RKDEO verrast met zege op RVC ’33

zondag, 26 maart, 2017 - 21:49

 

Meer foto's kijk via Facebook

 

Na drie opeenvolgende nederlagen tegen clubs uit de degradatiezone verraste RKDEO in positieve zin door een ruime 4-1 zege op de nummer twee, RVC ’33. Niet alleen verrassend wat betreft de stand op de ranglijst, maar zeker ook gezien de personele problemen.

 

De wedstrijd tussen RKDEO en RVC ’33 werd voorafgegaan door een minuut stilte voor Arjan Groenendijk. De oud-speler en -trainer van RVC ’33 overleed op 17 maart op 52-jarige leeftijd. RVC ’33 kwam door deze trieste gebeurtenis vorige week niet in actie en speelde in Nootdorp met rouwbanden.

Trainer Jeroen Struijs miste o.a. Jordy Pronk, Jari Seffelaar, Rob van Hagen, Rick de Bruijn en Maikel Lorsheijd. Dat gemis werd opgevangen door Twan Greeve en Sander Kuipers als centraal verdedigingsduo te posteren. Een gouden greep, want beiden speelden een voortreffelijke wedstrijd.

Nu kende RKDEO het geluk van een prima start. Al in de tweede minuut scoorde Tommy Simonis op aangeven van Luuk Goedbloed de 1-0 en eigenlijk had in de zesde minuut ook de 2-0 al op het bord moeten staan. Toen schoof Simonis een prima voorzet van Hayden Bergen echter net naast het doel. Na die openingsfase deed ook RVC ’33 van zich spreken. Dennis Hendriks reageerde alert op een schuiver van Romano Giorgini en had wat geluk toen dezelfde Giorgini na ruim een half uur via een klutsbal niet meer oogstte dan een hoekschop. Kort daarvoor had Tommy Simonis de bal na een voorzet van de prima op dreef zijnde Ryan Lugtigheid net naast het doel gekopt en incasseerde Rens Mathot de eerste gele kaart, toen hij Simonis met een overtreding moest afstoppen.

Gezien het spel van RVC  ’33, want de Reeuwijkers lieten zien niet voor niets op de tweede plaats te staan, was de gelijkmaker niet eens onverdiend. Dennis Hendriks tikte de bal na een hoekschop voor de voeten van Sander Sluijs, die uit een moeilijke hoek de bal in de touwen knalde, 1-1. De vreugde voor RVC was van korte duur, want zes minuten later stond RKDEO weer op voorsprong. De pass van Ryan Lugtigheid was van bijna akelige precisie en Luuk Goedbloed omzeilde doelman Van Leeuwen en schoof de bal in het lege doel, 2-1.

De eerste wapenfeiten na de thee waren een schot van Richard de Koning (metertje naast) en een gele kaart voor Sander Kuipers. In de achtste minuut bouwde RKDEO de voorsprong op een wat curieuze manier uit. Rens Mathot raakte de bal niet goed, waardoor Tommy Simonis op doelman Van Leeuwen kon afgaan. Van Leeuwen keerde zijn inzet, maar via het lichaam van de mee terug  gelopen Mathot caramboleerde de bal toch het doel in, 3-1. Daarna gooide RVC steeds meer op de aanval en loerde RKDEO op mogelijkheden om te counteren. Dat leverde soms wat hachelijke momenten voor het doel op, maar defensief stond het bij RKDEO prima. Niet alleen het duo Greeve-Kuipers, maar ook de backs Richard de Koning en Chris Nieuwpoort speelden goed en met een hartverwarmende inzet. Bovendien waren Guy Luscuere en Sam Ruinard op het middenveld uitstekend op dreef. Na de 4-1 tien minuten voor tijd was het duel helemaal beslist. Op aangeven van Ryan Lugtigheid stuitte invaller Ricardo Rosario Lopes Landim nog op Van Leeuwen, maar Tommy Simonis maakte korte metten met de rebound en schoot zijn tweede treffer binnen.

Een prima zege voor RKDEO, waardoor er weer wat lucht op de ranglijst ontstaat. Trainer Jeroen Struijs had er wel een verklaring voor: “We spelen tegen betere tegenstanders zelf ook beter en zakken met mindere opponenten mee met het niveau.” Die constatering is niet alleen juist, maar bevat bovendien een waarschuwing. Want de komende tegenstanders zijn ROAC (2 april uit) en Concordia (9 april thuis) en die clubs staan beide in het rechterrijtje….            

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

RKDEO-RVC ’33                  (2-1)    4-1

2. Tommy Simonis 1-0, 33. Sander Sluijs 1-1, 39. Luuk Goedbloed 2-1, 53. Rens Mathot (eigen doel) 3-1, 79. Tommy Simonis 4-1.

 

Scheidsrechter: F. Meeuwenoord

Gele kaarten: Sander Kuipers (RKDEO), Rens Mathot (RVC ’33)

Toeschouwers: 275

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Nieuwpoort, Kuipers, Greeve, De Koning, Luscuere, Lugtigheid, Ruinard, Bergen (85. Rosini), Simonis, Goedbloed (61. Rosario Lopes Landim)

RVC ’33: Van Leeuwen, Boumans, Mathot, Booy, Blanken, Sander Sluijs, Van Velzen (69. Oudijk), Zantinge (85. De Vos), Van Zoest, Wouter Sluijs, Giorgini (73. Hogenelst).

 

De overige uitslagen:

Delft-Concordia                                1-3

Teylingen-Groeneweg                       1-3

DOSR-Meerburg                               4-2

TOGB-ROAC                                    1-1

DONK-Foreholte                               1-1

Den Hoorn-Wippolder                       2-0

 

De stand:

Den Hoorn                              20-46

RVC ’33                                  19-36

Foreholte                                20-32

Delft                                       20-32

TOGB                                      19-31

Wippolder                               20-29

Groeneweg                             19-27

ROAC                                     20-23

Concordia                               20-23

RKDEO                                   20-22

Teylingen                                20-22

DOSR                                     20-19

Meerburg                                20-19

DONK                                     19-10

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.