RKDEO is ondanks ruime zege nog steeds niet veilig

zondag, 30 april, 2017 - 21:40

 

Meer foto’s kijk via facebook

 

Ondanks een ruime 6-0 overwinning op Delft is RKDEO nog altijd niet in veiligheid. In de laatste twee duels (tegen Den Hoorn en DONK) moet in ieder geval nog een zege behaald worden.

 

Het duel RKDEO-Delft begon met twee tegenstrijdige emoties. Enerzijds was er de blijdschap vanwege het behaalde kampioenschap van RKDEO 2. Door een knappe 4-1 overwinning op Foreholte 2 werd de titel (en daarmee voor het eerst in de historie promotie naar de reserve hoofdklasse) een feit.

Aan de andere kant werd RKDEO-Delft vooraf gegaan door een minuut stilte voor Arie Tetteroo. Arie, in hart en nieren een RKDEO-man, overleed afgelopen vrijdag op 73-jarige leeftijd. Behalve de minuut stilte ter nagedachtenis aan Arie speelde RKDEO met rouwbanden en hingen de vlaggen bij het hoofdveld halfstok.

In feite duurde RKDEO-Delft ongeveer een uur en was in dat tijdsbestek beslist. Vooral in de eerste vijfentwintig minuten haalde RKDEO optimaal rendement uit de mogelijkheden. In de tiende minuut tikte Tommy Simonis een voorzet van Luuk Goedbloed tegen de binnenkant van de tweede paal. Doelman Klaas van Balen kreeg de bal daarna wel in de handen, maar arbiter Karremans had geen doellijn technologie nodig om te constateren dat de bal de lijn volledig gepasseerd was, 1-0.

Daarna liet Delft twee grote kansen liggen. De doorgebroken Cekdar Atay slaagde er niet in Dennis Hendriks te passeren en Levie Schut zag een dreigend schot bijtijds geblokt door Twan Greeve. Aan de andere kant trof Ricardo Rosario Lopes Landim wel direct doel. Na een dieptepass van Izzy Rosini passeerde hij op snelheid zijn directe tegenstander en schoof de bal onder Van Balen door in het doel, 2-0.

Tommy Simonis kreeg voor de thee nog twee dotten van kansen om het duel al meteen op slot te gooien, maar zag in beide gevallen de bal buiten het doelvlak blijven. Na een klein uur zorgde de RKDEO- spits en topscorer toch voor de bevrijdende 3-0. Na een voorzet van Ryan Lugtigheid kopte hij de bal binnen en besliste daarmee het duel. Zeker toen Ryan Lugtigheid vijf minuten later de bal op aangeven van Ricardo Rosario Lopes Landim fraai binnenschoot en daarmee voor de mooiste treffer van de middag tekende (4-0), was het verzet van Delft gebroken.

Er stond voor Delft, dat na drie wissels ook nog eens Omar El Fassi geblesseerd zag uitvallen en de laatste periode met tien man moest uitspelen, ook niet veel meer op het spel. Over drie weken begint de nacompetitie en dan moet Delft, dat de eerste periode won, er weer staan. RKDEO liep in de slotfase uit naar 6-0. Sam Ruinard gaf de assist op de 5-0 van Luuk Goedbloed en invaller Fahmie Labari tekende kort voor tijd met zijn eerste competitiedoelpunt in RKDEO 1 voor de eindstand. Tussendoor werd een goal van Chris Nieuwpoort nog vanwege buitenspel geannuleerd.

De verbazing over de grote overwinning werd snel ingeruild voor ongeloof bij het bekijken van de  meer dan verassende uitslagen en huidige stand. Den Hoorn liet voor de tweede achtereenvolgende keer de kans om kampioen te worden liggen en kan dat nu aanstaande zondag thuis tegen RKDEO voor de derde keer proberen. RVC ’33 is dus nog steeds niet helemaal kansloos, want het laatste duel op 14 mei is RVC ’33-Den Hoorn. Samen met drie teams op 29 punten komen RKDEO en Groeneweg nog steeds in aanmerking voor de laatste p/d plaats. Omdat zondag Teylingen-ROAC op het programma staat, blijft na zondag hoe dan ook één van deze twee teams onder RKDEO en kan eventueel nog op 14 mei op eigen kracht thuis tegen DONK een veilige plaats bereikt worden. Met 31 punten en een doelsaldo van plus 9 is dat eigenlijk een bizarre situatie! 

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO-Delft                  (2-0)     6-0

10. Tommy Simonis 1-0, 21. Ricardo Rosario Lopes Landim 2-0, 56. Tommy Simonis 3-0, 61. Ryan Lugtigheid 4-0, 70. Luuk Goedbloed 5-0, 84. Fahmie Labari 6-0.

 

Scheidsrechter: R. Karremans.

Toeschouwers: 250.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Van Hagen, Seffelaar, Greeve, Rosini, Ruinard, (79. Prieto), Luscuere, Lugtigheid, Rosario Lopes Landim, (69. Labari), Simonis, (76. Nieuwpoort), Goedbloed.

Delft: Van Balen, Coenen, R. van Hek, Den Toom, Schut, (63. Staakman), M. van Hek, El Fassi, Kasius, (37. Paradja), C. Atay, (46. B. Atay), Steenks, Dogger.

 

 

De overige uitslagen:

Teylingen-Den Hoorn               2-2                                   

RVC ’33-Concordia                  3-2

TOGB-Groeneweg                   4-0

ROAC-Wippolder                     1-0

Meerburg-DONK                     3-4

DOSR-Foreholte                      2-0

 

De stand:

Den Hoorn                     24-51

RVC ’33                         24-46

TOGB                            24-41

Wippolder                      24-38

Foreholte                       24-35

Delft                              24-35

Groeneweg                    24-33

RKDEO                          24-31

ROAC                            24-29

Concordia                      24-29

Teylingen                       24-29

DOSR                            24-23

Meerburg                       24-19

DONK                            24-19

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.