RKDEO boekt tweede zege van het seizoen

zondag, 30 oktober, 2016 - 22:52

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Voor het duel tegen ROAC spraken twee zaken in het voordeel van RKDEO: in de voorgaande drie thuiswedstrijden van dit seizoen was de formatie van trainer Jeroen Struijs nog ongeslagen en in de historie hadden wedstrijden tegen ROAC (zes in totaal) nog nooit een nederlaag opgeleverd. Beide series werden met een wedstrijd verlengd, want na negentig meer spannende dan goede voetbalminuten bleef RKDEO met 2-1 aan de goede kant van de score.

RKDEO begon in ieder geval goed aan de wedstrijd. Toen de 1-0 na bijna een half uur viel, waren de meeste en beste mogelijkheden voor de thuisclub geweest. De mooiste actie kwam op naam van Luuk Goedbloed. Hij slalomde na bijna een kwartier door de ROAC-defensie, maar besloot die solo met een schot op de lat. De rebound was niet aan Ricardo Rosario Lopes Landim besteed, want hij schoot daarna hoog over. Net toen laatstgenoemde even van flank met Hayden Bergen gewisseld had ging Rosario Lopes Landim een stuk beter met de volgende mogelijkheid om. Hij verraste zijn directe tegenstander met een loopactie en schoof de bal keurig in de verre hoek, onbereikbaar voor doelman Bob Brugman, 1-0. Vrijwel direct daarop kreeg ROAC de eerste kansen. Richard de Koning lag op tijd in de weg bij een schot van Loek van der Star en Jeffrey de Haas schoot de terugspringende bal naast het RKDEO-doel.                           

 

Kort na de rust kwam RKDEO op 2-0 en de manier waarop dat gebeurde, heet in vaktermen ‘een aanval uit het boekje’. De mee opgekomen Ryan Lugtigheid leverde vanaf de linkerkant een voorzet op maat af, die door Luuk Goedbloed van dichtbij binnengekopt kon worden, 2-0.

Daarmee was de wedstrijd echter nog lang niet beslist, want ROAC gooide er het spreekwoordelijke schepje bovenop en maakte het RKDEO behoorlijk lastig. Dennis Hendriks kon een vrije trap van Thijs van Seggelen met een fraaie redding pareren en even later schoot Mitchel Boere net over het RKDEO-doel. Na bijna twintig minuten werd de aansluitingstreffer toch een feit. Een hoge voorzet werd door de RKDEO-defensie maar half weggewerkt en belandde voor de voeten van invaller Djimmy Wagter, die meteen doeltreffend uithaalde, 2-1.

Die goal betekende meteen het startsignaal voor een spannende slotfase, waarin beide teams aanspraak op meer goals konden maken. Met Guy Luscuere, Rick de Bruijn en Izzy Rosini als  invallers probeerde RKDEO de grip op de wedstrijd niet te verliezen, maar naarmate de tijd vorderde werd de rol van doelman Dennis Hendriks steeds belangrijker. Hij hield een kwartier voor tijd zijn doel schoon bij een schot van Van Seggelen en reageerde kort voor het eindsignaal alert door een lage voorzet net voor de voeten van Van der Star te onderscheppen.

Aan de andere kant vergat RKDEO het duel in het slot te gooien. Na een counter via Luuk Goedbloed kwam Rick de Bruijn vrij voor doelman Brugman, maar schoot via de keeper naast. Ook Hayden Bergen vond een keer de doelman op zijn weg en Luuk Goedbloed kopte na een scrimmage rakelings naast. Bovendien was opmerkelijk dat bij de vier hoekschoppen die RKDEO in de tweede helft kreeg Sam Ruinard in vrijwel alle gevallen Goedbloed wist te bereiken, maar zijn kopballen net een beetje geluk ontbeerden.

Het bleef tot de laatste seconde (arbiter Persoon liet terecht vijf minuten extra tijd doorspelen) spannend, maar toen Van Seggelen zijn laatste vrije trap net naast het doel mikte, werd duidelijk dat RKDEO eindelijk weer eens drie punten kon bijschrijven.         

Aanstaande zondag gaat RKDEO in Zevenhuizen op bezoek bij Groeneweg.

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO-ROAC  (1-0)     2-1

27. Ricardo Rosario Lopes Landim 1-0, 50. Luuk Goedbloed 2-0, 64. Djimmy Wagter 2-1

 

Scheidsrechter: Dhr. B.C.J. Persoon.

Gele kaarten: Dennis Hendriks (RKDEO), Mitchel Boere, Dick Heemskerken Freek Heemskerk (allenROAC).

Toeschouwers: 200.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning (77. Rosini), Pronk, Lorsheijd, Lugtigheid, Ruinard, Greeve (67. Luscuere), Seffelaar, Rosario Lopes Landim (72. De Bruijn), Goedbloed, Bergen.

ROAC: Brugman, Den Hollander (46. Freek Heemskerk), Bakker, Boere, De Haas, Van der Geest, Van As(46. Wagter), Van Seggelen, Bax (83. Dick Heemskerk), Hupkes, Van der Star.

 

 

Overige uitslagen:

DONK-Concordia                       2-2

Delft-Foreholte                          2-4       

Den Hoorn-Meerburg                 1-0

Wippolder-Groeneweg               3-0

Teylingen-RVC ’33                     2-1

DOSR-TOGB                             2-2

 

Delft                             8-19

Den Hoorn                    8-18

RVC ’33                        8-16

Foreholte                      8-14

Teylingen                      8-12

Wippolder                     8-11

Concordia                     8-11

TOGB                           8-10

Groeneweg                   8-10

ROAC                           8-  9

RKDEO                         8-  8

Meerburg                      8-  8

DOSR                           8-  6

DONK                           8-  3

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.