DSVP – RKDEO 0-0 RKDEO w.n.s.

dinsdag, 7 maart, 2017 - 23:33

 

Eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup speelde RKDEO uit tegen dorpsgenoot DSVP.

De eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Veel strijd werd op het middenveld geleverd maar daarbij ook veel balverlies van beide partijen. Overall was RKDEO wel  degene met het meeste balbezit maar kon dat niet in rendement uitdrukken.

Vrij snel na de hervatting kwam RKDEO goed weg, Chris van Egmond kwam oog-in-oog met RKDEO keeper Dennis Hendriks maar deze was de situatie meester. Na deze kans volgden er nog meer gevaarlijke kansen voor beide doelen.  Zeker na het inbrengen bij RKDEO van Hayden Bergen “Alle ballen op Hayden” leek het wel. Maar Bergen zorgde wel voor meer onrust in de DSVP verdediging. Een voorzet van Bergen vanaf de achterlijn richting 2e paal werd door Ricardo Rosario Lopes Landim tegen de lat gewerkt.

Vlak voor tijd een uitgelezen kans voor RKDEO. Bergen werd de diepte ingestuurd en DSVP verdediger Edo van Rheenen moest kiezen en koos voor Bergen te verdedigen maar Bergen kreeg de bal toch bij de meegelopen Luuk Goedbloed maar de toegesnelde DSVP’er Chris van Egmond voorkwam de scoringskans. Vlak voor tijd paste trainer John de Letter de van Gaal truc toe en wisselde keeper Marc Kooijman voor keeper Tom Benard voor de komende penalty serie.

RKDEO mocht beginnen met de penalty’s en nam de eerste 4 (Richard de Koning, Ryan Lugtigheid, Hayden Bergen, Twan Greeve) penalty’s feilloos. De vierde penalty  van DSVP (de eerste drie waren van Bas van der Meide, nr 14??, Chris van Egmond) van Mario Brunt werd door RKDEO keeper Dennis Hendriks gepakt en de beslissende penalty van Guy Luscuere verdween ook tegen de touwen en is RKDEO door naar de volgende ronde.

Later op de avond werd de loting verricht en heeft RKDEO een thuiswedstrijd geloot tegen Stompwijk'92 en staat (onder voorbehoud) gepland op 21 maart a.s.

 

© SdH

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.