RKDEO nog niet veilig

zondag, 7 mei, 2017 - 23:53

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

De wedstrijd van zondag middag stond vooraf al bol van de spanning. De gastheren uit Den Hoorn wilden alles op alles zetten om hun kampioenfeest met deze thuiswedstrijd te vieren maar wisten al 2 wedstrijden op rij niet te winnen. RKDEO had voorafgaande deze wedstrijd al 2 duels op rij gewonnen en had nog punten nodig om zich veilig te spelen in de 2e klasse C.

Om 14.00 werd er dan ook afgetrapt door 2 elftallen die gebrand waren op een goed resultaat. Nog voor er twee minuten voorbij waren konden we al 2 goede kansen noteren. De 1ste was voor de gastheren maar op de doorgebroken speler had keeper Dennis Hendriks antwoord. Even later werd vanaf links bij de middenlijn door Ryan Lugtigheid de bal op de rand 16 ingebracht waar Tommy Simonis de bal doortikte op Ricardo Rosario Lopes Landim, die de bal kruislings inschoot maar net aan de verkeerde kant van de paal langs zag rollen.

In de 6e minuut wist onze keeper weer te redden op een inzet van Den Hoorn. In de 10e minuut had RKDEO weer een goede kans om de score te openen. Een ingestudeerde corner vanaf links werd overgestapt waarna Ryan Lugtigheid de bal niet op de goede hoogte in kon schieten, helaas redelijk ver over. In de 15e en 16e minuut weer een mogelijkheid voor de gastheren. Het was een open wedstrijd waarbij Den Hoorn met heel veel energie toch zeker de voorsprong wilde forceren maar onze mannen het compact spelende Den Hoorn voetballend het kampioen feest uit wilde doen stellen.

Het was dan ook zuur dat Youri Kooijmans van Den Hoorn in de 29ste minuut een vrijetrap vanaf rechts richting 2e paal gaf en Jeffrey vd Berg binnen kon werken en de 1-0 op het scoreboord stond.

Ook na dit doelpunt bleven we voetballend goed meedoen en kon de 1-1 net zo makkelijk vallen als de 2-0. Den Hoorn probeerde met lange ballen achter de verdediging de snelle spitsen in stelling te brengen en RKDEO probeerde voetballend de kansen te creƫren. Het was echter Youri Kooijmans die in de 44ste minuut 10 meter over de middenlijn (wat later bleek in buitenspel positie) wist weg te draaien bij onze centrale verdediger en vanaf 20 meter met een fraai schot de 2-0 in de verre linker bovenhoek wist te schieten. Wat bij onze mannen toch een nare smaak aan de thee gaf.

De mensen die na de rust iets te laat terug kwamen van een kantine bezoek hebben waarschijnlijk de 3-0 gemist. Zelf heb ik op weg naar  een plek langs het veld moeten stoppen op te kunnen schrijven dat in de 46ste minuut een verder uitstekend spelende Jari Seffelaar zich verslikte in een aanstormende aanvaller en Anthony Sintniklaas het cadeautje uitpakte, 3-0.

In de 58ste minuut kon het draaiboek bij Den Hoorn volledig uit de kast toen Izzy Rosini de bal niet weg kon werken en Donny van den Bos een 4e Hoorense treffer optekende, 4-0

Wat gebeurd hier nu!! Moeten zowel de supporters van de gastheren als van de bezoekers gedacht moeten hebben. In de 62ste minuut was er nog een corner voor RKDEO maar die kon nog net weg gewerkt worden door de verdediging van de gastheren.

Met een dubbele wissel in de 64ste minuut bij RKDEO probeerde trainer Jeroen Struijs het tij nog enigszins te keren. Ricardo Rosario Lopes Landim en Guy Luscuere eruit en Quincy Tjaden en Fahmie Labari erin.

RKDEO probeerde het nog wel maar kon niet echt een vuist maken tegen het op de counter spelende Den Hoorn. Met het inbrengen van Chris Nieuwpoort voor Ryan Lugtigheid in de 65ste minuut was RKDEO uitgewisseld en moesten de 11 Nootdorpers in het veld een nog enigszins acceptabele uitslag op het scorebord zien te krijgen.

Den Hoorn wist niet van ophouden maar wist met kansen in de 66ste en 68ste minuut de score niet uit te bouwen. In de 77ste minuut wist Anthony Sintniklaas dan toch vanaf links de 5-0 binnen te schieten waarna de irritatie bij RKDEO over de onverwachte oorwassing redelijk opliep. Het spel werd harder wat Chris Nieuwpoort een gele kaart opleverde.

 

RKDEO probeerde toch te blijven aanvallen om een enigszins betere uitslag op het score bord te krijgen . in de 80ste minuut kon uit een aanval over links Sam Ruinard de 5-1 binnen schieten bij de 2e paal. En in de 90ste minuut kon uit de kluts opnieuw Sam Ruinard de 5-2 een nog beetje uitslag in de kranten laten schrijven. In de 94ste minuut vond scheidsrechter Verhoeve het genoeg en kon het feest los in Den Hoorn.

Voor RKDEO is het zaak om volgende week thuis tegen (het vandaag gedegradeerde) DONK de benodigde punten voor lijfsbehoud te halen en de nare smaak van vandaag weg te spoelen.

Laat nog 1 keer zien wat jullie kunnen mannen!

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen.

 

De statistieken:

Den Hoorn – RKDEO 5-2 (2-0)

30. Jeffrey vd Berg 1-0, 45. Youri Kooijmans 2-0, 46. Anthony Sintniklaas 3-0, 56. Donny van den Bos 4-0, 76. Anthony Sintniklaas 5-0, 82. Sam Ruinard 5-1, 87. Sam Ruinard 5-2.

 

De opstellingen:

Den Hoorn: Kuipers, Plichta(77. Kleyweg), Janmaat, Vermeer, v.d. Berg, Remmerswaal, v.d. Bos(64. Verkade), Kluyskens(74. Kuppers), Sintniklaas, Slot, Kooijmans.

RKDEO: Hendriks, van Hagen, Seffelaar, Greeve, Rosini, Ruinard, Rosario Lopes Landim (58.Labari), Luscuere (58. Tjaden), Simonis, Lugtigheid (64. Nieuwpoort), Goedbloed.

 

Scheidsrechter: Dhr A.J. Verhoeve

Gele kaart: Nieuwpoort (RKDEO)

Toeschouwers: 750

 

De uitslagen van 7 mei:

Den Hoorn – RKDEO      5-2

Delft – DOSR                 0-3

Teylingen – ROAC          1-2

Foreholte – Concordia    0-1

Groeneweg – Meerburg  2-1

Wippolder – RVC’33       4-2

DONK – TOGB               1-3

 

De stand na 7 mei

Den Hoorn                       25-54

RVC’33                            25-46

TOGB                              25-44

Wippolder                        25-41

Groeneweg                      25-36

Foreholte                         25-35

Delft                                25-35

ROAC                               25-32

Concordia                         25-32

RKDEO                             25-31

Teylingen                          25-29

DOSR                               25-26

Meerburg                          25-19

DONK                               25-19

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.