RKDEO – Concordia, een wedstrijd om snel te vergeten.

zondag, 9 april, 2017 - 23:00

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het team van RKDEO heeft de goede lijn van de afgelopen weken, tweemaal winst met grote cijfers in de competitie en met ruime cijfers een ronde verder in het Haaglandenvoetbaltoernooi, tegen Concordia niet kunnen continueren. Het publiek genoot met volle teugen van deze eerste zomerse dag in april en dat was, zeker in de eerste helft, het hoogtepunt van de wedstrijd. Het lijkt wel als het in een thuiswedstrijd ergens om gaat ons team daar niet mee om kan gaan.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd tastten de teams elkaar wat af, daarna probeert RKDEO het team van Concordia op te sluiten door vooral op de helft van Concordia te spelen. Die tactiek lukt ten dele zonder dat het tot echte kansen komt. Gevaarlijk zijn de uitbraken van Concordia waarbij Richard de Koning zijn handen meer dan vol heeft aan Koen de Vries. Vanaf de twintigste minuut gaat de snelheid uit het spel, hierdoor krijgt Concordia meer vat op het spel door steeds vroeger te storen.

Met uitzondering van wat halve kansen voor Tommy Simonis en Hayden Bergen van RKDEO en Koen de Vries van Concordia, alsmede een scrimmage voor het doel van RKDEO vallen er geen noemenswaardige feiten uit de eerste helft te melden.

Na de rust waarin Richard de Koning is gewisseld voor Riejanou Rosini laat RKDEO zich in minuut 47 verrassen door een snelle uitbraak op rechts van Concordia. Simon Zuijderwijk tekent de 0 – 1 aan. Klaarblijkelijk had de wedstrijd een doelpunt nodig want het niveau van de wedstrijd gaat omhoog en met name RKDEO wordt feller. In minuut 68 verliest Sander Kuipers halverwege de eigen helft de bal aan Thomas Brouwer van Concordia die fraai in schiet, 0-2. Direct daarna zet Ryan Lugtigheid RKDEO na een fraaie voorzet van Ricardo Rosario Lopes Landim, met overstap van Luuk Goedbloed, op 1 – 2.

Hierna schroeft RKDEO het tempo verder op en dringt Concordia terug op eigen helft, overigens zonder dat dat tot echte kansen leidt. Een snelle uitbraak van Concordia vijftien minuten voor tijd leidt bijna tot een doelpunt, Riejanou Rosini weet de bal tot corner te verwerken. Een minuut later volgt een fraaie en stijlvolle redding van doelman Dennis Hendriks. Weer een minuut later worden Ricardo Rosario Lopes Landim en Jari Seffelaar het bos ingestuurd en tekent Concordia middels David Migo de 1 – 3 aan. In minuut 85 krijgt David Migo nog een dot van een kans, maar gelukkig voor RKDEO schiet hij hoog over.

In minuut 89 krijgt Jari Seffelaar halverwege de helft van Concordia de bal, slalomt langs drie tegenstanders en rondt met een venijnig schot fraai af 2 – 3. In de blessuretijd ontstaat er nog een half opstootje voor het doel van Concordia omdat Luuk Groedbloed onnodig doorgaat op keeper Laurens Waling van Concordia en Waling met veel gevoel voor drama in deze tijd van de Matthäus Passion ter aarde stort.

Jari Seffelaar wordt unaniem en terecht door de jury uitgeroepen tot Man of the Match. Met een overwinning was RKDEO vanwege de plaats op de ranglijst zorgenvrij geweest. Met Pasen is RKDEO vrij, op 23 april 2017 volgt de uitwedstrijd tegen Foreholte, er zijn voor die wedstrijd nog plaatsen in de bus beschikbaar, opgave bij Henk van der Sman, kosten € 5,00 per persoon.

 

RKDEO Razende reporter

© Henk Hoogweg.

 

De statistieken:

RKDEO – Concordia 2-3 ( 0 – 0 )

47. Simon Zuijderwijk 0-1, 68. Thomas Brouwer 0-2, 69. Ryan Lugtigheid 1-2, 79. David Migo 1-3, 89. Jari Seffelaar 2-3.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Nieuwpoort , Kuipers (68. Greeve), Seffelaar, de Koning (47. Rosini), Ruinard, Bergen, Luscuere, Simonis (56. Rosario Lopes Landim), Lugtigheid, Goedbloed.

Concordia: Waling, van Halderen, Overes, van Rijn, Bertels, v.d. Brugge, Brouwer (83. Trompper), Hoekstra, van Nieuwkerk (46. Marinacci), de Vries (71. Migo), Zuijderwijk.

 

Scheidsrechter: Dhr Straver

Gele kaarten: Goedbloed (RKDEO)

 

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 9 april

RKDEO – Concordia        2-3

Teylingen – Meerburg     4-1

Wippolder – Foreholte    3-0

DOSR – RVC’33             1-1

DONK – ROAC               1-0

Den Hoorn – TOGB         0-0

Delft – Groeneweg         3-0

 

De stand na 9 april

Den Hoorn                       22-50

RVC’33                            21-40

TOGB                              21-35

Wippolder                        22-35

Foreholte                         22-35

Delft                                22-35

Groeneweg                       21-27

Concordia                         22-26

RKDEO                             22-25

Teylingen                          22-25

ROAC                               22-23

DOSR                               22-20

Meerburg                          22-19

DONK                               21-16

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.