Doelpuntrijke overwinning van RKDEO op Foreholte

zondag, 13 november, 2016 - 22:44

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Met een klinkende 5-2 zege op Foreholte handhaafde RKDEO de ongeslagen status op eigen veld en kroop en passant richting de middenmoot. Van een eenvoudige middag was soms wel en soms niet sprake. In de eerste vijftig minuten leek er voor RKDEO geen vuiltje aan de lucht, daarna werd het toch nog een kwartiertje spannend en uiteindelijk had de score veel hoger kunnen uitvallen. Een wedstrijd met een wisselend spelbeeld dus, die in ieder geval geen moment verveelde!

RKDEO speelde een prima eerste helft, waarin het feit dat Foreholte in de voorgaande negen wedstrijden ongeveer twee keer zoveel punten had behaald geen moment binnen de lijnen te zien was. Evenals RKDEO behaalt de Voorhoutse formatie de punten overigens vooral op eigen veld.

Het duurde een klein kwartier voor RKDEO het veldoverwicht ook op het scorebord tot uitdrukking liet komen. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van Ryan Lugtigheid, zijn tweede poging na een afgeslagen hoekschop, werd door Twan Greeve bij de eerste paal ingekopt, 1-0.

Ook na die goal bleef RKDEO de betere ploeg, wat resulteerde in enkele mogelijkheden voor Luuk Goedbloed. De tweede goal viel na ruim een half uur. Ryan Lugtigheid leverde na het ontlopen van de buitenspelval een prima voorzet af, die precies buiten bereik van doelman Matthijs Guyt bleef, waarna Tommy Simonis de 2-0 binnen kon tikken. De grootste kans voor de bezoekers was kort daarna voor topscorer Sam Lemmers, die na een klein missertje van doelman Dennis Hendriks de bal weer precies in zijn handen schoot.

De thee bleek vooral voor RKDEO goed gewerkt te hebben, want binnen een minuut na de hervatting (de meeste toeschouwers waren nog ‘onderweg’) kopte Tommy Simonis een perfecte voorzet van Rick de Bruijn tegen de touwen. Met 3-0 leek RKDEO weinig te kunnen gebeuren. Dat gevoel overheerste een minuutje of tien (Twan Greeve zag een kopbal nog net voor de doellijn worden weggewerkt), maar was daarna binnen twee minuten verdwenen. Eerst knalde Rik Grondel vanaf een meter of achttien heel fraai raak en vrijwel direct daarna veranderde Maikel Lorsheijd een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant net van richting, waardoor Dennis Hendriks er niet meer bij kon en Bas Jongbloed de 3-2 binnengleed.

Daarna volgde een voorspelbaar kwartiertje: Foreholte rook bloed, ging op jacht naar de gelijkmaker en RKDEO werd teruggedrongen in de verdediging. Afgezien van een gevaarlijke situatie na een ouderwetse scrimmage, die resulteerde in een hoekschop, kwam Foreholte niet. Rick de Bruijn liet met nog twintig minuten te gaan de kans op de verlossende vierde goal nog liggen, maar twee minuten later was de spanning toch weer verdwenen. Na een hoekschop van Sam Ruinard torende Luuk Goedbloed boven alles en iedereen uit en kopte RKDEO naar 4-2.

Daarmee was het verzet van Foreholte gebroken en kreeg RKDEO in het laatste kwartier nog volop kansen op meer goals. Op aangeven van Izzy Rosini tekende invaller Chris Nieuwpoort voor de vijfde goal en zette daarmee de eindstand op het bord. Dat was vooral sneu voor Ryan Lugtigheid, want in de ruim bemeten extra tijd zag hij een prachtige lob slechts op de paal belanden.

               

Er volgt de komende weken een interessant programma voor ons eerste elftal. Op zondag 20 november een oefenwedstrijd bij Oliveo, gevolgd door een week later een bezoek aan nummer drie op de ranglijst Delft. Op 4 december speelt RKDEO thuis tegen de huidige koploper Den Hoorn.

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO-Foreholte        (2-0)     5-2

13. Twan Greeve 1-0, 33. Tommy Simonis 2-0, 46. Tommy Simons 3-0, 55. Rik Grondel 3-1, 57. Bas Jongbloed 3-2, 72. Luuk Goedbloed 4-2, 89. Chris Nieuwpoort 5-2.

 

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Pronk, Lorsheijd, Rosini, Ruinard, Greeve, Lugtigheid, Goedbloed(88. Seffelaar), Simonis(85. Nieuwpoort), De Bruijn (76. Luscuere).

Foreholte: Guyt, Van Dam, Van der Zwaan, Den Hollander, Spreeuw (76. Brabander), Jongbloed, Guijt (52. Geerlings), Bleijswijk, Navabi, Lemmers(50. Arroyo), Grondel.

Scheidsrechter: Van Sprang.

Gele kaart: Tjeerd van der Zwaan (Foreholte).

Toeschouwers: 250.

 

De overige uitslagen:

RVC ’33-Delft                               5-3

DOSR-Groeneweg                         1-1

Teylingen-DONK                           2-2

Meerburg-Concordia                      1-1

ROAC-Den Hoorn                          0-2

TOGB-Wippolder                           2-1

 

De stand:

Den Hoorn                                   10-24

RVC ’33                                       10-22

Delft                                            10-19

Foreholte                                      10-17

Concordia                                     10-15

Wippolder                                     10-14

TOGB                                            10-14

Teylingen                                      10-13

RKDEO                                         10-12

Groeneweg                                   10-12

Meerburg                                      10-10

ROAC                                           10-  9

DOSR                                           10-  7

DONK                                           10-  4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.