Slecht RKDEO onderuit tegen DONK

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Na een moeizame start van de competitie, leek ons vlaggenschip de laatste weken vooral in mentaal opzicht gegroeid, getuige de reeks van 5 ongeslagen wedstrijden. Weliswaar word er nog steeds te weinig gedaan met het overwicht en de kansen in veel wedstrijden, er werden wel punten gesprokkeld. Er was dan ook de hoop dat met een overwinning bij rode lantaarn drager DONK in Gouda, de 1e seizoenshelft met een positief gevoel afgesloten kon worden. Dat pakte helaas heel anders uit. Een onherkenbaar matig RKDEO ging verdiend met 4-2 onderuit tegen DONK dat weliswaar minder slecht was, dan de ranglijst deed vermoeden, maar dat met de juiste instelling ook verslagen had kunnen worden.

Trainer Jeroen Struijs stuurde dezelfde basis-elf het veld in waarmee vorige week gestart werd tegen Den Hoorn. Aanvoerder Rob van Hagen bleef na 1 training, na een stevige griep, nog op de bank en de andere basiskrachten van het middenveld, Twan Greeve en Sam Ruinard, terug van ziek zijn c.q. vakantie speelden in het 2e elftal. Het was vorige week in het eerste half uur zeer matig, vandaag werd dat niveau in nagenoeg de hele 1e helft weer gehaald helaas. Onzuiver op balbezit spelend, ongeconcentreerd in de verdediging, onmachtig op het middenveld. In de 1e helft was nagenoeg iedere aanval die DONK op mocht zetten dreigend, zeker als het over de linkerflank ging. Al in de 4e minuut stond een van de DONK spitsen oog in oog met doelman Dennis Hendriks, toen er in het centrum over een bal heen werd getrapt. Hendriks wist nog te redden met de benen. Dat lukte in de 9e minuut niet, toen na matig uitverdedigen en slapheid in de duels op het middenveld, de linker-aanvaller van DONK zijn collega Rik Bogaard in het centrum kon aanspelen, die Hendriks nu wel met een schuivertje verschalkte en de 1-0 aantekende.


Je zou verwachten dat je dan wakker geschud bent, maar het team van Struijs bleef grossieren in halve passjes en paniekerig verdedigen zodat het DONK verder in de wedstrijd hielp. Supporters van de thuisploeg keken hun ogen uit. Dat deden de meegereisde RKDEO fans ook toen het in de 21e minuut toch plotseling 1-1 werd. Linksachter Izzy Rosini ging in het 16 meter gebied van DONK een luchtduel aan met een tegenstander, en kopte de bal in de richting van het 5 meter gebied, waar Luuk Goedbloed de bal in een duelletje met de DONK doelman ‘prettig’ meekreeg en eenvoudig in kon tikken. Geen mooi doelpunt, wel fijn na zo’n slechte start. Dat zou de ommekeer moeten worden…

Nee dus, 5 minuten later zeilde een lange bal over de centrale defensie die op 1 lijn stond en kon Jordy Pronk alleen corrigeren door de DONK aanvaller vast te houden, die uit zijn rug vertrokken was. Geel (zijn 5e, dus geschorst) en een vrije trap op de rand 16. Uitstel van executie want DONK speler El Harti joeg de vrije trap snoeihard over de muur en de bal plofte naast de verraste Hendriks binnen, 2-1. Het spel van RKDEO bleef maar ondermaats en weer was het dus verrassend dat er voor de rust toch nog gelijkgemaakt werd, Dat gebeurde in de 34e minuut na 1 van de weinig goed uitgevoerde aanvallen. Izzy Rosini speelde Rick de Bruijn aan in de 16 die de bal, met een man in de rug, teruglegde op Ryan Lugtigheid. Het schot van Lugtigheid was niet hard maar wel zuiver in de linkerhoek: met deze fraaie gelijkmaker stond ook de 2-2 ruststand op het bord.

Er moest iets gebeuren na de pauze om grip op de wedstrijd te krijgen. Struijs bracht Rob van Hagen in de ploeg ten koste van Guy Luscuere. Wat minder logisch leek de wissel van Hayden Bergen ten koste van spits Tommy Simonis, die in ieder geval hardwerkend zeker niet een van de minsten was in de 1e helft. Rick de Bruijn ging nu in de spits spelen. Al gelijk na de rust deelde DONK de volgende opdonder uit: een corner werd 2x achter elkaar koppend naar de 2e paal gestuurd en bij de 2e keer kon DONK speler Mike Sluijter de bal over de doellijn frommelen en dus kon ons vlaggenschip weer in de achtervolging. Nu leek RKDEO wel echt wakker. Het tempo ging omhoog op het middenveld, in de aanval was er meer flair en DONK werd teruggedrongen op eigen helft. Luuk Goedbloed was dreigend over de flank, eerst vanaf rechts en later over links na een positie-wissel met Hayden Bergen. Ryan Lugtigheid was zeer actief aanwezig. Rob van Hagen gaf de ploeg meer energie. Alleen achterin bleef het onrustig. Ook al had RKDEO nu het overwicht, na een goed kwartiertje was het toch DONK dat weer mocht scoren. Verdediger Richard de Koning was in de 65e minuut op rechts zijn tegenstander Akoub kwijt, die ongehinderd met bal door kon lopen en bijna vanaf de achterlijn de bal nog achter Dennis Hendriks wist te schuiven. Fraai, dat wel, maar ook nu een treffer die niet had mogen vallen met wat meer oplettendheid. Het was ook gelijk weer even over met het betere spel en in de 71e minuut moest Izzy Rosini nog een bal van de doellijn koppen.

Daarna nam RKDEO de regie weer over en had Rick de Bruijn, in stelling gebracht door Luuk Goedbloed, een dot van een kans op de aansluittreffer, maar zijn inzet van 2 meter voor de doellijn werd door DONK-doelman Van der Eem gekeerd. Struijs bracht Jari Lansbergen na 80 minuten, wel laat, nog in de ploeg voor Richard de Koning. In de 83e minuut kreeg Ryan Lugtigheid de kans om uit te halen en zijn gekrulde schot van net buiten de 16 kon net overgetikt worden door de doelman. Twee minuten later leek Rick de Bruijn een voorzet van Luuk Goedbloed toch in te gaan koppen, maar ook dat lukte niet. In de slotminuten nog twee dotten van kansen: Rick de Bruijn legde de bal klaar voor Ryan Lugtigheid die nu 3 meter voor het doel tegen DONK keeper Van der Eem aanschoot en diezelfde De Bruijn herhaalde dat daarna in blessuretijd nog eens, nu was het Hayden Bergen die vrij voor de doelman hoog overschoot.

En dus ging de laatste wedstrijd voor de winterstop met 4-2 verloren. Een resultaat waar ons vlaggenschip zich voor mag schamen. Hopelijk zorgt de winterstop voor nieuwe energie, meer zelfvertrouwen en vooral meer zekerheid in de formaties die Struijs en assistent Wesley Epskamp vanaf 29 januari in het veld gaan brengen. Want dat er met de huidige selectie veel meer punten gehaald kunnen worden, is een zekerheid!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijd gegevens:

DONK – RKDEO 4-2 (2-2)
9. Rik Bogaard 1-0; 21. Luuk Goedbloed 1-1; 26. Hudaifa El Harti 2-1; 34. Ryan Lugtigheid 2-2; 47. Mike Sluijter 3-2; 65. Charafedinne Akoub 4-2

 

De opstellingen:

DONK: Van der Eem, D. Tol, Overkamp, Sluijter, Van Doeland, IJsselsteijn (73. Chinkham), Mellah, El Harti, R. Tol (66. El Yousfi), Bogaard, Akoub

RKDEO: Hendriks, De Koning (80. Lansbergen), Lorsheijd, Pronk, Rosini, Seffelaar, Lugtigheid, Luscuere (46. Van Hagen), Goedbloed, Simonis (46. Bergen), De Bruijn

 

Scheidsrechter: Dhr van der Spoel

Kaarten: Bogaard, el Harti (beide DONK), Pronk, van Hagen (beide RKDEO.

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 11 december

DONK – RKDEO               4-2

Delft – ROAC                   2-2

Teylingen – DOSR            2-2

Foreholte – TOGB            1-2

Groeneweg – Concordia   1-0

Wippolder – Meerburg     4-3

Den Hoorn – RVC’33       2-2

 

De stand na 11 december

Den Hoorn                       13-29

RVC’33                            13-16

Foreholte                         13-23

Delft                                13-22

TOGB                               13-21

Wippolder                        13-20

Concordia                        13-18

Groeneweg                      13-16

RKDEO                            13-14

Meerburg                         13-14

Teylingen                         13-14

ROAC                              13-13

DOSR                              13- 9

DONK                              13- 8

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.