RKDEO legt onmachtig DOSR de wil op.

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het bovenstaande zag er de eerste tien minuten heel anders uit, DOSR begon opportunistisch en fel, maar een corner voor RKDEO bracht het keerpunt. Hoewel de corner werd afgeslagen was het spel vanaf dat moment voor RKDEO en drong het heel DOSR terug op de eigen helft. In de vijftiende minuut werd een ingooi van RKDEO op tien meter van de achterlijn aan de linkerkant door Ryan Lugtigheid perfect voorgetrokken en door Hayden Bergen netjes ingekopt.

Hierna was het gedaan met DOSR, een handvol kansen volgden, een afstandsschot van Hayden dat net naast ging, een afstandsschot van Sam Ruinard, een diepe bal van Sam op Luuk Goedbloed aan de rechterkant, een afgeslagen vrije trap van Rob van Hagen aan de rechterkant, gevolgd door een weergaloze actie van Hayden waarbij hij vier man te kijk zet, helaas smoort de bal in het strafschopgebied in een mĂȘlee van spelers.

Kon DOSR daar iets tegen over stellen? Eigenlijk niet, een aan DOSR toegekende vrije trap op vijf meter van het strafschopgebied gaat hoog over. Hierna was het opnieuw RKDEO wat de klok sloeg, in een scrimmage in het strafschopgebied van DOSR weet de keeper de bal nipt te veroveren. In de inmiddels zesendertigste minuut wordt Luuk in het strafschopgebied door Jordy Klein (licht) getoucheerd. Scheidsrechter Voogt die dichtbij staat is onverbiddelijk: strafschop, opvallend dat niemand van DOSR protesteert. RKDEO aanvoerder Rob van Hagen faalt niet, 2 – 0.

Guy Luscuere krijgt na een behoorlijke charge op Julian Dobbe een gele kaart, de toegekende vrije schop op vijf meter van het strafschopgebied blijft zonder gevolgen. In minuut eenenveertig trekt Sam Ruinard vanaf rechts voor, Luuk Goedbloed kopt doelpunt nummer drie achter DOSR keeper Patrick van der Zwet.

In de rust heeft DOSR trainerThomas van Duivenvoorden driemaal gewisseld, een niet te volgen actie, Mark van Diemen, Nino Wesselman en Julian Dobbe keren niet in het veld terug. Zij worden vervangen door Jeroen Disseldorp, Dave Fennes en T. Zwetsloot. In het team van RKDEO is Guy Luscuere vervangen door Rick de Bruijn. Het team van DOSR wordt er niet sterker op en RKDEO gaat door waar het aan het eind van de eerste helft gebleven is.

RKDEO rijgt de kansen aaneen zonder dat dat tot doelpunten leidt, waarbij Tom Simonis het nodige geluk ontbeert. Jammer voor het publiek, maar het weer maakt veel goed. DOSR stelt hier sporadisch iets tegen over. In inmiddels minuut 77 lost Ricardo Rosario Lopes Landim Hayden Bergen af. In de laatste vijf minuten van de tweede helft komt Richard de Koning voor Chris Nieuwpoort in het veld. Op hetzelfde moment verlaat Dave Fennes van DOSR geblesseerd het veld, DOSR met tien man verder.

Het drama voor DOSR is compleet als Luc van der Lem in de laatste minuut van de reguliere speeltijd geblesseerd het veld verlaat, nu nog maar negen man aan de zijde van DOSR. De goed leidende scheidsrechter Voogt fluit na vier minuten extra tijd af. RKDEO heeft als team goed gepresteerd, waarbij het spel van Rob, Hayden, Sam en Ryan in het bijzonder opviel.

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg

 

De statistieken:

RKDEO – DOSR 3-0 (3-0)

15. Bergen 1-0, 37. Van Hagen (penalty) 2-0, 42. Goedbloed 3-0.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Nieuwpoort (85. De Koning), Pronk, Lorsheijd, Lugtigheid, Luscuere (46. De Bruijn), Goedbloed, van Hagen, Simonis, Ruinard, Bergen (77. Rosario Lopes Landim).

DOSR: van der Zwet, van Heiningen, S. van der Meer, van Diemen (46. Zwetsloot), g. van der Meer, N. Wesselman (46. Disseldorp), Dobbe (46. Fennes), M. Wesselman, Alagie, van der Lem, Klein.

Scheidsrechter: Dhr M.J. voogt

Gele kaarten: Luscuere (RKDEO), Klein (DOSR)

Toeschouwers: 250.       

 

De uitslagen van 18 september

RKDEO – DOSR                3-0

Foreholte – RVC’33           4-1

Wippolder – Teylingen       4-2

Meerburg – ROAC             2-0

Den Hoorn – Groeneweg   3-1

Delft – Donk                    1-1

Concordia – TOGB            2-1

 

De stand na 18 september

Concordia                        3-7

Den Hoorn                       3-7

Delft                                3-7

RVC’33                            3-6

Foreholte                         3-5

RKDEO                            3-4

Meerburg                        3-4

Wippolder                        3-4

TOGB                              3-3

DOSR                              3-3

Teylingen                         3-3

ROAC                              3-2

DONK                              3-1

Groeneweg                      3-1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.