Valse start RKDEO eerste competitiewedstrijd

zondag, 4 september, 2016 - 23:10

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het begon zo goed tegen debutant in de tweede klasse Teylingen. Binnen een half uur spelen op voorsprong en verschillende kansen op meer. In de tweede helft ging het fout toen Teylingen meer druk naar voren ging spelen. Met nog ca 20 minuten te spelen kwam Teylingen langszij en met nog een kwartier op de klok kwam Teylingen op voorsprong en gaf deze niet meer weg.

“Never change a winning team” moet trainer Jeroen Struijs gedacht hebben bij het maken van de opstelling voor de wedstrijd tegen Teylingen en startte met dezelfde opstelling als afgelopen week tegen TOGB waar met 0-4 gewonnen werd en dus namen Sam Ruinard, Jordy Pronk en Tom Simonis plaats op de bank. Om de bank helemaal compleet te hebben was er ook een plaats vrijgemaakt voor A-jeugd keeper Gino Epskamp.

Binnen een paar minuten had de score voor RKDEO al geopend kunnen  worden. Een voorzet van links waarbij Richard de Koning onder de bal door gaat en bij de tweede paal Ricardo Rosario Lopes Landim net te laat is. Daarna zijn er wel een paar kansen voor Teylingen, maar keeper Dennis Hendriks weet meermalen zijn doel schoon te houden.

Na iets meer dan twintig minuten is het dan wel raak voor RKDEO. Een pass op Ricardo Rosario Lopes Landim die langs de zijlijn weggestuurd wordt en voorgeeft wordt bij de eerste paal door Luuk Goedbloed ingetikt, 0-1. Daarna nog wel enkele kansen waaronder een vrije trap vanaf de hoek 16m die Rob van Hagen richting 2e paal wordt gestuurd maar over iedereen heen gaat en een schot van Hayden Bergen die ruim over gaat.

De eerste minuut na de theepauze een vreselijk grote kans. Terwijl de meeste toeschouwers nog naar hun plaats op de tribune lopen geeft Ricardo Rosario een voorzet en voor het doel schiet Luuk Goedbloed eerst tegen Teylingen keeper Wessel Zonjee, Hayden Bergen schiet de bal tegen een Teylingen verdediger die in de weg staat en als laatste schiet Ryan Lugtigheid via een Teylingen verdediger de bal naast het doel, de corner levert verder niets op.

Daarna herpakt Teylingen zich goed en begint RKDEO achter de feiten te lopen. Het verliest de grip op het middenveld en gaat het spel heen en weer waarbij Teylingen steeds gevaarlijker voor het doel van Dennis Hendriks opduikt die de formatie van trainer Jeroen Struijs aardig op de been houdt.

Ver in de tweede helft kon het tegendoelpunt niet meer uitblijven. In de 72e minuut was er weer balverlies wat genadeloos werd afgestraft en wist de centraal verdediger van Teylingen Joost Verwer de bal langs Dennis Hendriks in het doel te deponeren, 1-1. Binnen enkele minuten kwam Teylingen zelfs op voorsprong. Bij een corner werd de bal niet goed weggewerkt en wist Raymond Dolieslager te scoren, 2-1.

Vlak voor tijd kreeg RKDEO nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen maar Rick de Bruijn kopte de bal in handen van Teylingen keeper Zonjee na een vrije trap van Rob van Hagen.

 

Komende twee weken speelt RKDEO thuis, aanstaande zondag tegen Wippolder en de week daarna tegen DOSR. Het geeft de mannen van trainer Jeroen Struijs de gelegenheid om de punten in eigen huis te houden waarbij het de steun van de supporters goed kan gebruiken.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Teylingen – RKDEO 2-1 (0-1)

21. Luuk Goedbloed 0-1, 72. Joost Verwer 1-1, 75. Raymond Dolieslager 2-1.

 

De opstellingen:

Teylingen: Zonjee, Stol, Verwer, Jongen (75. Langeveld), v.d. Krogt, Hulsbosch, v.d. Vlugt, Zetsloot, Safi (67. v.d. Wijngaard), Dolieslager, v.d. Voort (81. Acimovic).

RKDEO: Hendriks, de Koning, Lorsheijd (56. Pronk), de Bruijn, Rosini, Luscuere, Rosario Lopes Landim, van Hagen, Goedbloed (67. Simonis), Lugtigheid (60. Ruinard), Bergen.

Scheidsrechter: Dhr. J.G. Straver

Kaarten: geen

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 4 september

Teylingen – RKDEO        2-1

Foreholte – Meerburg     2-2

Groeneweg – ROAC       0-0

Wippolder – Concordia   1-3

DONK – RVC’33             0-1

Den Hoorn – DOSR        2-1

Delft – TOGB                 2-1

 

De stand na 4 september

Concordia                        1-3

Delft                               1-3

Den Hoorn                       1-3

Teylingen                         1-3

RVC’33                            1-3

Foreholte                         1-1

Meerburg                         1-1

Groeneweg                       1-1

ROAC                               1-1

DOSR                               1-0

RKDEO                             1-0

TOGB                               1-0

DONK                               1-0

Wippolder                         1-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.