RKDEO stelt weer teleur

zondag, 16 oktober, 2016 - 23:46

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het was een schitterende na-zomerse dag. Een leuke pot voetbal in het vooruitzicht in buurgemeente Delft tegen Concordia aan de Brasserskade. De meeste RKDEO toeschouwers kwamen het ritje over de Molenweg en Brasserskade op de fiets. Halverwege was er nog niet gescoord, Concordia kwam op voorsprong door een makkelijk gegeven penalty. Diep in blessure tijd leek het erop dat RKDEO dan toch een punt zou overhouden aan het duel maar de eveneens aan RKDEO makkelijk gegeven penalty werd niet omgezet in een doelpunt. We moeten nog niet in paniek raken, “Parijs is nog ver”, maar er moeten wel punten gehaald gaan worden.

RKDEO begon goed aan de wedstrijd, een verre ingooi van Ricardo Rosario Lopes Landim kwam met een stuit voor het Concordia doel maar Sam Ruinard kon de bal niet raken en Concordia keeper Laurens Waling kon de bal eenvoudig pakken. Enkele tellen later weer een kans voor RKDEO, Maikel Lorsheijd veroverde op hoek eigen 16m de bal en gaf direct naar voren waar Sam Ruinard een schot op het doel loste maar keeper Waling met de vingertoppen er tegenaan over kon tikken.

RKDEO was, net als bij een aantal voorgaande wedstrijden, weer het meeste in balbezit maar moest waken voor de snelle counters van Concordia. RKDEO verdediger Richard de Koning verspeelde de bal en een snelle counter van Concordia met Remco de Ruiter en Willem Groenewegen die tegen keeper Dennis Hendriks schoot.

Bij een corner van Concordia wordt de bal met het hoofd verlengd door Groenewegen en de inzet bij de 2e paal van Martijn Overes kan ternauwernood met de vingertoppen door keeper Hendriks worden overgetikt. De corner wordt in eerste instantie tegen keeper Hendriks geschoten en daarna weet Twan Greeve op te ruimen.

RKDEO raakte het veldoverwicht kwijt en Concordia kwam beter in de wedstrijd te zitten. Vlak tegen het einde van de eerste helft schoot Luuk Goedbloed nog een keer in het zijnet op aangeven van Sam Ruinard. Daarna weer een tweetal kansen voor Concordia maar gelukkig ging de bal in beide gevallen voorlangs de doelpaal. Het slotakkoord in de eerste helft was toch weer voor RKDEO. Een voorzet van Luuk Goedbloed werd net niet goed getoucheerd door Tommy Simonis en ging voorlangs.

Vlak na de tweede helft bij een verdedigende actie van Jordy Pronk in eigen 16m op Koen de Vries wees arbiter Karagantcheff onverwachts naar de stip en toonde Pronk de gele kaart. De penalty werd door Robin van Rijn benut, 1-0.

Enkele minuten later moest trainer Jeroen Struijs een noodzakelijke wissel toepassen. Richard de Koning kreeg in een duel om de bal een knietje van Concordia Toon de Bruijn op een plaats waar je hem als man niet wilt hebben en zijn plaats werd ingenomen door Izzy Rosini.

Na iets meer dan een uur spelen greep trainer Struijs opnieuw in en bracht een dubbele wissel. Rick de Bruijn en Jari Seffelaar namen de plaatsen in van Guy Luscuere en Ricardo Rosario Lopes Landim. Met de Bruijn in de aanval en debutant Seffelaar in het middenveld kwam er wel wat meer dreiging voor RKDEO maar Concordia wist voortreffelijk de aanvalsdriften van RKDEO te ontregelen en de nipte voorsprong te behouden.

 

Het was al diep in blessuretijd toen Rick de Bruijn bij een aanval op hoek 16m ter aarde ging en scheidsrechter Karagantcheff opnieuw naar de stip wees en RKDEO een penalty toekende. Het harde schot van Tommy Simonis werd door keeper Waling nog met de vingertoppen beroerd en ging via de lat weer terug in het veld. De terug stuitende bal werd nog wel geraakt door de meegelopen Twan Greeve maar kon er geen kracht achter zetten om alsnog keeper Waling te verschalken.

Zo kon RKDEO dus weer huiswaarts zonder punten en was de terugweg op de fiets loodzwaar. Komend weekend is een inhaal- en beker weekend en is de RKDEO selectie een weekendje vrij om te ontspannen en koppies leeg te maken. Zondag 30 oktober staat weer een thuiswedstrijd tegen ROAC op het programma en hopen we de punten in Nootdorp te houden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken

Concordia – RKDEO 1-0 (0-0)

53. Robin van Rijn (penalty) 1-0.

 

De opstellingen:

Concordia: Waling, van Rijn, Overes, Trompper, Bertels, de Ruiter, Brouwer, de Bruijn (73. Smits), Groenewegen (72. Zuijderwijk), v.d. Brugge (90. Post), de Vries.

 

RKDEO: Hendriks, de Koning (57. Rosini), Pronk, Lorsheijd, Lugtigheid, Greeve, Goedbloed, Luscuere (63. Seffelaar), Simonis, Ruinard, Rosario Lopes Landim (63. De Bruijn).

 

Scheidsrechter: Dhr. V.V. Karagantcheff

Gele kaarten: van Rijn, ?? (beide Concordia),  Pronk (RKDEO)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 16 oktober

Concordia – RKDEO                     1-0

Foreholte – Wippolder                 2-1

Groeneweg – Delft                      1-2

Meerburg – Teylingen                  1-4

TOGB – Den Hoorn                      2-5

ROAC – Donk                              6-1

RVC’33 – DOSR                           1-1

 

De stand na 16 oktober

Delft                               7-19

RVC’33                            7-16

Den Hoorn                       7-15

Foreholte                         7-11

Concordia                        7-10

ROAC                              7- 9

TOGB                              7- 9

Teylingen                         7- 9

Wippolder                        7- 8

Meerburg                         7- 8

Groeneweg                       6- 7

RKDEO                             7- 5

DOSR                               7- 5

Donk                                6- 2

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.