RKDEO ondanks ruime zege nog steeds niet definitief veilig

zondag, 1 mei, 2016 - 22:28

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Ondanks een grote 5-1 overwinning op hekkensluiter GSC ESDO is het eerste elftal van RKDEO nog steeds niet officieel in veiligheid. Om toch nog als elfde te eindigen, moet in de laatste twee speeldagen werkelijk alles tegen zitten, maar in het voetbal is vrijwel niets onmogelijk. De opmars van FC Lisse, Voorschoten ’97 en HVV zorgt ervoor dat nog altijd acht clubs in de race zijn om plaats elf en twaalf.

 

RKDEO deed wat het zelf moest doen: winnen. Op de dag van de arbeid kostte dat tegen GSC ESDO een uur lang veel meer inzet en energie dat eigenlijk werd verwacht. In de eerste veertien minuten bleef doelman Dennis Hendriks volstrekt werkloos en zag zelfs nauwelijks een bal in zijn nabijheid. Het enorme overwicht van RKDEO leverde een grote kans op voor Tommy Simonis, die van dichtbij over kopte. Vervolgens werd het tamme duel volledig op zijn kop gezet. Bij een dieptepass op Badr Haouach verslikte Richard de Koning zich in de snelheid van zijn tegenstander, legde hem neer en scheidsrechter Verhoef deed wat de spelregels hem voorschrijven: een strafschop voor GSC ESDO en rood voor De Koning. Vanaf elf meter zette Said Marfouk zijn team op 0-1.

Aan het spelbeeld veranderde na dat eerste doelpunt niet veel. RKDEO bleef aanvallen en GSC ESDO hield tegen en loerde op de counter. Halverwege de eerste helft legde Verhoef de bal weer terecht op de stip. Hayden Bergen werd binnen het strafschopgebied gevloerd door Reydion Clarinda en Rob van Hagen knapte die klus rustig op: 1-1. Clarinda had kort daarvoor al geel gezien vanwege het wegtrappen van de bal en ontsnapte bij de penalty aan een tweede gele kaart.

Dat geluk had Abdel Fadlaoui niet. Binnen het half uur zag hij tweemaal geel wegens aanmerkingen op de leiding en na een beledigende opmerking ook nog eens een extra rode kaart. Binnen de lijnen was het toen met tien tegen tien weer in evenwicht. Dat leverde in het restant van de eerste helft mogelijkheden voor Tommy Simonis en Chris Nieuwpoort op, maar tot doelpunten leidde het verder niet.

Na de thee hield GSC ESDO nog zeven minuten stand en toen knalde Jordy Pronk van grote afstand de 2-1 op fraaie wijze achter doelman Emre Keskin. In vrijwel dezelfde minuut maakte Clarinda een stevig overtreding op Maikel Lorsheijd en was zijn tweede gele kaart alsnog een feit. Binnen tien minuten had RKDEO het duel daarna beslist. Chris Nieuwpoort kopte een voorzet van Hayden Bergen binnen en vier minuten later tikte Tommy Simonis op aangeven van Sam Ruinard de 4-1 binnen.

Ondanks een lawine aan mogelijkheden wist alleen invaller Eloy Brook nog te scoren, toen Keskin de bal niet klemvast kreeg. Vrijwel elke RKDEO-middenvelder of aanvaller had in de resterende twintig minuten één of meerdere kansen om de score verder te laten oplopen, maar op soms miraculeuze wijze bleef de bal buiten de netten. Scheidsrechter Verhoef  had na negentig minuten weinig trek in het bijtellen van de tijd die alle blessurebehandelingen hadden gekost en daar gaf iedereen hem gelijk in.     

 

En dus kon RKDEO drie punten bijschrijven en na het bekijken van alle uitslagen aan het rekenen gaan. Conclusie 1: een goede stap vooruit, maar nog niet helemaal veilig en conclusie 2: aanstaande zondag komt Laakkwartier op bezoek en zijn de Hagenaars bij winst kampioen.

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De statistieken:

RKDEO-GSC ESDO                      (1-1)     5-1

15. Said Marfouk (strafschop) 0-1, 26. Rob van Hagen (strafschop) 1-1, 52. Jordy Pronk 2-1, 58. Chris Nieuwpoort 3-1, 62. Tommy Simonis 4-1, 72. Eloy Brook 5-1.

 

Scheidsrechter: Verhoef.

Rode kaarten: Richard de Koning (RKDEO), Abdel Fadlaoui (GSC ESDO, rood en twee keer geel), Reydion Clarinda (GSC ESDO, twee keer geel).

Gele kaarten: Sam Ruinard en Tommy Simonis (beiden RKDEO).

 

Toeschouwers: 250.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Lorsheijd, Pronk, Alderding, Van Hagen, Ruinard (65. Brook), Lugtigheid, Bergen (86. Rosini), Nieuwpoort (65. Greeve), Simonis.

GSC ESDO: Keskin, Clarinda, Amheye, Fadlaoui, Yildirim, Bildirici (59. Azzaryouhi), Haouach, Paykan, Marfouk, Amhayi, Al-Mokadem.

 

Overige uitslagen:

DOSR-Wilhelmus                                  0-5

Foreholte-HVV                                      1-2

Delft-FC Lisse                                       1-3

Laakkwartier-Hillegom                           1-0

BMT-Voorschoten ’97                             in de rust gestaakt bij 0-3

ROAC-VUC                                            2-0

 

De stand:

Laakkwartier                                 24-59

Hillegom                                       24-54

BMT                                              23-47

DOSR                                            24-39

ROAC                                            24-33

Wilhelmus                                      24-32

RKDEO                                          24-32

Delft                                              24-30

Foreholte                                       24-30

VUC                                               24-27

FC Lisse                                          24-27

Voorschoten ’97                              23-23

HVV                                                24-22

GSC ESDO                                      24-  7

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.