RKDEO boekt een ruime en verdiende zege op Foreholte

zondag, 20 maart, 2016 - 23:22

 

Meer foto's kijk via Facebook

 

RKDEO zette een belangrijke stap in de richting van lijfsbehoud door Foreholte met 4-1 te kloppen. Ook het vertoonde spel geeft redenen voor optimisme. Hoewel RKDEO nu lijstaanvoerder in de stand om de derde periode is, toonde trainer Stefan Koegler zich na afloop realistisch.

“Laten we eerst maar eens zorgen dat we dertig punten hebben. Als we er zonder problemen in blijven, zijn we al een beetje kampioen,” vertelde Koegler voor de microfoon van Radio Sportsignaal, om ook alvast vooruit te blikken: “Na Pasen krijgen we achtereenvolgens HVV uit en VUC thuis. Pas als we die duels goed doorkomen, kunnen we eens kijken wat er misschien nog meer inzit.”

Vooral voor rust had Koegler van het spel van zijn ploeg genoten, al bleef RKDEO in die fase nog steken op 1-1. Spits Chris Nieuwpoort zag halverwege de eerste helft zijn doeltreffende kopbal nog geannuleerd wegens buitenspel, maar zes minuten voor de rust was er geen houden meer aan. Met een prachtig gerichte kopbal promoveerde hij een voorzet van Rob van Hagen tot een doelpunt, 1-0. Lang kon RKDEO niet van die weelde genieten. Balverlies van Jordy Pronk werd direct door Foreholte afgestraft en via Ton Arroyo stonden beide teams weer op gelijke hoogte, 1-1.

In de tweede helft had RKDEO maar tien minuten nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Na vijf minuten knalde Richard de Koning een afgeslagen hoekschop vanaf twintig meter met rechts prachtig in de kruising en weer vijf minuten later gaf Ryan Lugtigheid een assist op zichzelf. In kansrijke positie raakte hij de bal verkeerd, maar ging de dwarrelbal zelf achterna en zijn tweede poging was wel raak, 3-1.

Bij Foreholte werden in korte tijd drie verse krachten ingebracht, maar zij konden het tij voor de Voorhouters, die nu drie wedstrijden achtereen verloren, niet meer keren. Scheidsrechter Van Polanen moest in korte tijd driemaal geel voor de gasten trekken. Sam Lemmers ging onbesuisd een duel met Richard de Koning, die vervolgens vervangen moest worden, aan, invaller Casper Brabander haalde Rob van Hagen onderuit en Lukas Wiering deed de debuterende invaller Hayden Bergen op het kunstgras belanden. Kort voor tijd tekende Ryan Lugtigheid voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Via een kluts met doelman Jim Duindam caramboleerde de bal in de netten, 4-1. En bijna had Hayden Bergen zijn debuut nog met een doelpunt opgesierd, maar in de laatste minuut ging zijn inzet via de lat over.

Een heerlijke zege voor ons eerste elftal en omdat bovendien ook de overige resultaten goed uitpakten, kan RKDEO met een prima gevoel de paasdagen in. Aanstaande dinsdag staat de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier (derde ronde Haaglanden Voetbal Toernooi) op het programma en op 3 april speelt RKDEO in Den Haag tegen HVV. Op 10 april wacht wederom een Haagse tegenstander: thuis tegen VUC.

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

RKDEO-Foreholte        (1-1)     4-1

39. Chris Nieuwpoort 1-0, 41. Ton Arroyo 1-1, 50. Richard de Koning 2-1, 55. Ryan Lugtigheid 3-1, 87. Ryan Lugtigheid 4-1.

 

Scheidsrechter: Van Polanen.

Gele kaarten: Lemmers, Brabander, Wiering (allen Foreholte).

Toeschouwers: 200.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Rossini, Pronk, De Bruijn, Alderding, Ruinard, Van Hagen, De Koning, (77. Bergen), Lugtigheid, Simonis, (88. Greeve), Nieuwpoort.

Foreholte: Duindam, Van Dam, (74. Spreeuw), Oscar Arroyo, Vlasveld, Wiering, Jongbloed, Guijt, (67. Brabander), Bleijswijk, Ton Arroyo, Lemmers, Grondel, (63. Schiebroek).

 

Overige uitslagen:

VUC-HVV                                 2-2

Wilhelmus-FC Lisse                   4-1

GSC ESDO-Hillegom                  1-3

DOSR-Delft                               3-2

Voorschoten ’97-Laakkwartier     0-1

BMT-ROAC                                2-1

 

De stand:

Laakkwartier                             20-49

Hillegom                                   20-47

BMT                                         20-47

DOSR                                       20-32

Foreholte                                  20-30

Wilhelmus                                 20-26

RKDEO                                     20-26

Delft                                        20-23

VUC                                         20-23

ROAC                                       20-21

FC Lisse                                    20-21

Voorschoten ’97                         20-17

HVV                                          20-16

GSC ESDO                                 20-  6

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.