RKDEO 1 trapt af met winst op eigen MEBU-toermooi

donderdag, 11 augustus, 2016 - 23:04

 

Na anderhalve week training o.l.v. nieuwe hoofdtrainer Jeroen Struijs mocht RKDEO 1 vanavond voor het eerst in het nieuwe seizoen een wedstrijd spelen. Op ons eigen MEBU-voorbereidingstoernooi werd aangetreden tegen Concordia, dat zeker nog niet in haar sterkste opstelling kon aantreden.

Bij RKDEO ontbraken op het middenveld wat vertrouwde gezichten van het vorige seizoen, maar was er nu plek voor nieuwkomers Jari Seffelaar en Guy Luscuere. In de aanval was plaats ingeruimd voor Hayden Bergen en Luuk Goedbloed, beiden uit de jeugd overgekomen.

RKDEO was duidelijk de bovenliggende partij maar kwam in de 1e helft nog niet tot scoren, ondanks kansen voor Luuk Goedbloed (2x) en Jari Seffelaar. Concordia haalde de rust dus met 0-0.

Bij de start van de 2e helft stonden er bij RKDEO vier verse krachten aan de aftrap waaronder nieuwkomers Lemar Bavelaar en Ricardo Rosario Lopes Landim. RKDEO ging een tempo sneller spelen en dat leverde al snel resultaat op. In de 55e minuut leverde Rob van Hagen vanaf de rechter-vleugel een strakke voorzet af, die midden voor het doel ingekopt werd door Lopes Landim. In de 62e minuut was het weer raak: Jordy Pronk speelde van achteruit de bal hoog naar Luuk Goedbloed, die de bal aannam, een verdediger uitkapte en inschoot. Zijn inzet werd op de doellijn door een Concordia verdediger tot een doelpunt gepromoveerd. Zo stond het dus al snel in de 2e helft 2-0. RKDEO hield de druk erop en produceerde een bombardement van aanvallen maar ging slordig met de kansen om. Met wat meer zuiverheid had een grote uitslag op het scorebord kunnen komen. Dat gebeurde echter niet en de wedstrijd eindigde met 2-0 winst.

In dit toernooi worden er na iedere wedstrijd shoot-outs genomen door beide partijen. Die wedstrijd na de wedstrijd eindigde in 2-2.

Door de bijzondere puntentelling gaat RKDEO 1 nu in het toernooi, waarin OLIVEO op veld 2 HVV met 2-1 klopte e ook de shoot-outs met 2-0 won, aan de leiding met 7 punten. Zondag speelt RKDEO tegen de ‘buren’ uit Pijnacker. We zijn benieuwd hoe dat uitpakt!

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

Stand na eerste wedstrijden:

RKDEO 7 punten

Oliveo 6 punten

Concordia 2 punten

HVV 0 punten

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.