RKDEO 1 laat zich bestelen in Reeuwijk

zondag, 2 oktober, 2016 - 23:11

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Na de onnodige en beschamende nederlaag van vorige week bij TOGB was het aan trainer Struijs om met trainen en praten de koppen van ons vlaggenschip weer met een positieve instelling aan de uitwedstrijd tegen het voor ons onbekende RVC ’33 uit Reeuwijk te laten starten. Aan het einde van de wedstrijd kon geconstateerd worden dat er met de instelling niets mis was en het spel zeer acceptabel, maar dat het op de 2e plaats staande RVC ’33 op een ongelofelijke manier toch 3 punten van RKDEO had weten te stelen. Een verslag van een uiteindelijk pijnlijke middag.

In de basisopstelling was Rick de Bruijn vandaag in de defensie geposteerd en was er links voorin een plek ingeruimd voor Izzy Rosini. Hayden Bergen was evenals afgelopen zondag te geblesseerd om te spelen. Na een wat aftastend begin in de eerste minuten, pakte RKDEO het initiatief om dat de hele wedstrijd vast te houden. Na 5 minuten kwam rechterspits Luuk Goedbloed na een handige beweging in vrije schietpositie schuin voor het doel, maar het schot was onzuiver. Ook daarna waren Izzy Rosini en Luuk Goedbloed over de flank regelmatig hun directe tegenstander de baas maar konden de halve kansen die daar uit ontstonden nog niet afgewerkt worden. RVC was na 12 minuten gevaarlijk toen een speler bij een corner volledig vrijgelaten werd, maar de krachteloze kopbal kon eenvoudig verwerkt worden door doelman Dennis Hendriks. In de 15e minuut werd het dominante spel van RKDEO wel beloond toen Tommy Simonis en Sam Ruinard combineerden net buiten het 16 meter gebied en Simonis vervolgens net voldoende ruimte kreeg om snoeihard en zuiver uit te halen, laag in de rechter hoek. Dat betekende de terechte 0-1.

RKDEO bleef duidelijk de bovenliggende partij en creëerde ook kansen. Luuk Goedbloed kreeg de bal vanaf links op de rand van de 16 aangespeeld in schietpositie maar twijfelde en weg was de kans, en een goed schot van Rob van Hagen vanaf de linkerflank zeilde rakelings over de verre kruising.  Aan de kant van RVC was er in de 33e minuut een goed schot in de rebound van een vrije trap die afketste op de RKDEO muur; de inzet dwong doelman Hendriks tot een fraaie reddende duik richting de bovenhoek. Voor de rest was het zeer pover wat de thuisploeg liet zien. Frustrerend was het dan ook dat de Reeuwijkers in de 40e minuut, volledig tegen de veldverhouding in, op gelijke hoogte konden komen. Een inspeelpass vanuit de RKDEO defensie werd onderschept en de RVC bal ging over onze defensie heen waar Rick de Bruijn het sprintduel verloor en RVC speler Cees de Jong de bal langs Dennis Hendriks binnenschoot: 1-1. Een kopie van 4 tegendoelpunten die vorige week bij TOGB geïncasseerd werden. RKDEO probeerde het voor de rust nog wel en vlak voor rust was Tommy Simonis nog dicht bij de 1-2 nadat hij de bal met de borst aannam en in schoot maar de bal ging net voorlangs bij de 2e paal. Rusten dus met 1-1.

De tweede helft was qua spelbeeld identiek aan de 1e helft. Veel balbezit voor RKDEO en RVC liep er achteraan. Dreiging over de flanken en ook aanvoerder Rob van Hagen was meer voorin te vinden. In de 56e minuut kwam Van Hagen in het centrum vrij voor de RVC doelman maar kwam een voetje te kort om goed in te schieten. De corner leverde niets op. Diezelfde Van Hagen zette Tommy Simonis in de 62e minuut met een slim balletje over de RVC verdediger vrij bij de 2e paal, maar nu kwam Simonis een voet te kort om af te ronden. Zo bleef het maar doorgaan. Sam Ruinard bracht de bal vanaf rechts in de 67e minuut bij Tommy Simonis die vanaf 12 meter hard in schoot maar nu kon de RVC doelman weer redden. 2 minuten later kopte Luuk Goedbloed een voorzet van Ryan Lugtigheid zo’n 20 centimeter over het RVC doel en zo bleef RKDEO constant op zoek naar de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk ook: in de 77e minuut mocht Jordy Pronk vanaf 18 meter aanleggen voor een directe vrije trap midden voor het doel en het schot ging langs de muur en tegen de touwen alhoewel RVC doelman Van Leeuwen er nog wel een hand tegenaan kreeg.

Eindelijk stond de dikverdiende 1-2 op het bord. RVC wilde nu wel wat meer maar zag er niet dreigend uit. Toch werd het 5 minuten later weer gelijk. Bij een hoge bal richting het 16 meter gebied kon RVC speler Frank Stolwijk weglopen achter de RKDEO defensie en schuin voor Dennis Hendriks de bal binnenwerken voor 2-2. Het was de eerste echte kans van de gastheren in de 2e helft. Een enorme domper, maar nog steeds geloofde RKDEO in de winst en zette alles op alles om de overwinning te forceren. RVC werd omsingeld en in iedere aanval zat de dreiging dat de verlossende 2-3 nog zou vallen.

Bij een van die aanvallen ging het balbezit verloren door een glijpartij en eindigde de pass naar voren in een sprintduel met RVC aanvallerThomas van der Poel die de bal tegen zich aangeschoten kreeg en daardoor vrij door kon naar Hendriks. Ook de 2e RVC kans in de 2e helft ging erin en dus stond de zwaar onverdiende 3-2 op het bord. Voor RKDEO moest vandaag de gifbeker helemaal leeg. De laatste aanvalsgolven leek in de 93e minuut toch nog de gelijkmaker op te leveren, toen Sam Ruinard een bal die vanaf de andere kant van de 16 meter werd voorgebracht ver voorbij de 2e paal toch nog knap binnenschoot. Plotseling had de RVC assistent ergens in de baan van dat schot een RKDEO speler in (hinderlijke) buitenspel positie gezien en de arbiter nam het signaal over. Tsja, als je toch steelt, moet je het goed doen, moeten de Reeuwijkers gedacht hebben. En dus ging de 2e uitwedstrijd op rij verloren, dit keer tegen een zeer povere tegenstander.

Voetbal is misschien geen simpel spel maar je kan winnen als je meer doelpunten maakt dan je tegenstander. Op die manier had RKDEO zichzelf vandaag moeten en mogen belonen. Scherper zijn voor de goal van de tegenstander en zelf geconcentreerder zijn met verdedigen, zeker in de omschakeling. Als dat lukt, gaan we het betere veldspel vast en zeker belonen en flink wat plaatsen stijgen. Dat kan bijna niet anders. Volgende week al weer een nieuwe kans, nu weer eens thuis tegen Meerburg.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

 

De statistieken:

RVC’33 – RKDEO 3-2 (1-1)

15. Tommy Simonis 0-1, 40. Cees de Jong 1-1, 78. Jordy Pronk 1-2, 82. Frank Stolwijk 2-2, 89. Thomas van der Poel 3-2.

 

De opstellingen:

RVC’33: van Leeuwen, Giorgini, Verbeij, Hogeneist, van Velzen, Blanken, de Jong (76. Sander Sluijs), Stokwijk, van Zoest (67. Zantinge), W. Sluijs, Stan Sluijs (55. Van der Poel).

RKDEO: Hendriks, de Koning, Pronk, de Bruijn, Lugtigheid, Luscuere, Goedbloed( 81. Nieuwpoort), van Hagen, Simonis, Ruinard, Rosini (71. Rosario Lopes Landim).

 

Scheidsrechter: Dhr. R. Westhoff

Gele kaarten: Verbeij (RVC’33), Pronk (RKDEO)

Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 2 oktober

RVC’33 – RKDEO             3-2

Foreholte – DONK            4-0

Groeneweg – Teylingen    4-0

Wippolder – Den Hoorn    2-2

Meerburg – DOSR           2-1

ROAC – TOGB                 0-1

Concordia – Delft            3-4

 

De stand na 2 oktober

Delft                               5-13

RVC’33                           5-12

TOGB                             5- 9

Den Hoorn                      5- 9

Foreholte                        5- 8

Wippolder                       5- 8

Concordia                       5- 7

Meerburg                        5- 7

Groeneweg                     5- 7

ROAC                             5- 5

RKDEO                           5- 4

DOSR                             5- 3

Teylingen                        5- 3

DONK                             5- 2

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.