RKDEO onmachtig tegen kampioen Laakkwartier

zondag, 8 mei, 2016 - 23:58

RKDEO – LAAKKWARTIER  0-2

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO 1 was vandaag gastheer voor Laakkwartier dat bij een overwinning kampioen zou zijn. Ons vlaggenschip daarentegen kon met een driepunter op twee fronten goede zaken doen: zichzelf veilig spelen voor klassenbehoud, maar ook mee blijven doen voor de 3e periodetitel. Dat het boeken van deze overwinning een lastige opgave kon worden, was van te voren wel duidelijk, want coach Koegler miste maar liefst 5 basisspelers. Aan het einde van de middag was duidelijk dat dit een te groot gemis was. Andere duidelijkheden: De 0-2 overwinning bezorgde Laakkwartier terecht de titel, de andere uitslagen in de poule waren zodanig gunstig dat RKDEO veilig is voor degradatie. Hoe met nog 1 wedstrijd te spelen de kans op deelname aan de nacompetitie is, is voor uw reporter de enige onduidelijkheid.

RKDEO miste vandaag 3 verdedigers: Richard de Koning (geschorst), Jordy Pronk en Rick de Bruijn (beiden geblesseerd), sterkhouder op het middenveld Sam Ruinard(vakantie) en voorin spits Tommy Simonis (geschorst). Coach Koegler had Chris Nieuwpoort naar de defensie teruggehaald en een basisplaats ingeruimd voor Izzy Rosini, Eloy Brook, Dion van Duijn en Twan Greeve.

Het gekke is dat je verwacht dat de ploeg die kampioen kan worden de meeste zenuwen heeft. In de eerste helft leek het tegenovergestelde het geval. RKDEO speelde apathisch en zonder bezieling, grossierde in verkeerde inspeelballen en was overal een stap te laat.

Ook Laakkwartier stak niet in grootse vorm, maar had wel wat meer vastheid en overtuiging in haar spel. En de meeste kansen waren er in die eerste helft ook voor Laakkwartier. In de 8e minuut kon RKDEO doelman Dennis Hendriks met de voeten redden op een inzet van Michael Verschoor en in de 23e minuut met een katachtige reflex op een van dichtbij diagonaal ingeschoten bal van spits Jael Paas. Daartussendoor kwam RKDEO tot een aardige kopbal van Twan Greeve op een goede voorzet van Jerome Alderding en wat dreiging via dribbels van de pas 17-jarige Hayden Bergen, die echter steeds met een krachteloos schot eindigden.

Rond het half uur leek Laakkwartier de wedstrijd in slechts 3 minuten te beslissen en kreeg daarbij de hulp van ‘vriendelijke’ RKDEO verdedigers. Eerst mocht spits Jael Paas in minuut 29 langs 3 RKDEO spelers draaien om vervolgens net binnen de 16 een schot te lossen, dat houdbaar leek maar doelman Hendriks toch te machtig was: 0-1. Slechts 3 minuten later kwam Laakkwartier speler Alparslan vanaf links door het 16 meter gebied met bal langs wat verdedigers wandelen en leverde hem af bij rechterspits Salah El Mhamdi die van dichtbij de 0-2 tussen wat benen binnenschoot. Alleen in de 43e minuut was er nog gevaar van de kant van RKDEO toen Twan Greeve vanaf links een goede voorzet afleverde op Hayden Bergen die de bal bij de 2e paal met een halfvolley in wilde schieten maar een Lakwa verdediger de inzet nog net kon blokken.

Het moet aardig gestormd hebben in de kleedkamer bij RKDEO, want ook al speel je niet in de sterkste opstelling, bezieling en beleving mag toch wel verwacht worden in zo’n wedstrijd. De 2e helft begon gelijk met een enorme pegel van grote afstand van Lakwa verdediger Gio Linnenbank die op de kruising eindigde. Snel daarna stuurde Izzy Rosini de snelle Hayden Bergen de ruimte in over rechts. De lage en harde voorzet van Hayden was prima, maar de inzet van Twan Greeve vlak voor doelman Storm een halve meter te hoog.

De rest van de 2e helft kan met weinig woorden afgedaan worden: RKDEO wilde duidelijk meer dan in de 1e helft maar miste vandaag teveel kwaliteit om het Laakkwartier echt lastig te maken, de gasten daarentegen hadden waarschijnlijk wel wat meer kwaliteit op de mat staan maar wilden niet echt meer. Positief voor RKDEO was dat nog 2 A-junioren in die 2e helft hun debuut konden maken: in de 69e minuut kwam de 17-jarige 1e jaar A-junior Tomas Prieto in het veld voor Dion van Duijn en 10 minuten later kwam de 19-jarige Thijs den Engelsman in het veld voor Twan Greeve; diezelfde Greeve leek daarvoor nog een keer op weg naar een treffer toen hij de uitkomende doelman Storm en een verdediger met het hoofd te snel af was, maar vervolgens te lang wachtte met schieten. Het laatste aanvallende wapenfeit voor RKDEO was de duikkopbal van de naar de spits gedirigeerde Chris Nieuwpoort die net langs de 1e paal verdween, overigens na een goede voorzet van debutant Thijs den Engelsman. Na 93 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Toonen af en mocht Laakkwartier beginnen aan haar kampioensfeest, wat hen natuurlijk van harte gegund is. Onze felicitaties zijn voor de Hagenaars en we wensen hen succes in de 1e klasse!

RKDEO rest nog 1 wedstrijd volgende zondag uit bij FC Lisse dat alleen met eigen winst en een nederlaag van VUC en/of Foreholte nog kan ontsnappen aan P/D wedstrijden maar ook stopt met voetbal op zondag. Welk belang die laatste wedstrijd voor RKDEO nog kan hebben, zullen de deskundigen nu wel snel uitgezocht hebben!

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de scheidende leiders Jan van der Helm en Gerard van Hagen door Henk Hoogweg in de bloemen gezet voor hun bewezen diensten voor de RKDEO selectie.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:
RKDEO – Laakkwartier 0-2
29. Paas 0-1 32. El Mhamdi 0-2

 

Opstellingen:
RKDEO: Hendriks, Rosini, Nieuwpoort, Lorsheijd, Alderding, Van Duijn (69. Prieto), Van Hagen, Lugtigheid, Bergen, Greeve (79. Den Engelsman), Brook (63. Duah)

Laakkwartier: Storm, Sloof (88. De Haas), van de Burg, Linnenbank, Minta, Staallekker, Mansouri (35. Achnak, 80. Tetteroo), Alparslan, Paas, Verschoor, El Mhamdi

Scheidsrechter: dhr. E.M. Toonen
Gele kaarten: Lorsheijd (RKDEO)
Toeschouwers: 500

 

De uitslagen van 8 mei:

RKDEO – Laakkwartier             0-2

Wilhelmus – GSC ESDO           5-1

DOSR – HVV                           3-3

ROAC – Delft                           0-0

Voorschoten’97 – VUC              1-3

Foreholte – Hillegom                0-2

BMT – FC Lisse                        2-1

 

De stand na 8 mei:

Laakkwartier                               25-62 K

Hillegom                                     25-57

BMT                                           25-50

DOSR                                         25-40

Wilhelmus                                   25-35

ROAC                                          25-34

RKDEO                                        25-32

Delft                                           25-31

VUC                                            25-30

Foreholte                                     25-30

FC Lisse                                       25-27

Voorschoten’97                             25-26

HVV                                             25-23

GSC ESDO                                    25- 7 D

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.