDO – Laakkwartier 0-1

 

De stand na 6 maart:

Laakkwartier                     18-43

Hillegom                           18-41

BMT                                  18-41

Foreholte                           18-30

DOSR                                18-29

Wilhelmus                          18-23

Delft                                  18-22

VUC                                   18-21

ROAC                                18-21

RKDEO                              18-20

FC Lisse                            18-20

Voorschoten’97                  18-16

HVV                                  18-12

GSC ESDO                         18- 6

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.