Wisselvallig RKDEO verliest ook 2e bekerduel bij DSO.

dinsdag, 23 augustus, 2016 - 23:18

 

Op de prachtige zomeravond van 23 augustus kwam RKDEO 1 in het strijdperk tegen zaterdag 2e klasser DSO in Zoetermeer. Na het verlies in het 1e bekerduel tegen SV Nootdorp moest de equipe van trainer Jeroen Struijs vanavond wel winnen om nog geloof te mogen houden in het bereiken van de volgende bekerronde.

Natuurlijk zijn deze bekerduels ook prima oefenduels in aanloop naar de nieuwe competitie, die op 4 september al weer start. Daarom krijgen ook meerdere spelers kansen om zich te bewijzen. Dat betekende dat vanavond aanvoerder Rob van Hagen, aanvaller Hayden Bergen en verdediger Richard de Koning niet mee hoefden naar Zoetermeer. Izzy Rosini daarentegen mocht zijn eerste seizoenminuten maken in ons vlaggenschip, links in de aanval.

In het 1e half uur had RKDEO eigenlijk de wedstrijd al in haar voordeel moeten beslissen. Zonder tot groots spel te komen, waren er legio kansen op een ruime voorsprong. 1 daarvan werd in de 11e minuut om zeep geholpen door de scheidsrechter van dienst, toen de doorgebroken Izzy Rosini zo duidelijk voor iedereen in de 16 meter onderuit gehaald werd, dat zelfs DSO niet kon geloven dat de man in het zwart er geen penalty in zag. Daarvoor, in de 7e minuut, had RKDEO de score al geopend. Sam Ruinard combineerde over rechts met Ricardo Rosario Lopes Landin en bracht de bal door de lucht in het penaltygebied bij Luuk Goedbloed, die weifelend ingrijpen van een DSO verdediger kon afstraffen en de bal beheerst binnenschoof: 0-1. Het bleef kansen regenen: Rick de Bruijn kon inschieten nadat de DSO doelman Kleis zijn doel verlaten had, maar de bal ging net naast. Izzy Rosini schoot vanaf links komend vrij voor Kleis op de lat. Ricardo Rosario Lopes Landin strandde 2x op de benen van Kleis en een kopbal van Luuk Goedbloed ging een metertje over het doel.

In het laatste kwartier waren er heel wat kansen voor DSO te noteren waar het gevaar vooral over de rechtervleugel kwam, waar linkerverdediger Lemar Bavelaar het erg lastig had met zijn directe tegenstander. Twee kopballen in kansrijke positie gingen naast, Dennis Hendriks kon 2 keer met de benen redden, maar was in de 37e minuut toch geklopt toen bij een snelle DSO counter de RKDEO verdediging op alle posities steeds een stap te laat was. Daarmee konden beide ploegen gaan rusten met 1-1.

Na de rust, met Tommy Simonis en Ryan Lugtigheid in de ploeg, opende RKDEO verdedigend ronduit slordig en apathisch. DSO weigerde om bij 3 kansen in de eerste 10 minuten de trekker over te halen en dat gaf onze mannen de kans zich te herpakken. Dat gebeurde ook wel en wat volgde was een goede periode van een kwartier waarin rechterspits Ricardo Rosario Lopes Landin met zijn snelheid steeds erg dreigend was, maar de voorzetten niet goed genoeg waren. DSO bleef dreigend op de counter, maar pakte na dat goede RKDEO kwartier het heft op het middenveld in handen en speelde zich in de laatste 20 minuten naar heel wat kansen op een doelpunt. Dat leidde uiteindelijk in de 78e minuut tot de verdiende 2-1. Scheidsrechter R. J. Hagen negeerde het vlagsignaal van RKDEO assistent Michiel Bas voor buitenspel en DSO kon de aanval uitspelen en via Leslie van den Berg scoren. Ook daarna waren er voor de thuisploeg nog mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar daar werd gelukkig slordig mee omgegaan. Sam Ruinard, de beste man aan RKDEO-kant, probeerde zijn team met passes en sturing nog wel naar een gelijkmaker te loodsen, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet.

 

Conclusie: een leerzame wedstrijd, waarin wellicht voor trainer Struijs meer duidelijk geworden is voor de samenstelling van zijn elftal voor de competitie. Andere conclusie: RKDEO is nog te wisselvallig om tegenstanders van dit kaliber een hele wedstrijd haar wil op te leggen. Met meer concentratie, spirit en overtuiging in alle linies moet dat binnenkort wel kunnen lukken. Nog 1 beker ( cq oefen) duel te gaan. A.s. zaterdag bij en tegen poulegenoot TOGB in Berkel en Rodenrijs op het wat vreemde tijdstip van 19.00.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijd gegevens:

DSO (za) – RKDEO 2-1 (1-1)

7. Luuk Goedbloed 0-1   37. Wharel Spindari  1-1 78. Leslie van den Berg 2-1

De opstellingen:

DSO: Kleis, Lops, de Wit (45. Jenner), Visser, Kuperus, Weber, Lamboo, Spindari (60. De Haan), van den Berg, Heijdt, Montanus.

RKDEO: Hendriks, Lorsheijd, Pronk (45. Lugtigheid), de Bruijn, Bavelaar (45. Simonis), Luscuere, Rosario Lopes Landin, Greeve (67. Nieuwpoort), Goedbloed, Ruinard, R. Rosini.

 

Scheidsrechter: R.J. Hagen.

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.