RKDEO haalt uit tegen OLIVEO en wint MEBU-toernooi

zondag, 14 augustus, 2016 - 23:38

 

Meer foto's kijk via Facebook

 

In ons eigen MEBU-toernooi trad RKDEO 1 vandaag aan tegen dorpsgenoot OLIVEO, dat in het afgelopen seizoen net de promotie naar de 2e klasse miste. Beide ploegen wisten afgelopen donderdag hun 1e wedstrijd te winnen, zodat gesproken kon worden van een soort finale.

RKDEO deed het met dezelfde spelersgroep als afgelopen donderdag, wat betekende dat veel basisspelers van afgelopen seizoen om uiteenlopende redenen vandaag in het 2e team acteerden. Bij Oliveo ontbrak aanwinst Frank van der Zwan, waarschijnlijk door blessureleed. Pikant was het wellicht dat ex-Oliveo aanvoerder Guy Luscuere vandaag namens RKDEO tegenover zijn oude ploegmaten stond.

RKDEO was vandaag heel veel sterker dan Oliveo en drukte het krachtsverschil uit in een 5-0 overwinning en dat was zeker niet geflatteerd. Al na 5 minuten was het 1-0: nieuwkomer Ricardo Lopes Landim onderschepte op de rechtervleugel een Oliveo passje, speelde de bal door naar Twan Greeve, die vervolgens spits Luuk Goedbloed vond. Zijn strakke schuiver was te machtig voor Oliveo doelman Duijvestijn. RKDEO heerste en het was dan ook niet verwonderlijk dat de score uitgebreid werd. Dat gebeurde in de 22e minuut toen een vrije trap van aanvoerder Rob van Hagen door de meegekomen centrale verdediger Rick de Bruijn fraai in de verre hoek gekopt werd. RKDEO bleef gevaarlijk maar wist het net niet meer te vinden voor de pauze, al was Twan Greeve er met een inzet tegen de paal nog dicht bij.

Na de pauze met 5 verse krachten veranderde er niets aan het spelbeeld. Het tempo van RKDEO en de druk op iedere bal die Oliveo wilde uitverdedigen leverde veel balbezit op. Over rechts was het Hayden Bergen die erg dreigend was. In de 55e minuut kon een Oliveo verdediger niet veel anders dan Bergen in de 16 meter neerleggen en de goed leidende arbiter Remy Voois kon ook niet veel anders dan de bal op de stip leggen. Tom Simonis schoot onberispelijk raak en het was 3-0. Ondanks een enorm veldoverwicht duurde het nog tot de laatste paar minuten voordat RKDEO de score wist uit te breiden: in de 88e minuut de fraaie 4-0, toen Ricardo Lopes Landim vanaf de achterlijn voorgaf richting de penalty-stip waar Twan Greeve in 1 keer uithaalde en de bal in de uiterste hoek zag eindigen. Twee minuten later strafte verdediger Richard de Koning een slecht door Oliveo weggewerkte bal af met een kopbal over Duijvestijn heen, die voor de 5-0 in het net plofte. Dat was dus ook de eindstand. Er werden nog shoot-outs na afloop genomen maar vreemd genoeg wist RKDEO daarin helemaal niet te scoren.

De score in de 2 duels van dit toernooi leverden RKDEO een overtuigende toernooiwinst op. Belangrijker is echter dat er een goede spirit en spelopvatting te zien was in de eerste oefenwedstrijden. Zaterdag a.s. 17.00 mag RKDEO, weer thuis, stevig aan de bak in het 1e bekerduel tegen dorpsgenoot en zaterdag 1e klasser SV Nootdorp. Ons vlaggenschip verdient het dat daar veel publiek op af komt. De toernooi-directie (Henk Hoogweg en John den Hollander) verdienen onze dank voor een goed geslaagd MEBU-voorbereidingstoernooi.

 

 

 

Score verloop:

RKDEO-OLIVEO  5-0
5. Luuk Goedbloed 1-0  22. Rick de Bruijn 2-0  55. Tom Simonis 3-0  88. Twan Greeve 4-0 90. Richard de Koning 5-0

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

 

Eindstand na 2 wedstrijden

1.       RKDEO met 13 punten

2.       Concordia met 8 punten

3.       Oliveo met 7 punten

4.       HVV met 2 punten

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.