RKDEO 1 pakt eerste uitoverwinning bij ROAC

zondag, 2 april, 2017 - 23:13

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Wat er het hele seizoen al in nagenoeg iedere uitwedstrijd inzat, gebeurde vandaag nu wel. Een goed spelend RKDEO 1 had, op de eerste 10 minuten na, geen kind aan ROAC en vertrok met een goed gevoel terug naar Nootdorp met een belangrijke 0-4 overwinning op zak. Drie punten die erg nodig zijn om wat weg te komen van de 4 onderste plaatsen in deze 2e klasse C.

Ook vandaag moest RKDEO het doen zonder ervaren krachten als aanvoerder Rob van Hagen, Jordy Pronk en Rick de Bruijn, allen nog tobbend met blessures. Ook de langdurig geschorste Maikel Lorsheijd moet nog steeds toekijken langs de lijn.  Gelukkig voor trainer Jeroen Struijs blijkt de selectie inmiddels breed en sterk genoeg om dit gemis op te vangen. Struijs stuurde vandaag dezelfde formatie het hobbelige grasveld van ROAC op als vorige week, toen RVC’33 geklopt werd. ROAC begon de wedstrijd met een punt meer. Zeker op eigen veld is de formatie uit Rijpwetering over het algemeen lastig te kloppen, maar in de afgelopen seizoenen verloor RKDEO er nooit.

In de eerste 10 minuten had RKDEO het wat lastig met het opportunistische spel van ROAC en moest ook wennen aan de grasmat. Beide ploegen kregen een kans. Na een goed lopende aanval van RKDEO kon Tommy Simonis in de 7e minuut in goede positie op de rand 16 meter aanleggen maar het schot was te hoog. Een echt goede kans was er in de 9e minuut voor Loek van der Star van ROAC, die van dichtbij in kon schieten maar doelman Dennis Hendriks redde knap en deed dat met de voeten ook nog een keer op de rebound die volgde. Na een kwartier nam RKDEO het heft in handen met redelijk  verzorgd veldspel. ROAC had weinig meer in te brengen. Alleen aanvaller Thijs van Seggelen was af en toe wat dreigend. RKDEO was dat vooral via de dribbels van Hayden Bergen. Steeds meer was Tommy Simonis een balvast aanspeelpunt in de spits. Duels op het middenveld en achterin werden over het algemeen gewonnen en zo konden er steeds weer nieuwe aanvallen opgezet worden, veelal over de vleugels.

De beloning liet nog even op zich wachten, maar na ruim een half uur was het toch raak. Na een stevige overtreding op Hayden Bergen mocht Sam Ruinard aan de linker zijkant van het veld een vrije trap nemen. Ruinard bracht de bal hoog in de 16 meter, waar Luuk Goedbloed met zijn lengte iedereen  de baas was en de bal over de graaiende handen van ROAC keeper Brugman binnenkopte, de terechte 0-1. De weer sterk spelende Ryan Lugtigheid kreeg in de 37e minuut, na een combinatie met Luuk Goedbloed, twee keer de kans om de voorsprong uit te breiden maar Brugman en zijn ROAC verdedigers wisten met kunst- en vliegwerk een treffer te voorkomen. Zonder problemen bereikte ons vlaggenschip de rust met een 0-1 voorsprong.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. RKDEO dicteerde en ving de spaarzame aanvallen van ROAC, met de solide spelende Twan Greeve en Sander Kuipers in het centrum van de defensie moeiteloos op. In de 54e minuut werd de score verder opgevoerd: Hayden Bergen zette op rechts Luuk Goedbloed aan het werk, die langs zijn tegenstander sneed en de bal laag voorgaf op de meegelopen Tommy Simonis, die bij de 2e paal de 0-2 kon inschieten. Een doelpunt uit het boekje zouden de deskundigen zeggen. Een klein kwartier verder, in de 67e minuut was het weer raak: Luuk Goedbloed draaide weg in het centrum, speelde op links Hayden Bergen aan, die naar binnen kwam en in de korte hoek schoot. Het schot werd nog geraakt door een ROAC verdediger en daardoor was doelman Brugman opnieuw geklopt en stond er een duidelijke 0-3 op het scorebord. Deed ROAC dan helemaal niets? Het probeerde het wel maar erg gevaarlijk was het niet meer in de 2e helft.

Alleen in de 75e minuut viel er voor de thuisploeg een kans te noteren. Centrale verdediger Mitchel Boere kon in goede positie vanaf de rand 16 meter uithalen maar richtte 1 meter te hoog. Trainer Struijs, leunend op het solide middenveld met Guy Luscuere en Sam Ruinard, ging wisselen. Izzy Rosini en Ricardo Rosario kwamen er in voor Sander Kuipers en Luuk Goedbloed. Rosario stond nog maar 2 minuten op het veld toen hij de 0-4 aantekende door bij de 2e paal een hoekschop van Ryan Lugtigheid binnen te schuiven. Een stand die eigenlijk wel recht deed aan de verhouding op het veld. Jari Seffelaar kwam er nog bij en verving Ryan Lugtigheid. RKDEO speelde de wedstrijd simpel uit en kon na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Westhoff eindelijk eens 3 punten in een uitwedstrijd aantekenen. Een resultaat waar de ploeg al zo vaak recht op had, maar niet kreeg of niet pakte, wie zal het zeggen. Met 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden, en nu opgeschoven naar plaats 8,  moet RKDEO nu met goede moed de laatste serie van 5 wedstrijden ingaan en proberen alsnog het linker rijtje te gaan halen. De eerstvolgende tegenstander is a.s. zondag op eigen veld Concordia, waartegen RKDEO ook iets goed te maken heeft. In deze vorm is er nog van alles mogelijk, mannen!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:

ROAC – RKDEO 0-4
31. Luuk Goedbloed 0-1 , 54. Tommy Simonis 0-2, 67. Hayden Bergen 0-3,  81. Ricardo Rosario Lopes Landim 0-4

Scheidsrechter: R. Westhoff
Gele kaarten: Tommy Simonis (RKDEO)
Toeschouwers: 200

 

De opstellingen:

ROAC: Brugman, Bakker, Boere, De Haas, F. Heemskerk, Van der Geest, Bax(58. Ouwehand), Van Seggelen(81. Wagter), Hupkes, Van der Star, D. Heemskerk(73. Bentvelzen)

RKDEO: Hendriks, Nieuwpoort, Kuipers (75. Rosini), Greeve, De Koning, Ruinard, Lugtigheid (85. Seffelaar), Luscuere, Bergen, Simonis, Goedbloed (79. Rosario Lopes Landim)

 

De uitslagen van 2 april

ROAC – RKDEO               0-4

Foreholte – Delft             4-0

Groeneweg – Wippolder   2-3

Meerburg – Den Hoorn    2-4

TOGB – DOSR                3-1

RVC’33 – Teylingen         2-1

Concordia – DONK          1-4

 

De stand na 2 april

Den Hoorn                       21-49

RVC’33                            20-39

Foreholte                         21-35

TOGB                              20-34

Wippolder                        21-32

Delft                                21-32

Groeneweg                       20-27

RKDEO                             21-25

Concordia                         21-23

ROAC                               21-23

Teylingen                          21-22

DOSR                               21-19

Meerburg                          21-19

DONK                               20-13

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.