RKDEO moet zich ernstig zorgen gaan maken

zondag, 19 maart, 2017 - 22:34

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Afgelopen zondag is RKDEO er niet in geslaagd de broodnodige punten mee naar huis te nemen. Op een winderig veld langs de A4 kwam RKDEO niet langs Meerburg en zakte 2 plaatsen op de ranglijst naar een gevaarlijke P/D plaats. Deze competitie ronde rest nog 7 wedstrijden, deze moeten benaderd gaan worden als 7 finale wedstrijden om nacompetitie, of nog erger degradatie, te ontlopen.

RKDEO begon goed aan de wedstrijd. Op het veld gelegen vlak naast de A4 stond een stevige voorjaarsbries waardoor hoge ballen onvoorspelbaar waren en dus laag over de grond gecombineerd moest gaan worden. Al in de 4e minuut een combinatie tussen Jari Seffelaar die afgeeft op Luuk Goedbloed die op zijn beurt doorgeeft richting Tommy Simonis maar dan een voetje van Meerburg er tussen komt voordat Simonis verwoestend kan uithalen. Amper 2 minuten later is het toch juichen voor de RKDEO aanhang. Een vrije trap van Ryan Lugtigheid op ca 20m recht voor het doel gaat over de muur in het doel, 0-1.

Tien minuten later moet RKDEO toch slikken. Een corner van de rechterkant wordt eerst tegen de lat gewerkt en in de 2e rebound bij de linkerpaal in het doel gewerkt, 1-1. Daarna is het RKDEO wat grossiert in kansen maar deze niet af weet te maken. Na iets meer dan een half uur spelen een zondagschot van Jari Seffelaar die geen doel raakt, een vrije trap van Sam Ruinard levert geen gevaar op, een kopbal van Tommy Simonis gaat net naast. Een voorzet van Izzy Rosini vanaf de achterlijn maar geen wit-hemden voor het doel. Op slag van het rust signaal krijgt RKDEO de deksel op haar neus. Een van de sporadische aanvallen van Meerburg met een voorzet van rechts wordt bij de 1e paal ingetikt door Mats van der Poel, 2-1.

Na de doelwisseling heeft RKDEO de voorjaarsbries in de rug en moet het zuinig zijn met de lange ballen die al snel over de ballenvanger van het vijandelijke doel verdwijnen. Amper na de theepauze weet Chris Nieuwpoort de stand weer gelijk te trekken. Nieuwpoort krijgt de bal aangespeeld van Ryan Lugtigheid, zet zijn tegenstander op het verkeerde been en scoort de gelijkmaker, 2-2.

Met nog een kwartier te spelen komt RKDEO weer op voorsprong. Hayden Bergen neemt de bal vanaf de middenlijn mee en gaat richting achterlijn, geeft voor en in de lucht kan Tommy Simonis de bal toucheren en het doel in sturen, 2-3.

De klok heeft amper 3 rondjes gemaakt en Meerburg komt eenvoudig op gelijke hoogte. Een overtreding van Hayden Bergen aan de zijkant van het strafschopgebied levert Meerburg een vrije trap op. Justin de Jong neemt de vrije trap laag over de grond, halverwege springt ploeggenoot Jeroen Verboon over de bal heen en verrast hierdoor keeper Dennis Hendriks die de bal in de verre hoek aan de binnenkant van het zijnet ziet gaan, 3-3.

RKDEO gaat nog wel voor de overwinning want weet dat 1 punt niet voldoende is. RKDEO heeft grotendeels de bal en de kansen maar weet maar niet te scoren. Een vrije trap van Ryan Lugtigheid gaat via Tommy Simonis maar net naast en in de tegenstoot geeft RKDEO achterin wat ruimte weg wat genadeloos door Meerburg wordt afgestraft. Meerburg mag combineren in de RKDEO verdediging en met een afstandschot weet Sjors Brandsma de winnende treffer aan te tekenen, 4-3.

 

En weer staan we verbaasd te kijken dat na 90 minuten de stand in het voordeel is van de tegenstander. RKDEO maakt het spel, grossiert in kansen maar weet niet te scoren en de tegenstander weet het net wel te vinden in de sporadische kansen die zij krijgen. Werk aan de winkel dus. Aanstaande zondag komt de nummer 2 van de ranglijst RVC’33 op bezoek. RKDEO zal meer dan 100% moeten geven om de punten in eigen huis te houden.

 

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Meerburg – RKDEO 4-3 (2-1)

Scoreverloop: 6. Ryan Lugtigheid 0-1, 16. Jorge Bonekamp 1-1, 45. Mats vd Poel 2-1, 52. Chris Nieuwpoort 2-2, 73. Tommy Simonis 2-3, 76. Justin de Jong 3-3,86. Sjors Brandsma 4-3.

 

De opstellingen:

Meerburg: P. Bom, L. Paulides, J. Verboon, M. van Diemen, S. Brandsma, B. Muller, J. de Jong (85. K. de Jong), R. Weijers (58. G. de Leede), M. v.d. Poel, D. v.d. Meer, J. Bonekamp (72. S. Durve).

RKDEO: D. Hendriks, C. Nieuwpoort, S. Kuipers (80. R. de Koning), T. Greeve, R. Rosini (62. J. Alderding), S. Ruinard, L. Goedbloed (60. F. Labari), J. Seffelaar, T. Simonis, R. Lugtigheid, H. Bergen.

 

Scheidsrechter: Dhr M.A. Kuipers

Kaarten: L. Paulides (rood, Meerburg), H. Bergen en J. Seffelaar (geel, beide RKDEO)

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 19 maart

Meerburg – RKDEO        4-3

Foreholte – Den Hoorn   0-5

Groeneweg – DONK       UITG

Wippolder – Delft           2-3

ROAC – DOSR                2-0

RVC’33 – TOGB              UITG

Concordia – Teylingen     0-1

 

De stand na 19 maart

Den Hoorn                       19-43

RVC’33                            18-36

Delft                               19-32

Foreholte                         19-31

TOGB                              18-30

Wippolder                        19-29

Groeneweg                      18-24

ROAC                              19-22

Teylingen                         19-22

Concordia                        19-20

RKDEO                            19-19

Meerburg                         19-19

DOSR                              19-16

DONK                              18-  9

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.