RKDEO verliest onnodig bij Hillegom

zondag, 24 april, 2016 - 23:03

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Veel kansen tegen titelkandidaat Hillegom, maar puntloos terug naar Nootdorp

 

Onze mannen mochten het vandaag opnemen tegen de nummer twee van de competitie Hillegom SV. Een niet makkelijke opgave gezien dat Hillegom een goede reeks neerzet.

De wedstrijd is in de openingsfase een aftasten van waar de ruimtes liggen om de aanval te kiezen. Na 8 minuten weet RKDEO het eerste schot op goal te lossen in de vorm van Tommy Simonis vanaf 20 meter. Helaas mist het schot de richting om keeper Ruigrok van Hillegom te testen.

Twee minuten later is het Tommy Simonis die op rechts door kan naar de achterlijn om dan de bal voor te trekken op de inlopende Sam Ruinard. Helaas voor ons was de bal net iets vlugger dan Sam kon lopen en bleef het 0-0. In de 12e minuut is het Jerome Alderding die dit op links lukte maar helaas ook geen medespeler kon vinden. Weer twee minuten later moest Dennis Hendriks in actie komen om een doelpunt van Hillegom te voorkomen.

In de 17e minuut gaat het dan toch fout voor RKDEO. Na balverlies aan de linkerkant is de omschakeling van Hillegom vlugger dan die van onze mannen. Met een diepte pass op spits Nick van Straveren die onze keeper kansloos laat, 1-0. In de 20ste minuut krijgt Hillegom nog een vrije trap op 20 meter voor het goal maar de stand verandert niet. Vijf minuten later kan de verdediging van RKDEO de 2-0 nog maar net tegenhouden. Regelmatig weten de Nootdorpers via de buitenkanten de achterlijn te halen en de bal voor te geven maar helaas kan een medespeler voor het doel niet gevonden worden.

In de 39ste minuut weet Twan Greeve de bal wel richting de rechterhoek te schieten maar staat de sluitpost van Hillegom Daan Ruigrok een doelpunt van RKDEO in de weg. Richard de Koning probeert in de 44ste minuut de stand nog gelijk te trekken door dreigend met rechts de bal naar binnen te kappen en met links in de verre hoek te sturen. Richard kon de bal echter niet de curve meegeven om de bal aan de goede kant van de paal te passeren.

Na de thee lijkt het dan toch Hillegom die de 2-0 op het score bord gaat zetten. Een vrije trap vanaf rechts wordt bij de 2e paal ingekopt maar de feestvreugde die ontstond is van korte duur. Het doelpunt werd afgekeurd wegens duwen. Na verschillende kansen over en weer en een verse speler, Hayden Bergen voor Richard de Koning weet RKDEO de druk op het Hillegomse doel knap op te voeren.

In de 61ste minuut bij het uitverdedigen van een Nootdorpse aanval schiet een Hillegom verdediger de bal ongelukkig, maar duidelijk op de hand van een collega. Geen gebrek aan geluk zeggen we dan maar. De pingel werd resoluut in de linker bovenhoek geschoten door Tommy Simonis. De 1-1 stand was zeer verdiend.

In de 64ste minuut staat onze rechtsachter te slapen als wederom de spits van Hillegom RKDEO keeper Dennis Hendriks weet te testen die nog weet te reden met de rechter voet.

Het spelbeeld blijft boeien. Door goed aanvals spel over en weer hangt de 1-2 in de lucht. Helaas viel de goal aan de andere kant. Een goede aanval vanaf rechts werd hard voor gegeven en bij de 2e paal binnen gegleden door Hillegom speler Peter van Leeuwen, 2-1

Na een dubbele wissel van RKDEO Chris Nieuwpoort voor Rick de Bruijn en Eloy Brook voor Ryan Lugtigheid probeert trainer Stefan Koegler de wedstrijd alsnog gelijk te trekken. Het dichtsbij was  Tommy Simonis in de 89e minuut die een verwoestende vrije trap op het doel van Hillegom afvuurde, maar het kon de stand niet meer veranderen.

In de 95ste minuut was het tijd volgens de goed leidende scheidsrechter Dhr. Post.

 

En hebben we een goede wedstrijd gezien. Als we dit niveau meenemen naar GSC-ESDO volgende week moet het raar lopen als we dan de punten niet thuis houden.

Tot volgende week.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De statistieken:

Hillegom SV – RKDEO 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 17. Nick van Staveren 1-0, 61. Tom Simonis (penalty) 1-1, 75. Peter van Leeuwen 2-1.

De opstellingen:

SV Hillegom: Ruigrok, v.d. Berg, de Groot, v.d. Neut, van Leeuwen, Maitan, Ryan(90+3. Van Graas) , Pijpers(74. Tebbens), van Staveren(83. Bakker), Sobhi, Dedel.

RKDEO: Hendriks, Rosini, Lorsheijd, R. de Bruijn(78.Nieuwpoort), Alderding, Ruinard, R. de Koning(58. Bergen), van Duijn, Simonis, Greeve, Lugtigheid(78. Brook).

Kaarten: Geen

Scheidsrechter: Dhr D.A. Post

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 24 april:

Hillegom – RKDEO                        2-1

VUC – DOSR                                0-1

FC Lisse – Foreholte                     5-3

HVV – BMT                                  2-0

Voorschoten’97 – Wilhelmus         6-1

Delft – Laakkwartier                     0-0

GSC ESDO – ROAC                      1-3

 

De stand na 24 april:

Laakkwartier                                 23-56

Hillegom                                       23-54

BMT                                              23-47

DOSR                                            23-39

Delft                                              23-30

ROAC                                            23-30

Foreholte                                       23-30

Wilhelmus                                      23-29

RKDEO                                           23-29

VUC                                               23-27

FC Lisse                                          23-24

Voorschoten’97                               23-23

HVV                                                23-19

GSC ESDO                                       23- 7 D

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.