RKDEO pakt 3punter in wedstrijd met twee gezichten

zondag, 3 april, 2016 - 23:08

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO begon goed aan de wedstrijd. Al na 8 minuten konden de handen in de lucht wegens een doelpunt van Sam Ruinard. Een ingooi van Jordy Pronk ca 5meter bij de achterlijn van RKDEO richting keeper Dennis Hendriks met een trap naar voren wordt doorgekopt door Richard de Koning richting Sam Ruinard die los komt van zijn directe tegenstander en richting vijandelijk doel kan opstomen en HVV keeper Daniel Voskamp het nakijken geeft, 0-1.

Nog voordat een kwart van de wedstrijd versteken was verdubbelde RKDEO de marge. Een mooie actie van Richard de Koning met een voorzet en voor het doel kan Chris Nieuwpoort de tweede binnen tikken, 0-2.

Nog voor de theepauze leek RKDEO helemaal op rozen te zitten. Een voorzet van Ryan Lugtigheid vanaf de linker flank wordt voor het doel bij de 1e paal door Tom Simonis ingetikt, 0-3.

RKDEO dacht dat de wedstrijd gespeeld was maar nog voordat scheidsrechter Verduijn beide ploegen richting kleedkamer zou sturen kreeg HVV een vrije trap toegewezen ca 20m recht voor het doel. De vrije trap van HVV’er Stefan Roos ging dwars door de muur en onhoudbaar voor keeper Hendriks in het RKDEO doel, 1-3.

In de rust zal HVV trainer Edmund Vriesde zijn spelers mannelijk hebben toegesproken want na de doelwisseling ging het er een stuk feller aan toe. Een dubbele wissel in het team van HVV, keeper Voskamp bleef in de kleedkamer achter in verband met rugblessure, zijn plaats tussen de palen werd ingenomen door Peter-Paul de Rotte en Diederik Janssen kwam binnen de lijnen in plaats van Midas Walhain. Amper twee minuten na de hervatting maakte HVV de aansluitingstreffer. Een voorzet van rechts werd bij de 2e paal binnen getikt door Rawaz Rashid en HVV geloofde er weer in, 2-3.

Drie minuten later kreeg HVV weer een tik op de neus. Hands van invaller Diederik Janssen binnen de beruchte lijnen leverde RKDEO een penalty op die Rob van Hagen verzilverde, 2-4.

Amper vijf minuten later wees scheidsrechter Verduijn voor de tweede maal deze dag richting kalkstip maar nu wegens een overtreding van Izzy Rosini op de enkels van Rawaz Rashid binnen de beruchte lijnen van RKDEO. Alle RKDEO aanhang hield de adem in maar ook in de wetenschap dat onze keeper Dennis Hendriks misschien wel bezig is aan het beste seizoen van zijn carrière oog-in-oog kwam te staan met Stefan Roos die de penalty ging nemen. Hendriks wachtte en dook naar de goede hoek en voorkwam dat HVV weer zou kunnen aansluiten.

Een aantal minuten later beging Jordy Pronk een overtreding op Rawaz Rashid wat Pronk een gele prent opleverde en HVV een vrije trap op het middenveld. Martijn Canters stuurde de vrije trap richting Rashid die voorgaf richting Ernest Janssen die voor het RKDEO doel tussen 3 man mocht draaien en de bal langs Hendriks schoot, 3-4.

Daarna golfde het spel heen en weer en probeerde HVV langszij te komen maar telkenmale zat er ergens een rood-wit voetje tussen of werd de bal op het juiste moment geblokkeerd.

In de 90e minuut gingen nogmaals de handen van RKDEO omhoog omdat Twan Greeve de bal in het doel had kunnen tikken maar deze treffer werd door scheidsrechter Verduijn geannuleerd wegens buitenspel.

De extra tijd van vijf minuten kropen voorbij en iedereen liep op het tandvlees, maar RKDEO kon de nipte overwinning over de eindstreep brengen. De tweede helft stond in groot contrast met de eerste helft en werd door beide teams uitstekend – en vooral sportief- gespeeld met kansen en doelpunten over en weer.

 

RKDEO zit in een goede flow, in de maand maart zijn alle wedstrijden gewonnen en pakt op het juiste moment van de competitie de broodnodige punten. De maand april is goed begonnen en belooft nog veel moois de resterende vijf wedstrijden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

HVV – RKDEO 3-4 (1-3)

Het scoreverloop: 8. Ruinard 0-1, 22. Nieuwpoort 0-2,41. Simonis 0-3, 45+1. Roos 1-3, 47. Rashid 2-3, 50. Van Hagen 2-4 (penalty), 65. E. Janssen 3-4

 

De opstellingen:

HVV: Voskamp (46. De Rotte), Walhain (46. D. Janssen), E. Janssen, Noordhoek Hegt, Renshof, Canters (81. Gerretzen), Tjaden, Rashid, Donker, van der Bruggen, Roos.

RKDEO: Hendriks, Lorsheijd, Pronk, de Bruijn (60. Van Duijn), Rosini, Ruinard, R. de Koning (55. Alderding), van Hagen, Nieuwpoort, Simonis (75. Greeve), Lugtigheid.

 

Gele kaarten: Tjaden (HVV), Pronk, Lugtigheid (beide RKDEO)

Scheidsrechter: Dhr J. Verduijn.

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 3 april

HVV – RKDEO                     3-4

Delft – Wilhelmus                2-1

Hillegom – Voorschoten’97   3-1

Laakkwartier – BMT             5-1

FC Lisse – DOSR                  0-2

ROAC – Foreholte                2-1

VUC – GSC ESDO                2-2

 

De stand na 3 april

Laakkwartier                   21-52

Hillegom                         21-50

BMT                                21-47

DOSR                              21-35

Foreholte                         21-30

RKDEO                            21-29

Wilhelmus                        21-26

Delft                                21-26

VUC                                 21-24

ROAC                               21-24

FC Lisse                           21-21

Voorschoten’97                 21-17

HVV                                 21-16

GSC ESDO                        21- 7

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.