RKDEO pakt punt tegen koploper Den Hoorn 

zondag, 4 december, 2016 - 23:07

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

De tegenstander Den Hoorn kwam vroeg in de wedstrijd al op een riante 0-2 voorsprong en leek RKDEO tegen de koploper een grote nederlaag aan te gaan lopen. Het eerste half uur was Den Hoorn duidelijk de bovenliggende partij en tegen het einde van de eerste helft kwam RKDEO wat beter in de wedstrijd en vlak voor rust terug in de wedstrijd door een doelpunt van Ryan Lugtigheid, 1-2. In de tweede helft een duidelijk beter RKDEO maar de aanhang moest nog lang wachten op de gelijkmaker die pas 10 minuten voor het eindsignaal viel. Eindstand 2-2.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd RKDEO keeper Dennis Hendriks gehuldigd wegens 100 wedstrijden in RKDEO-1. Dennis debuteerde op 21 september 2003 en verdedigde in drie verschillende perioden bij RKDEO vandaag voor de 100e keer het doel. Dennis werd door bestuur-secretaris Wim de Bruijn in de bloemen gezet. Van harte gefeliciteerd, Dennis!

 

Was het de kou? Waren het de zenuwen om tegen de koploper te spelen? Zeg het maar, maar binnen een kwartier stond RKDEO met 0-2 achter tegen koploper Den Hoorn. Na 10 minuten kon Den Hoorn in de 16 combineren en wist Ben Verkade vanaf de rechterkant de bal langs jubilaris Dennis Hendriks te schuiven, 0-1. Veel tijd voor RKDEO om te herpakken werd niet gegund want 3 minuten later verdubbelde Den Hoorn de voorsprong door een schot op doel van Anthony Sintniklaas die voor het doel door Youri Kooijmans werd ingetikt.

Het eerste half uur van de wedstrijd was Den Hoorn heer en meester over het veld en liep RKDEO achter de feiten aan. Na de 0-2 voorsprong leek Den Hoorn te denken dat de wedstrijd gespeeld was maar begon RKDEO een aantal kansen te krijgen. De buitenspelers Rick de Bruijn en Luuk Goedbloed gingen enkele keren gevaarlijk door via de flanken maar zagen hun inzetten gepakt worden door Den Hoorn keeper Robert-jan Kuipers die een behoorlijk sta in de weg bleek te zijn.

In de slotfase van de eerste helft waren de rollen ondertussen omgedraaid. RKDEO kreeg de kansen en Den Hoorn moest alle zeilen bijzetten om te verdedigen maar hield dat niet vol tot het rustsignaal. Ryan Lugtigheid prikte in de blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer tegen de touwen. Bij een aanval van RKDEO werd de bal aangenomen door Tommy Simonis die op rand 16 klaarlegde voor Lugtigheid die fraai afrondde, 1-2.

Na rust was Den Hoorn geen schim meer van de het eerste half uur en was RKDEO de bovenliggende partij en bleef kansen creeren. De voorwaartsen van RKDEO Luuk Goedbloed, Tommy Simonis en de voor Rick de Bruijn ingevallen Hayden Bergen bleven het doel van Kuipers bestoken maar stokte telkens in de afronding. Het duel werd op het scherpst van de snede gespeeld, maar fair, getuigen de 6 opgelopen gele kaarten voor RKDEO en 2 voor Den Hoorn spelers.

Ca 10 minuten voor het eindsignaal trapte jubilaris Dennis Hendriks de bal uit zijn handen naar voren en werd verlengd naar Luuk Goedbloed die tussen twee Den Hoorn verdedigers doorbrak en de bal langs Den Hoorn sluitpost Kuipers schoof, 2-2. RKDEO rook de overwinning maar echte grote kansen kreeg het hierna niet meer.

Aanstaande zondag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. RKDEO gaat op bezoek bij Donk in Gouda.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

De wedstrijdgegevens:

RKDEO – Den Hoorn 2-2 (1-2)

10. Ben Verkade 0-1, 13m. Youri Kooijmans 0-2, 45+1. Ryan Lugtigheid 1-2, 82. Luuk Goedbloed 2-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Koning (80. Kuipers), Pronk, Lorsheijd, Rosini, Seffelaar (71. Lansbergen), Goedbloed, Luscuere, Simonis, Lugtigheid, de Bruijn (50. Bergen).

Den Hoorn: Kuipers, Plichta, Janmaat, Vermeer, vd Berg, Remmerswaal, Verkade, Slot, Sintniklaas (78. Kluyskens), Kuppers (62. Keijzer), Kooijmans (83. Vd Bos).

 

Scheidsrechter: Dhr M. de Waal

Gele kaarten: de Koning, Goedbloed, Lorsheijd, Seffelaar, Hendriks, Luscuere (allen RKDEO), Kluyskens, Remmerswaal (beide Den Hoorn).

Weggezonden teamofficial: Hes (Den Hoorn)

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 4 december

RKDEO – Den Hoorn        2-2

Meerburg – Groeneweg   3-2

DOSR – Delft                  3-3

TOGB – Donk                  2-0

ROAC – Teylingen            4-3

RVC’33 – Wippolder         4-3

Concordia – Foreholte      0-1

 

De stand na 4 december

Den Hoorn                       12-28

RVC’33                            12-25

Foreholte                         12-23

Delft                                12-21

Concordia                        12-18

TOGB                              12-18

Wippolder                        12-17

RKDEO                            12-14

Meerburg                         12-14

Groeneweg                      12-13

Teylingen                         12-13

ROAC                              12-12

DOSR                              12- 8

Donk                               12- 5

  

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.