RKDEO haalt het eerste competitiepunt binnen

zondag, 11 september, 2016 - 22:20

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het zal niet vaak voorkomen, maar waarschijnlijk stapte geen van de spelers van zowel RKDEO als Wippolder na een dikke negentig minuten tevreden van het veld. Tenminste, tevreden waar het ging om het uiteindelijke resultaat. Bij RKDEO overheerste het gevoel dat het weer punten had laten liggen, terwijl Wippolder een bijna zekere overwinning twee minuten voor tijd uit de handen zag glippen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Maikel Lorsheijd door voorzitter Hans van Noppen in de bloemen gezet. Maikel speelde vorige week zijn honderdste competitiewedstrijd in RKDEO 1 en werd voor dat heuglijke feit gehuldigd.

Daarna probeerde RKDEO het thuisdebuut van trainer Jeroen Struijs met een snelle goal op te sieren. Vooral de scrimmage die tussen de vierde en vijfde minuut verschillende mogelijkheden opleverde, zag er veelbelovend uit. Maar ondanks kansen en fraaie acties van Hayden Bergen, Luuk Goedbloed, Sam Ruinard en Ricardo Rosario Lopes Landim bleef Wippolder-doelman Jesper Stijnman de situatie meester. En de Delftsedoelman bleef ook overeind in de elfde minuut, toen Sam Ruinard zijn voet niet tegen een voorzet van Luuk Goedbloed kon krijgen.

Halverwege de eerste helft was Wippolder gevaarlijk met een goed schot van Sven Paternot, maar vrijwel direct daarop zocht Ricardo Rosario Lopes Landim het doel te hoog, nadat hij door een fraaie pass van Sam Ruinard vrij voor Stijnman werd gezet.

Toen Daley Uythof in de 24e minuut met een lob vanaf een meter of veertig bijna Dennis Hendriks verraste (de bal ging maar net naast het doel), was dat al een waarschuwing. Na ruim een half uur werd dat in daden ongezet. Mickey Huijnen schoot van dichtbij in, Dennis Hendriks wist die inzet nog te keren, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Uythof, 0-1.

Kort voor rust moest Jordy Pronk in de achtervolging op de bijna doorgebroken Colin Venema en na een botsing kwamen beiden ten val. Scheidsrechter Pasman zag daar geen overtreding in en liet doorspelen. Met daarna nog twee schietkansen voor Hayden Bergen gingen beide teams naar de thee.

De tweede helft gaf bijna vijfenveertig minuten hetzelfde spelbeeld te zien: RKDEO viel aan en Wippolder was af en toe razend gevaarlijk met snelle tegenstoten. Sam Ruinard kopte al in de eerste minuut rakelings naast, maar kort daarop miste een lobje van Uythof  maar net het RKDEO-doel. Tommy Simonis verving na een klein uur Ricardo Rosario Lopes Landim en dat zorgde voor nog meer dreiging van RKDEO-zijde.

De mooiste save van de wedstrijd kwam op naam van Jesper Stijnman, die op stijlvolle wijze een knal van Guy Luscuere uit zijn doel hield. Het kansenfestival hield zo nog even aan, waarbij Luuk Goedbloed de twee beste mogelijkheden aan RKDEO-zijde kreeg. Hij werd door een slimme steekpass van Simonis vrij voor doelman Stijnman gezet, maar mikte precies tegen zijn benen aan. Acht minuten voor tijd kopte Goedbloed van dichtbij een voorzet van Rob van Hagen weer precies naar de plek waar Stijnman stond opgesteld.

Een dubbele wissel bracht uiteindelijk alsnog de gelijkmaker. Izzy Rosini en Chris Nieuwpoort namen de plaatsen in van Richard de Koning en Hayden Bergen en binnen een minuut had dat succes. Een voorzet vanaf rechts van Nieuwpoort werd door Tommy Simonis binnen getikt, 1-1.

Hoewel er tot en met de vier minuten blessuretijd nog wel het een en ander gebeurde, kwam er in de score geen verandering meer. RKDEO en Wippolder moesten genoegen nemen met een punt en dat deed op verschillende manieren voor allebei een beetje pijn.

Aanstaande zondag speelt RKDEO weer thuis: dan komt DOSR op bezoek.

Na afloop kreeg RKDEO voorzitter Hans van Noppen het eerste exemplaar van de nieuwe presentatigids uitgereikt van hoofdsponsor drukkerij Sandedruk.

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De statistieken:

RKDEO-Wippolder      (0-1)     1-1

33. Daley Uythof 0-1, 88. Tommy Simonis 1-1.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, (87. Rosini), Pronk, Lorsheijd, Lugtigheid, Luscuere, Van Hagen, Ruinard, Rosario Lopes Landim, (59. Simonis), Goedbloed, Bergen, (87. Nieuwpoort).

Wippolder: Stijnman, Van Oudenaarde, Valstar, Croes, Blom, Huijnen, Venema, (59. Notenboom),  Paternot, (77. Van Leeuwen), Van Heyst, Mesker, Uythof.

 

Scheidsrechter: Pasman.

Gele kaarten: Pronk, Nieuwpoort (beiden RKDEO), Uythof en Van Heyst (beiden Wippolder).

Toeschouwers: 300.

 

Overige uitslagen:

Meerburg-Delft                                     1-2

DOSR-DONK                                         3-0

TOGB-Teylingen                                    3-2

ROAC-Foreholte                                    1-1

RVC ’33-Groeneweg                              5-1

Concordia-Den Hoorn                            1-1

 

De stand tot en met 11 september:

RVC ’33                         2-6

Delft                              2-6

Concordia                      2-4

Den Hoorn                     2-4         

DOSR                            2-3

TOGB                            2-3

Teylingen                       2-3

Foreholte                       2-2

ROAC                            2-2

Meerburg                       2-1

RKDEO                          2-1

Wippolder                      2-1

Groeneweg                    2-1

DONK                            2-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.