RKDEO pakt driepunter bij Foreholte

zondag, 23 april, 2017 - 23:11

 

Meer foto’s kijk hier

 

De goede serie die RKDEO 1 de laatste weken neerzette, werd 2 weken terug onderbroken door de thuisnederlaag tegen Concordia. Daardoor was het de manschappen van trainer Jeroen Struijs nog steeds niet gelukt om goed afstand te nemen van de P/D plaatsen. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg is er dus maar 1 opdracht: punten blijven halen, want de andere ploegen onder RKDEO blijven zich ook roeren. Vandaag stond er een uitwedstrijd bij FOREHOLTE in Voorhout op het programma, dat een stuk hoger op de ranglijst te vinden is, maar geen beste serie achter de rug heeft. De analisten van Foreholte waren in hun voorbeschouwing zeer complimenteus over ons vlaggenschip. Met zoveel kwaliteit zo laag staan, onbegrijpelijk vonden ze. Helaas hebben we dat dit seizoen al van zo veel tegenstanders moeten horen. Ze hebben allemaal gelijk.

In het de basisformatie van trainer Struijs was, na wekenlang absentie wegens blessureleed, aanvoerder Rob van Hagen terug, spelend als rechterverdediger, iets wat hem voor de blessure al prima afging. Izzy Rosini nam de plek als linkerverdediger over van de geblesseerde Richard de Koning. Verder de vertrouwde namen van de laatste weken.

Na een wat aarzelend begin nam RKDEO het initiatief. Met verzorgd voetbal werd Foreholte teruggedrongen. Er was veel balbezit en af en toe wat dreiging als de bal over de vleugels gespeeld werd op Luuk Goedbloed en Hayden Bergen. Echte kansen waren er echter niet te noteren in de eerste 20 minuten. Pas in de 22e minuut was er een mogelijkheid toen Ryan Lugtigheid de bal vanaf links achter de Foreholte defensie draaide en Tommy Simonis een pas te kort kwam om de bal mee te nemen richting Foreholte doel. Het spel van Foreholte oogde krachteloos, maar toch was er ook voor de thuisploeg in de 25e minuut plotseling een kans toen Christiaan Guijt een voorzetje van rechts kon inkoppen, maar doelman Dennis Hendriks verwerkte de kopbal  bekwaam en klemvast.

Na 29 minuten viel dan toch de verdiende openingstreffer voor RKDEO en het was een fraaie. Ryan Lugtigheid zette met een steekpass rechterspits Hayden Bergen aan het werk, die zijn snelheid demonstreerde en de bal vervolgens hard en laag voorzette en de inlopende Tommy Simonis de bal in 1 keer goed, via de binnenkant paal, binnenschoot. RKDEO bleef veel gretiger dan de thuisploeg en het was dan ook niet vreemd dat 10 minuten later ook de 0-2 op het scorebord stond. Nu was het de naar binnengekomen Bergen die een loopactie van Ryan Lugtigheid op waarde schatte en hem met een steekpassje vrij voor Foreholte doelman Matthijs Guyt bracht. Lugtigheid omspeelde Guyt en schoof de 0-2 binnen. Vlak voor rust was er toch nog een levensgrote kans voor Foreholte toen er een aanvaller over de linkerflank doorbrak en de bal teruglegde voor de voeten van Christiaan Guijt die vanaf een meter of 10 kon inschieten, maar ook nu was Dennis Hendriks een sta in de weg, en de rebound werd met vereende krachten geblokt. Er kon dus gerust worden met een prettige 0-2 voorsprong.

Wie verwachtte dat Foreholte na de thee furieus uit de startblokken kwam, zat er volledig naast, het was juist RKDEO dat vanaf de aftrap alle registers opende op jacht naar de 0-3. Die leek er diverse keren ook aan te komen. Al in de 50e minuut bereikte Luuk Goedbloed met een voorzet Hayden Bergen die bij de 1e paal wel inkopte maar de bal net langs de 2e paal zag vliegen. Bijna iedere aanval was dreigend en met verzorgde combinaties werd Foreholte uit elkaar gespeeld. De bevrijdende treffer viel echter niet. En tussendoor deelde Foreholte af en toe een speldenprik uit. En de grootste kans op de aansluitingstreffer kreeg opnieuw Christiaan Guijt die na een steekpass op Dennis Hendriks af mocht, maar ook was Hendriks (met de benen) de winnaar. Een belangrijke redding.

Een klein kwartier was Foreholte gelijkwaardig en zocht met hoge ballen veelal topscorer Sam Lemmers, maar die werd goed in bedwang gehouden door de RKDEO defensie. Invaller Tony Arroyo was namens Foreholte twee keer in schietpositie maar steeds wist Dennis Hendriks, die sterk keepte vandaag, er een hand achter te krijgen. Daarna herpakte RKDEO zich en was met invaller en A-junior Fahmie Labari steeds dreigend over rechts. Een levensgrote kans was er in de 75e minuut voor Ryan Lugtigheid die zich in de 16 meter langs wat Foreholte verdedigers goochelde maar zijn schot met rechts langs de kruising zag vliegen.

Toen iedereen keek naar een ingezette aanval van Foreholte bleken Hayden Bergen en Foreholte speler Roy Dickhoff wat onenigheid te hebben op een heel andere plek van het veld. Arbiter Hollemans vond dat hij het onschuldige incidentje moest oplossen met rood voor beide spelers die beiden verbijsterd het veld verlieten. Een zwaar overdreven beslissing in een meer dan sportieve wedstrijd. Veel veranderde het niet meer aan het spelbeeld. De kansen op de bevrijdende 0-3 waren groter dan de kansen op een aansluitingstreffer van de gastheren. Gescoord werd er echter niet meer en dus pakte RKDEO een 2e uitoverwinning op rij. Dat die belangrijk is werd wel bewezen doordat ook ROAC, Teylingen en Concordia, allen concurrenten voor de niet gewenste 11e (P/D) plek vandaag wonnen. ROAC zelfs uit bij Den Hoorn, dat daardoor de titel vandaag nog niet pakte. Nog 3 finales dus. Komende zondag komt Delft op bezoek. Ook nu zijn 3 punten weer zeer gewenst.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:
Foreholte – RKDEO 0-2 (0-2)
29. Tommy Simonis 0-1; 39. Ryan Lugtigheid 0-3

 

De opstellingen:
Foreholte: Guyt, van Dam (80. O. Arroyo), vd Zwaan, Spreeuw (60. T. Arroyo), Wiering, Jongbloed,  Guijt (80. De Brabander), Bleijswijk, Lemmers, Dickhoff, Grondel
RKDEO: Hendriks, Van Hagen, Seffelaar, Greeve, Rosini, Ruinard, Lugtigheid, Luscuere, Bergen, Simonis (85. Nieuwpoort), Goedbloed (69. Labari)

Scheidsrechter: Dhr E. Hollemans.

Gele kaarten: RKDEO – Rosini
Rode kaarten: Foreholte - Dickhoff , RKDEO – Bergen

Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 23 april

Foreholte – RKDEO        0-2

Delft – RVC’33              2-4

Groeneweg – DOSR       3-2

Wippolder – TOGB         2-1

DONK – Teylingen         3-4

Den Hoorn – ROAC        0-2

Concordia – Meerburg   2-1

 

De stand na 23 april

Den Hoorn                      23-50

RVC’33                           23-43

TOGB                             23-38

Wippolder                       23-38

Foreholte                        23-35

Delft                              23-35

Groeneweg                     23-33

Concordia                       23-29

RKDEO                           23-28

Teylingen                        23-28

ROAC                             23-26

DOSR                             23-20

Meerburg                        23-19

DONK                             23-16

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.