RKDEO 1 onnodig en onverdiend onderuit in bekerderby

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het moet lang geleden zijn dat dorpsgenoten RKDEO en SV Nootdorp elkaar konden treffen in een officieel KNVB-duel. Vandaag, zaterdag 20 augustus, was het dan zover. Beide ploegen zijn door de KNVB ingedeeld in een bekerpoule met een regionaal tintje want ook DSO ui Zoetermeer en TOGB uit Berkel & Rodenrijs zijn komende week nog tegenstander voor RKDEO 1. Het was heerlijk voetbalweer aan het einde van de middag, de wedstrijd begon namelijk pas om 17.00.

Bij RKDEO was er vandaag een plaats op het middenveld ingeruimd voor Sam Ruinard (met behoorlijk wat SV Nootdorp-jaren in de benen) en Ryan Lugtigheid, die door vakantie dit seizoen nog niet eerder meespeelden. Verder vertrouwde gezichten uit de eerste twee oefenduels. De eerste helft was van beide kanten ronduit matig. Nauwelijks behoorlijke en vlot lopende aanvallen en van twee kanten een behoudende en voorzichtige spelopvatting. Toch waren er aan beide kanten in de eerste 20 minuten wat kansjes te noteren.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor RKDEO, maar Ricardo Rosario Lopes Landim zag zijn schot in de vijfde minuut voorlangs het doel gaan. Vier minuten later mocht Ridah el Haddioiu van sv Nootdorp alleen op het doel afgaan. De assistent scheidsrechter van RKDEO stond echter met de vlag omhoog, welk signaal arbiter Virancikli wel, maar rijkelijk laat, overnam. Uit een vrije trap van  Ryan Lugtigheid kopte Ricardo Rosario namens RKDEO naast en aan de andere kant bokste RKDEO-doelman Dennis Hendriks de bal uit een vrije trap van Nootdorper Jeffrey Flohr weg. Na een kwartier spelen werd de bal uit een hoekschop van Rob van Hagen in eerste instantie weggewerkt, maar in de rebound zag Jordy Pronk zijn schot door Nootdorp-goalie Yannic Augustinus gestopt worden. In de 26e minuut nam sv Nootdorp de leiding, al was daar wel een strafschop voor nodig. Chris Nieuwpoort beging volgens arbiter Virancikli een overtreding op Jeffrey Flohr en de leidsman wees gedecideerd naar de stip. Daley Windhorst benutte de wat makkelijk gegeven strafschop  en SV Nootdorp kwam dus op 0-1. RKDEO trachtte nog wel de bakens te verzetten. Op aangeven van Hayden Bergen kon Tommy Simonis zijn voet net niet goed tegen de bal zetten en een actie van Ryan Lugtigheid langs de achterlijn werd tot hoekschop verwerkt. Het bleef echter tot aan de rust bij die 0-1 stand.

Was de wedstrijd in de 1e helft redelijk in evenwicht, in de 2e helft was het vooral RKDEO dat initiatief nam om te voetballen en de gelijkmaker te forceren. Dat gebeurde ook met wat meer overtuiging en passie dan in de eerste helft. Luuk Goedbloed kwam in de 58e minuut in de ploeg en verving Tommy Simonis. In de 69e minuut mocht Guy Luscuere, overgekomen van Oliveo, zijn officiĆ«le debuut maken. Hij verving Ryan Lugtigheid op het middenveld. Het wat betere spel leidde ook tot dreiging voor het doel van SV Nootdorp en wat halve kansen. Kopballen van Luuk Goedbloed waren net te hoog, een inzet van Ricardo Rosario Lopes Landim eindigde op de paal en vlak voor tijd zeilde een gekruld schot van Chris Nieuwpoort 20 cm over de lat. Ondanks de passiviteit van SV Nootdorp kwamen de ‘buren’ toch halverwege de  2e helft, zeer fortuinlijk, op 0-2, toen  een onschuldig ogend schot van Nick Sleeking getoucheerd werd door verdediger Chris Nieuwpoort en de bal van richting veranderd werd.

RKDEO kwam niet tot scoren, waar dat op basis van de veldverhouding en kansen wel verdiend was geweest. Zo eindigde de derby van Nootdorp in 0-2 winst voor zwart-geel waar een gelijkspel meer recht had gedaan aan het spelbeeld. Positief is dat de ploeg van nieuwe trainer Jeroen Struijs (ook al met een SV Nootdorp-verleden) behalve de score, niet onder deed voor zaterdag 1e klasser SV Nootdorp, dat vorig seizoen nog tot de laatste wedstrijd meedeed om de titel. Dinsdagavond gaat het bekeravontuur verder in Zoetermeer tegen zaterdag 2e klasser DSO. Een mooie nieuwe test voor RKDEO 1 in de aanloop naar de competitie.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De karakteristieken

RKDEO – SV Nootdorp  0-2 ( 0-1)

26. Daley Windhorst 0-1   65. Nick Sleeking 0-2

 

De opstellingen

RKDEO: Hendriks, Nieuwpoort, Pronk, De Bruijn, R. De Koning (78. Lorsheijd), Ruinard, Lugtigheid (69. Luscuere), van Hagen, Rosario Lopes Landim, Simonis (58. Goedbloed), Bergen

SV Nootdorp: Augustinus, Windhorst, Stanneveld, Stam (70. Pieper), Rust, Beijer (78. Van Asch), Sleeking, Flohr, el Haddioui, Lodder, Siebring

 

Scheidsrechter: de heer Virancikli

Gele kaarten: de Bruijn (RKDEO), Pieper (SV Nootdorp)

 

Toeschouwers: 450

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.