RKDEO met lege handen naar huis

zondag, 5 maart, 2017 - 23:01

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Lang leek het erop dat RKDEO met tenminste 1 punt naar huis te gaan, maar in de slotfase sloeg alsnog het noodlot toe. Op het zware veld werd een voorzet niet goed weggewerkt en kon DOSR het enige en winnende doelpunt maken.

Op deze inhaal zondag werd het complete programma van 12 februari j.l. gespeeld toen er door de KNVB een algehele afkeuring werd afgegeven wegens de weersomstandigheden. De wedstrijd begon toen de kraan in de hemel nog dicht stond, maar de bal was amper gaan rollen of de eerste druppels kwamen naar beneden en het is tijdens de wedstrijd niet meer droog geweest waardoor de acties op het natuurgrasveld niet de schoonheidsprijzen verdienden. Vele spelers gleden uit en bij slidings werd het anders zo kraakwitte RKDEO shirt al snel modderzwart.

De openingsfase was dan ook voor de gastheren en moest RKDEO zich beperken tot verdedigen. Halverwege de eerste helft kreeg RKDEO wat grip op de wedstrijd en kon enkele kansen creeren maar de RKDEO voorwaartsen waren niet trefzeker. Bij kansen van RKDEO kopte Twan Greeve en Rick de Bruijn beide naast het doel. Op een gegeven moment kreeg RKDEO twee corners achter elkaar te nemen maar leverde geen gevaar op waar DOSR van onder de indruk was.

Na de doelwisseling een schot van Ryan Lugtigheid die via binnenkant paal terug in het veld komt en DOSR tot corner verwerkt kon worden maar meer dan dat niet opleverde. Na een kwartier spelen opnieuw een schot van Lugtigheid vanaf rand 16m die via een voet van DOSR verdediger en via lat over gaat. De corner wordt voor gegeven en de inzet wordt door DOSR van de lijn gekopt.

Bij RKDEO lijken de krachten weg te vloeien en in de slotfase, met nog 3 minuten op de klok, een aanval van DOSR vanaf de linkerkant en Julian Dobbe weet kruislings in te schieten en geeft keeper Dennis Hendriks het nakijken, 1-0. RKDEO verzamelt de laatste krachten en probeert alsnog een gelijkmaker te forceren maar moet daardoor achterin wel ruimte weggeven waarvan DOSR met een schot van Job Hoogervorst probeert te profiteren maar de bal gaat naast.

Na het laatste fluitsignaal viert DOSR feest met de 2e overwinning van dit seizoen en laat RKDEO met een deceptie zitten. Trainer Struijs heeft komende week weer het nodige te doen om komende zondag weer klaar te zijn voor de volgende tegenstander. RKDEO speelt dan thuis tegen het 1 plaats hoger genoteerde Groeneweg, aanvang 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

DOSR – RKDEO 1-0 (0-0)

87. 1-0 Julian Dobbe.

 

De opstellingen:

DOSR: van Vliet, van Heiningen, van der Geest, van Diemen, L. van der Meer, G. van der Meer, N. Wesselman, van Klink, Jonkman, M. Wesselman, S. Hoogervorst, invallers:  Disseldorp, Dobbe, J. Hoogervorst.

RKDEO: Hendriks, van Hagen (24. Nieuwpoort), Greeve, Pronk (56. De Koning), Rosini, Ruinard, Bergen, Seffelaar, Simonis, Lugtigheid, de Bruijn (70. Goedbloed).

Scheidsrechter: Dhr B. Oosterlaken

Gele kaarten: van Diemen en van der Geest (beide DOSR), Goedbloed en Hendriks (beide RKDEO)

Toeschouwers: 400

 

De uitslagen van 5 maart:

DOSR – RKDEO               1-0

Teylingen – Wippolder      1-1

Groeneweg – Den Hoorn  3-3

TOGB – Concordia           0-0

ROAC – Meerburg           1-1

DONK – Delft                  0-2

RVC’33 – Foreholte         1-0

 

De stand na 5 maart:

Den Hoorn                       17-37

RVC’33                            17-35

Foreholte                         17-30

Delft                                17-29

TOGB                              17-27

Wippolder                        17-26

Groeneweg                      17-21

RKDEO                            17-19

Concordia                        17-19

ROAC                              17-18

Teylingen                         17-18

Meerburg                         17-16

DOSR                              17-15

DONK                              17- 9

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.