RKDEO 1 ‘vergeet’ weer te winnen, maar klimt verder!

zondag, 27 november, 2016 - 23:45

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Gastheer DVV Delft, rondenlang de trotse koploper en 1e periode kampioen in deze 2e klasse C, wilde graag een einde maken aan een reeks van 3 nederlagen, die de formatie van trainer Laguna Burgos deed zakken naar plek 3. Ons eigen vlaggenschip wilde de goede serie van de laatste 3 wedstrijden (7 uit 3) voortzetten en zo weer verder klimmen op de ranglijst. Met een 2-2 gelijkspel kregen beiden wel een beetje wat ze wilden, maar zeker voor RKDEO had er ook vandaag weer meer ingezeten.

Met een opstelling met maar liefst 4 ruime ‘dertigers’ bracht Delft ook in deze derby weer de meeste voetbalroutine op de mat. Bij RKDEO had alleen doelman Dennis Hendriks drie kruisjes achter zijn naam en lag de gemiddelde leeftijd toch wel een stuk lager, zeker ook door de aanwezigheid van Luuk Goedbloed(18), Izzy Rosini(19) en Tommy Simonis(20). Aanvoerder Rob van Hagen was na lang blessureleed terug in de basisopstelling.

In de eerste 20 minuten ging het spel redelijk op en neer, waarbij het gevaar bij beide ploegen over de linkervleugel kwam. Gavin Luiten (Delft) en Rick de Bruijn (RKDEO) maakten het hun directe tegenstander behoorlijk lastig. Al na 6 minuten kreeg RKDEO een enorme kans toen Luuk Goedbloed rechtsachter Richard de Koning langs de flank wegstuurde, en diens trekbal voor de voeten van aanvoerder Rob van Hagen belandde. Van Hagen kon de bal niet vol raken waardoor het schot een metertje langs de paal hobbelde.  In de 10 minuten die volgden was Delft dreigend bij hoekschoppen en ook als Luiten zijn directe tegenstander op links te slim af was. In de 18e minuut kon spits Tommy Simonis inkoppen na een voorzet van Richard de Koning vanaf de rechterflank maar ook deze kopbal ging langs de 2e paal. RKDEO had inmiddels met verzorgd spel duidelijk de overhand en bleef dreigend. Na een prima aanval, knalde Rob van Hagen een bal die door Rick de Bruijn vanaf links op de rand van de 16 meter teruggelegd werd hard op de kruising. Het was wachten op een RKDEO-doelpunt maar zoals zo vaak eerder dit seizoen viel deze plotseling aan de andere kant, door persoonlijke fouten in onze defensie. Maikel Lorsheijd speelde in de 22e minuut zijn centrum maatje Jordy Pronk onnodig moeilijk aan en Pronk schoot de bal vervolgens tegen DVV Delft speler Luiten  die door kon lopen en na een kapbeweging de bal eenvoudig langs Dennis Hendriks kon schieten.

RKDEO was het daarna een minuut of 10 een beetje kwijt, Hendriks moest nog 2x keer goed ingrijpen bij gevaarlijke situaties, maar kreeg toch weer de overhand op het veld. En gelukkig kwam de beloning nu wel. Rob van Hagen verzond een hoge pass naar Rick de Bruijn die vanaf de linkervleugel naar binnen kon trekken en in het duel met 2 verdedigers sterk bleef en de bal onder Delft doelman Van Balen door schoof en zo in de 33e minuut de 1-1 aantekende. Snel daarna was het weer raak: linkerverdediger Izzy Rosini, ijzersterk vandaag, ging mee over links en gaf voor in de 16 meter waar Luuk Goedbloed inschoot, Van Balen er nog een hand achter kreeg, maar Tommy Simonis de terugspringende bal bij de 2e paal kon inschieten. Zo stond het ineens 1-2 voor ons vlaggenschip dat daarna de wedstrijd tot aan de pauze controleerde en dus met een voorsprong mocht gaan rusten.

De 2e helft begon vrij behoorlijk, maar toch was het na 5 minuten ineens weer raak voor Delft. Een pass op Cekdar Atay verraste rechtsachter Richard de Koning, zodat Atay de ruimte kreeg om de bal vanaf de achterlijn laag voor te zetten waar Gavin Luiten de andere verdedigers bij de 1e paal verraste en de 2-2 binnentikte. Een flinke domper voor de mannen van coach Struijs, die besloot om rechterspits Luuk Goedbloed te vervangen door de ook 18-jarige Hayden Bergen Ook nu duurde het zo’n 10 minuten voordat RKDEO weer wat grip op de wedstrijd kreeg en dat betekende dat er ook weer kansen kwamen. Kort achter elkaar (62e en 65e minuut) leek een nieuwe voorsprong in de maak.

In beide gevallen was de voorbereiding van Rick de Bruijn en kon Twan Greeve de trekker overhalen, maar bij de eerste kans redde Van Balen en bij de 2e wist een verdediger de inzet nog van de doellijn tot corner te verwerken. Sam Ruinard kwam in de 70e minuut in het veld en verving Maikel Lorsheijd. Delft probeerde het af en toe nog wel, was soms ook dreigend, maar creëerde in de hele 2e helft eigenlijk geen echte kansen meer. Dat kan van ons vlaggenschip niet gezegd worden. Vooral in de laatste 10 minuten waren er nog diverse kansen op de overwinning toen de vleugels beter gevonden werden.

Ook de 19-jarige Jari Seffelaar kwam in de 85e minuut de moegestreden Rick de Bruijn nog vervangen en kwam over de rechtervleugel nog 2x goed door, maar zijn voorzetten konden voor het doel net niet afgewerkt worden. Dus bleef het bij 2-2, een punt waar DVV Delft echt wel blij mee mocht zijn en RKDEO weer het veld afstapte met het gevoel dat het 2 punten te weinig mee naar Nootdorp nam.

Positief kijkend kan vastgesteld worden dat we opnieuw de rug hebben gerecht na een tegenslag en weer een plaats op de ranglijst geklommen zijn, naar plaats 8 nu. Het linker rijtje is dus in zicht. Volgende week zondag komt koploper Den Hoorn op bezoek en zal RKDEO proberen de ongeslagen reeks op eigen veld vast te houden. Met de steun van veel supporters moet dat mogelijk zijn.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:
DVV Delft – RKDEO   (1-2)           2-2
22. Gavin Luiten 1-0 , 33. Rick de Bruijn 1-1, 37. Tommy Simonis 1-2, 50. Gavin Luiten 2-2

 

Opstellingen:
DVV Delft: Van Balen, Coenen (40. Van Kampen), Kasius, Den Toom, Schut, van Hek(64. Staakman), El Fassi, Mourabit, C. Atay (73. B. Atay), Steenks, Luiten
RKDEO: Hendriks, De Koning, Lorsheijd (70. Ruinard), Pronk, Rosini, Van Hagen, Lugtigheid, Greeve, Goedbloed (55. Bergen), Simonis, De Bruijn (85. Seffelaar)

 

Scheidsrechter: Dhr. R.J. Hagen

Kaarten: geen

Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 27 november

Delft – RKDEO                2-2

Foreholte – DOSR           3-0

Groeneweg – TOGB        0-0

DONK – Meerburg          1-1

Den Hoorn – Teylinen     2-0

Wippolder – ROAC         3-1

Concordia – RVC’33       5-1

 

De stand na 27 november

Den Hoorn                       11-27

RVC’33                            11-22

Foreholte                         11-20

Delft                                11-20

Concordia                         11-18

Wippolder                         11-17

TOGB                               11-15

RKDEO                             11-13

Groeneweg                       11-13

Teylingen                          11-13

Meerburg                          11-11

ROAC                                11- 9

DOSR                                11- 7

DONK                                11- 5

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.