RKDEO moet genoegen nemen met 1 punt tegen Meerburg

zondag, 9 oktober, 2016 - 22:43

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO trainer Jeroen Struijs moest even puzzelen welke 11 spelers vandaag zouden starten. Afgelopen week waren Rick de Bruijn en aanvoerder Rob van Hagen tijdens de trainingen geblesseerd geraakt. Na 2x 45 minuten spelen stond 2-2 op het scorebord en werden de punten gedeeld waarbij gehoopt was op een overwinning om de zeperd van vorige week uit tegen RVC’33 te doen vergeten. Ook al heeft RKDEO het betere van het spel, het krijgt niet altijd de beloning die daarbij hoort. Zo ook weer deze zondag had RKDEO het betere van het spel, het meeste balbezit, de meeste kansen, het tij moet toch een keer gaan keren in het voordeel van RKDEO.

RKDEO begon flitsend aan de wedstrijd, linksbuiten speler Izzy Rosini grossierde in doelkansen maar zijn vizier stond niet op scherp en telkenmale ging de bal over of naast de palen.

Na een minuut of 20 ging het snel op het scorebord. In de 19e minuut opende Jorge Bonekamp voor Meerburg de score. Een corner werd niet goed weggewerkt en in de rebound kon Bonekamp scoren. Nadat de klok amper 1 rondje had gemaakt trok Luuk Goedbloed de stand alweer gelijk. Een voorzet vanaf de rechterkant van Ryan Lugtigheid perfect op maat op het hoofd van Goedbloed die in de linker beneden hoek scoorde. Lang kon RKDEO niet genieten van deze tussenstand want 3 minuten later stond Meerburg weer aan de positieve kant van de score. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Bonekamp in de verre hoek gekopt, 1-2.

RKDEO ging verder waar het gebleven was voor de doelpunten regen. Aanvallen en kansen creeren maar de rood-witte aanhang moest nog lang wachten om weer te kunnen juichen. Na een aantal kansen van de spitsen was er een corner die door Sam Ruinard werd genomen en voor het doel dook Richard de Koning onder de bal door maar vlak daarachter stond middenvelder Guy Luscuere die zijn hoofd er wel tegen kreeg en scoorde, 2-2.

De tweede helft moest RKDEO alle zeilen bijzetten om niet weer tegen een zeperd aan te lopen. Kansen van RKDEO vonden het doel niet en Meerburg werd gevaarlijker op de helft van RKDEO. Met nog een kwartier te spelen komt RKDEO goed weg. Een duel tussen Richard de Koning en Meerburg aanvaller Ramon Weijers waarbij Weijers als winnaar uit de bus kwam en de bal vlak voor het doel langs gaat maar gelukkig geen medespeler van Weijers vindt om in te tikken.

Met nog 10 minuten op de klok werd de leeggespeelde RKDEO aanvaller Tommy Simonis gewisseld voor een verse aanvaller Chris Nieuwpoort die weer voor wat onrust zorgde in de Meerburg verdediging maar zijn inzetten waren ook niet zuiver genoeg om het net te vinden en zo werd de stand bij rust ook de eindstand, 2-2.

Komende week speelt RKDEO een uitwedstrijd tegen Concordia aan de Brasserskade. Aanvang 14.30uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

RKDEO – Meerburg 2-2 (2-2)

Scoreverloop: 19. Jorge Bonekamp 0-1, 20. Luuk Goedbloed 1-1, 23. Jorge Bonekamp 1-2, 44. Guy Luscuere 2-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Koning, Pronk, Lorsheijd, Lugtigheid, Greeve, Goedbloed, Luscuere, Simonis (81. Nieuwpoort), Ruinard, Rosini (70. Van Duijn).

Meerburg: Bom, Smit (60. Brandsma), Verboon, Laan, Weijers, Muller, Paulides (68. De Jong), vd Meer, Bonekamp, de Groot, van der Voort.

Scheidsrechter: Dhr. P.A.L.A. Gossen

Gele kaarten: Smit, Weijers (beide Meerburg)

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 9 oktober

RKDEO – Meerburg                    2-2

Teylingen – Concordia                4-2

DOSR – ROAC                           1-1

TOGB – RVC’33                         2-3

Den Hoorn – Foreholte               4-1

Delft – Wippolder                      3-0

Donk – Groeneweg                    UITG (ivm sterfgeval bij DONK)

 

De stand na 9 oktober

Delft                              6-16

RVC’33                           6-15

Den Hoorn                      6-12

TOGB                             6- 9

Foreholte                        6- 8

Wippolder                       6- 8

Meerburg                        6- 8

Groeneweg                     5- 7

Concordia                       6- 7

ROAC                             6- 6

Teylingen                        6- 6

RKDEO                           6- 5

DOSR                             6- 4

DONK                             5- 2

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.