RKDEO sluit seizoen af op de achtste plaats

maandag, 16 mei, 2016 - 23:14

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Vanaf de eerste minuut was het open wedstrijd. De eerste kans was niet in ons voordeel. Balverlies op het middenveld in de tweede minuut dwong Dennis Hendriks gelijk tot een redding. In de 4e minuut was het ons elftal dat een kans mocht proberen te verzilveren.

Rob van Hagen kon op het doel vuren en wederom kon FC Lisse keeper Sander Hogervorst zijn goal schoonhouden. In de rebound werd er nog een keer ingezet maar die poging ging een meter over het doel heen.

In de 6e minuut kon RKDEO opnieuw doordringen met een steekpass op de diepgaande Tom Simonis. Simonis kon de bal langs keeper Hogervorst van Lisse schieten en de 0-1 aantekenen.

Vanaf dit doelpunt had onze formatie de overhand en kon het de ene na de andere kans proberen te verzilveren. Helaas kwam of de bal net niet uit, niet zuiver afdrukken of zat er net een verdediger tussen. De stand van 0-1 bleef in ieder geval op het bord staan. In de 12e minuut was het Lisse die aan de andere kant van het veld onze doelman voor de 2e keer testen maar dat was tot de 30ste minuut het enige wapen feit van de Lissenaren.

In de 31ste minuut was het nog een mooie combinatie tussen Tom Simonis en Twan Greeve die met een 3 dubbele een-twee vrij voor de keeper maar kwam dan zo rot uit met de bal dat de keeper redelijk makkelijk kon redden.

In de 35ste minuut kwam dan de in de lucht hangende gelijkmaker op het bord te staan. Een goed genomen corner kon bij de 2e paal makkelijk worden ingekopt door Johan Prins.

In de 42ste minuut had Patrick Schaap nog een kans voor Lisse en nadat Jerome Alderding in de 44ste minuut nog een corner moest weggeven konden we thee gaan drinken met een 1-1 stand waar we niets op konden aanmerken.

De 2e helft ging FC Lisse verder waarmee het de eerste helft mee geeindigd was. Met veel inzet het doel van RKDEO opzoeken. In de 50ste minuut was het slap uit verdedigen in de eigen 16 waardoor Richard de Koning in een poging om het te corrigeren een overtreding moest maken die scheidsrechter Greveling niet ontging. Johan Prins wist de toegekende strafschop te benutten 2-1.

RKDEO wilde de gelijkmaker wel maken maar in de counter was FC Lisse zeer dreigend. In de 59ste minuut was het Lisse die een aanval succesvol kon afronden doordat het middenveld van RKDEO de middenvelders van Lisse niet konden volgen in de omschakeling. Dit keer kon Patrick Schaap afronden voor de 3-1.

In de 60ste minuut was er nog een gele kaart voor Jerome Alderding die wat in mijn ogen een stukje frustratie kwijt moest. Met een wissel Bill Duah voor Dion van Duijn probeerde vertrekkend trainer Stefan Koegler nog een aanvallende impuls aan het spel toe te voegen. Maar het spel veranderde er niet echt door.

RKDEO die de aanval zocht en Lisse die op de counter gevaarlijk bleef. Het was een handsbal die in de 68ste minuut voor en penalty voor RKDEO opleverde. Rob van Hagen wist keeper Hogervorst netjes de verkeerde hoek in te sturen, 3-2. De rest van de wedstrijd was het beeld van een Nootdorpse ploeg die het geloof niet had om de gelijkmaker te kunnen maken. Twan Greeve kon een kopbal niet omlaag sturen en zelfs met centrale verdediger Chris Nieuwpoort in de spits lukte het niet om de bal in het goal van Lisse te krijgen.

In de 93ste minuut vond scheidsrechter Greveling het genoeg en konden we met de staart tussen de benen terug naar Nootdorp.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De statistieken:

FC Lisse – RKDEO 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 6. Tom Simonis 0-1, 38. Johan Prins 1-1, 52. Johan Prins (penalty) 2-1, 60. Patrick Schaap 3-1, 70. Rob van Hagen (penalty) 3-2.

 

De opstellingen:

FC Lisse: Hogervorst, Tibboel, van Schagen, ten Have, Prins, Vermeulen (60. Meiland), Boot (77. De Vries), vd Veek, Schaap, Prins, Hoejenbos (46. Van Beelen).

RKDEO: Hendriks, R. de Koning, Nieuwpoort, Alderding (87. S. Kuipers), Rosini, Ruinard, Brook (81. K. Kuipers), van Hagen, Greeve, Simonis, van Duijn (64. Duah)

 

Scheidsrechter: Dhr A.S. Greveling

Gele kaarten: Alderding (RKDEO)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 16 mei:

FC Lisse – RKDEO            3-2

Laakkwartier – ROAC       4-3

Hillegom – BMT               4-0

VUC – Wilhelmus             1-1

HVV – Voorschoten’97     3-2

GSC ESDO – DOSR          0-0

Delft – Foreholte             1-4

 

De eindstand:

Laakkwartier                     26-65

Hillegom                           26-60

BMT                                  26-50

DOSR                                26-41

Wilhelmus                         26-36

ROAC                                26-34

Foreholte                           26-33

RKDEO                              26-32

Delft                                  26-31

VUC                                   26-31

FC Lisse                             26-30

HVV                                   26-26

Voorschoten’97                   26-26

GSC ESDO                          26- 8

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.