RKDEO beloont zichzelf onvoldoende met gelijkspel bij Wippolder

zondag, 5 februari, 2017 - 22:34

WIPPOLDER – RKDEO  1-1

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO ging vandaag op bezoek bij Wippolder dat met 6 punten meer ook een flink stuk hoger op de ranglijst van de 2e klasse C te vinden is. RKDEO moest vandaag 4 basiskrachten missen: aanvoerder Rob van Hagen en aanvaller Luuk Goedbloed stonden geblesseerd aan de kant. Andere aanvaller Hayden Bergen was in het verre buitenland i.v.m. familieomstandigheden en aanvaller Rick de Bruijn was na een week vakantie zonder training niet fit genoeg om te starten. Ook de Wippolder formatie van coach Marcel de Letter moest het zonder een aantal basiskrachten doen, dus wat dat betreft lagen de kaarten vooraf enigszins gelijk.

Vanaf de aftrap was RKDEO voetballend de bovenliggende partij. De bal ging redelijk goed rond en de van een schorsing teruggekeerde centrum verdediger Jordy Pronk zette met lange passes op de stropdas m.n. rechterspits Ricardo Rosario een aantal keer aan het werk. De voorzetten van Rosario waren echter nog niet zuiver genoeg om het voor Wippolder echt gevaarlijk te maken. De eerste echte kans was voor de meegekomen rechterverdediger Chris Nieuwpoort die in de zesde minuut een indraaiende vrije trap van Ryan Lugtigheid bij de 1e paal net niet binnen kon schieten. In de 14e minuut bereikte een corner van Ryan Lugtigheid bij de 2e paal Ricardo Rosario die de bal over kopte. Nog geen minuut later was het Lugtigheid zelf die geheel vrijstaand in de 16 meter door Izzy Rosini werd aangespeeld vanaf de linkerflank, de bal met de borst wilde klaarleggen voor een uithaal met zijn linker, maar de bal te ver weg liet springen.

RKDEO bleef de lakens uitdelen en moest alleen alert zijn bij 2 vrije trappen van Wippolder vanaf hun linkerflank. Het duurde tot de 29e minuut voordat het eerst kansje voor Wippolder te noteren viel: plotseling schoot de bal door het centrum van de RKDEO defensie en Wippolder speler Rob Notenboom probeerde de bal met een uiterste inspanning nog langs doelman Dennis Hendriks te werken, maar die stopte de bal met de benen. Nog maar een minuut later was het aan de andere kant weer bijna raak. Chris Nieuwpoort zette een goede combinatie op met Ricardo Rosario en met 1 keer raken kwam de bal net buiten de 16 meter voor de voeten van Tommy Simonis die ook gelijk uithaalde maar de bal buiten bereik van Wippolder doelman Stijnman net naast de verre paal zag draaien. In de 39e minuut trakteerde scheidsrechter Gossen rechterspits Ricardo Rosario nog op een gele prent, omdat hij zijn tegenstander van achter aantikte.

Na de rust keerde linkerspits Lars van Noppen niet meer terug en kwam Rick de Bruijn toch in de ploeg. Het leverde gelijk meer dreiging vanaf de linkerflank op. En ook weer kansen. In de 48e minuut nam Sam Ruinard een matig weggewerkte bal uit de Wippolder defensie ineens met een volley uit de lucht, maar de bal ging recht door het midden en was dus een prooi voor Stijnman. Minuten daarna speelde Jordy Pronk met een lange bal over de defensie de volledig vrijstaande Rick de Bruijn aan maar die kopte waar aannemen en schieten meer voor de hand had gelegen. In de 55e minuut een flinke tegenslag voor RKDEO, dat weer prima aan de 2e helft begonnen was. Wippolder knalde de bal weer naar voren, waar Maikel Lorsheijd het sprintduel met tegenstander Roy van Oudenaarde won en de bal op Dennis Hendriks terugspeelde. Daarrna stonden de heren geïrriteerd tegen over elkaar, maakte van Oudenaarde een kopstootbeweging en reageerde Lorsheijd met een slaande beweging. Scheidsrechter Gossen stuurde Lorsheijd met rood naar de kant en dus moest RKDEO met 10 man verder.

Veel leek het nog niet uit te maken: in de 58e minuut zette Tommy Simonis met een steekballetje rechterspits Ricardo Rosario vrij voor de Wippolder doelman, maar die wist met de benen te redden.

Wippolder kreeg met een man meer wat meer grip op de wedstrijd en werd wat dreigender. In de 62e minuut leverde dat ook een treffer op: na een combinatie door het centrum verscheen spits Tristan Croes vrij voor Hendriks en schoof de 1-0 binnen. Gezien de behoudende instelling van Wippolder zou het nu wel eens met 10 man erg lastig kunnen worden, maar RKDEO pakte de draad onmiddellijk weer op en kreeg de beloning al 4 minuten later. Ryan Lugtigheid zette in het centrum van de Wippolder defensie goed door, passte door op Rick de Bruijn die vervolgens Tommy Simonis vrij speelde. Simonis legde de bal af naar de 2e paal, waar Ricardo Rosario eenvoudig de 1-1 kon binnenschieten. Een fraaie en zeer verdiende treffer. Wippolder drong weer even aan en kreeg een grote kans na een voorzet waarbij over de bal heen gemaaid werd en Hendriks op kon rapen.

Niemand heeft echter kunnen zien dat de formatie uit Delft 35 minuten met een man meer speelde. Twan Greeve ontving voor een lichte overtreding nog overdreven geel van arbiter Gossen. RKDEO coach Struijs liet A-junior Fahmie Labari in de 74e minuut debuteren op de rechtervleugel, Rosario ging eraf, en dat leverde ook gelijk weer dreiging op. Al binnen een minuut schudde Labari zijn tegenstander op rechts af en gaf een prima voorzet op Rick de Bruijn bij de 1e paal maar zijn tegenstander kon de inzet nog net tot corner blokken.

In het laatste kwartier regende het nog kansen voor RKDEO, een kopbal en daarna een inzet bij de 1e paal van Tommy Simonis konden met pijn en moeite door de Wippolder doelman en verdedigers verwerkt worden. En zelfs in de blessuretijd leek de bevrijdende en ook wel verdiende 1-2 nog te vallen toen Fahmie Labari vanaf  de hoek van de 16 meter een goed diagonaal schot losliet, dat nog net door de goede Wippolder doelman tot corner verwerkt kon worden. RKDEO zwijnde in de 84e minuut nog een keer toen spits Rob Notenboom vanaf de hoek 16 een schuiver losliet die via de binnenkant paal weer het veld insprong. Gescoord werd er echter niet meer.

Heel goed was het niet vandaag, maar op papier is een gelijkspel met 35 minuten een man minder een behoorlijke prestatie. Dat er ook vandaag weer meer in had gezeten en dat dat ook wel verdiend zou zijn geweest, konden ook de neutrale toeschouwers langs de lijn beamen. Volgende week weer nieuwe kansen, opnieuw in een uitwedstrijd bij DOSR. Het moet toch een keer lukken!

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:
Wippolder – RKDEO 1-1  (0-0)
Scoreverloop: 62. Tristan Croes 1-0 ; 66. Ricardo Rosario Lopes Landim 1-1

 

De opstellingen:

Wippolder: Stijnman, R. Van Oudenaarde (59. Mesker), Van Leeuwen, Valstar, Makkus, K. van Oudenaarde, Zahino, van Heyst (90. Alleblas), Notenboom, Croes, Venema

RKDEO: Hendriks, Nieuwpoort, Pronk, Lorsheijd, Rosini, Ruinard, Lugtigheid, Greeve, Rosario Lopes Landim (74. Labari), Simonis, van Noppen (46. De Bruijn, 88. De Koning)

 

Gele kaarten: Patrick van Leeuwen (Wippolder), Twan Greeve, Ricardo Rosario Lopes Landim (beide RKDEO)

Rode kaart: Maikel Lorsheijd (RKDEO)

 

Scheidsrechter: dhr. Gossen
Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 5 februari 2017

Wippolder – RKDEO      1-1

Delft – Meerburg          3-2

Teylingen – TOGB         0-5

Foreholte – ROAC         3-0

Groeneweg – RVC’33    5-1

DONK – DOSR              2-2

Den Hoorn – Concordia 5-0

 

De stand na 5 februari 2017

Den Hoorn                       14-32

RVC’33                            15-29

Foreholte                         15-27

Delft                                14-25

TOGB                               14-24

Wippolder                         15-24

Groeneweg                       14-19

RKDEO                             15-18

Concordia                         15-18

Meerburg                          15-15

Teylingen                          15-14

ROAC                                14-13

DOSR                                14-10

DONK                                15- 9

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.